Antolin Alcaraz je z glavo matiral Gianluigija Buffona. Foto: Reuters
Antolin Alcaraz je z glavo matiral Gianluigija Buffona. Foto: Reuters
Daniele De Rossi
Daniele De Rossi je kronal pritisk Italijanov v drugem delu. Foto: Reuters

Italijanska javnost je svoje ljubljence odpisala še pred začetkom SP-ja, a na uvodni tekmi so varovanci Marcella Lippija prikazali dobro predstavo. V tej skupini igrata še Nova Zelandija in Slovaška (torek ob 13.30), ki pa bosta težko konkurirali za preboj v osmino finala.

Za igralca tekme ste v MMC-jevem glasovanju izbrali Italijana Simoneja Pepeja. Več o nagradni igri preberite tukaj.

Preizkusite se v napovedovanju izidov na Nostradamusu.

Prvenec Alcararza šokiral "azzurre"
Že v uvodni minuti je Cristian Riveros pokosil Riccarda Montoliva, a mehiški sodnik Benito Archundia se ni odločil niti za rumeni karton. V deževnem vremenu na stadionu Green Point so bolje začeli "azzurri", ki so nadzorovali potek igre, a si v prve pol ure niso priigrali nobene prave priložnosti. Paragvajci so iz minute v minuto postajali bolj nevarni, v 39. minuti pa so izkoristili prvo priložnost. Prosti strel z desne strani je izvajal Aureliano Torres, žogo je poslal na rob petmetrskega prostora, kjer je Antolin Alcaraz med Fabiom Cannavarom in Danielejem de Rossijem poslal žogo v mrežo. To je bil njegov prvi zadetek za izbrano vrsto.

V videoposnetkh desno si oglejte vrhunce obeh polčasov. Celotno tekmo lahko podoživite na naslednjih povezavah: 1. polčas, 2. polčas

De Rossi kaznoval napako Villarja
Vratar Italijanov Gianluigi Buffon si je v prvem delu obnovil poškodbo mišice, zato je ostal v garderobi. Zamenjal ga je čuvaj mreže Cagliarja Federico Marchetti. V 54. minuti je Enrique Vera prišel do strela z desne strani, a je za las meril mimo vrat. Lippi je v igro poslal Maura Camoranesija. V 63. minuti je kot z leve strani izvajal Simone Pepe, vratar Justo Villar je zletel v prazno, na drugi vratnici pa je Daniele de Rossi z drsečim štartom žogo poslal v mrežo. Selektor Paragvaja Gerardo Martino je šele v 69. minuti v igro poslal prvega zvezdnika Roqueja Santa Cruza.

Montolivo blizu zmagovitemu zadetku
Italijani so postajali vse bolj nevarni. V 80. minuti je od daleč poskusil razigrani Pepe, sedem minut pred koncem je Montolivo streljal z 20 metrov, Villar pa je žogo odbil v kot.

Aktualni prvaki so desetkrat streljali proti golu, petkrat so sprožili v okvir vrat. Edini strel Paragvaja v okvir vrat je končal v mreži. "Azzurri" so izvajali več kotov (8:4) in imeli žogo več časa v svojih nogah (52:48).

Buffon vprašljiv tudi za naslednjo tekmo
"Zelo sem zadovoljen z našo igro. Žogo smo imeli veliko v svojih nogah, a nismo znali dovolj zapretiti," je povedal Lippi, ki je poudaril, da je Buffonov nastop vprašljiv tudi za naslednjo tekmo v nedeljo proti Novi Zelandiji.

"Proti svetovnim prvakom smo igrali zelo dobro. Točka nam bo dala veliko samozavesti za naslednji dve tekmi v skupini, kjer bomo v vlogi favoritov," je dodal paragvajski selektor Martino.

Skupina F, Cape Town:
ITALIJA - PARAGVAJ 1:1 (0:1)
62.689; De Rossi 63.; Alcaraz 39.

Italija: Buffon ( 46./Marchetti), Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Criscito, Montolivio, De Rossi, Pepe, Marchisio ( 59./Camoranesi ), Iaquinta, Gilardino ( 72./Di Natale).

Paragvaj: Villar, Bonet, Alcaraz, Da Silva, Morel, Vera, Caceres , Riveros, Torres
( 60./Santana), Valdez ( 69./Santa Cruz), Barrios ( 76./Cardozo).

Sodnik: Benito ARCHUNDIA (MEH)

Torek ob 13.30:
NOVA ZELANDIJA - SLOVAŠKA (Rustenburg)

Lestvica:                           
ITALIJA 1 0 1 0 1:1 1
PARAGVAJ 1 0 1 0 1:1 1
N. ZELANDIJA 0 0 0 0 0:0 0
SLOVAŠKA 0 0 0 0 0:0 0