Brett Holman in Tim Cahill sta bila velika avstralska junaka. Foto: Reuters
Brett Holman in Tim Cahill sta bila velika avstralska junaka. Foto: Reuters
Tim Cahill
Tim Cahill je takole zadel ob Vidiću in Chipperfieldu. Foto: Reuters
Danko Lazović
Antić je poskusil srečo tudi z menjavami. Medtem ko je Zoran Tošić odlično zamenjal Krasića in prevzel štafetno palico, je bilo precej drugače z Dankom Lazovićem. Po koncu tekme je takole želel z igrišča priti na tribune. Le kdo ga je razburil? Foto: EPA

Tekma se je prelomila v razmiku štirih minut. Najprej je po lepi podaji Luka Wilkshira z desne strani z glavo v 69. minuti zadel Tim Cahill, ko so "beli orli" dokončno pritisnili na avstralska vrata, pa je udaril še "zlati rezervist" Brett Holman. Zadel je z natančnim strelom z več kot 30 metrov. Vseeno to ni bilo dovolj za napredovanje Avstralcev v drugi del, kamor so se uvrstili Nemci in Ganci.

Za igralca tekme ste v MMC-jevem glasovanju izbrali Bretta Holmana (25 %). Več o nagradni igri preberite tukaj.

Preizkusite se v napovedovanju izidov na Nostradamusu.


Pantelić izenačil že na 2:2, toda ...

Varovanci Radomirja Antića so znižali prek Marka Pantelića v 84. minuti, potem ko je v mrežo pospravil odbito žogo po strelu Zorana Tošića z razdalje. Pantelić je hitro zatem dosegel še en gol, ki je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

V videoposnetkih desno si oglejte vrhunce obeh polčasov. Celotno tekmo lahko podoživite na naslednjih povezavah: 1. polčas, 2. polčas.

Srbi v prvem polčasu prevladovali
Srbom so en gol zaradi prepovedanega položaja razveljavili že v prvem polčasu, ko je Miloš Krasić zadel po podaji Milana Jovanovića. Tudi sicer je bil Krasić v prvem delu odličen, Srbi pa konkretnejši.

Odličen tudi Schwarzer
V 12. minuti se je hitronogi krilni nogometaš po protinapadu celo sam znašel pred Markom Schwarzerjem, a žogo poslal žogo mimo vrat. V 23. minuti se je Branislav Ivanović sijajno odkril, sprejel žogo in ustrelil, a je bil Schwarzer znova na mestu.

Bresciano dvakrat ogrel Stojkovićeve dlani
V drugem polčasu je po samostojni akciji Nikole Žigića v 53. minuti (prek gola) naslednji najbolj zapretil Mark Bresciano s prostega strela v 59. minuti, vendar je Vladimir Stojković poskus odbil. V 64. minuti je Bresciano poskusil še z roba kazenskega prostora, a je bil Stojković znova na mestu.

Antić: Sodnik je imel črn dan
Srbi so se po tekmi zelo pritoževali nad menda nedosojenim igranjem z roko Cahilla v kazenskem prostoru - gol bi jih vrnil v igro. "Sodniki, vključno s četrtim, niso želeli videti tega, kar je bilo očitno. Jezni smo zaradi te odločitve. Nismo bili pravično obravnavani, zaslužili smo si več, kot smo dobili, zdaj moramo domov. Sodnik je imel, kar se Srbije tiče, črn dan," je po tekmi bentil selektor Antić.

SP v nogometu, skupina D, 3. krog:

AVSTRALIJA - SRBIJA 2:1 (0:0)
37.836; Cahill 69., Holman 73.; Pantelić 84.

Avstralija: Schwarzer, Wilkshire ( 82./Garcia), Beauchamp , Neill, Carney, Emerton , Culina, Valeri ( 66./ Holman), Bresciano ( 66./Chipperfield), Cahill, Kennedy.

Srbija: Stojković, Ivanović, Vidić, Luković , Obradović, Krasić ( 62./Tošić), Stanković, Kuzmanović ( 78./Lazović), Ninković , Jovanović, Žigić ( 67./ Pantelić).

Sodnik: Jorge LARRIONDA (Urugvaj)

GANA - NEMČIJA 0:1 (0:0)
83.391; Özil 60.

Lestvica:                        
NEMČIJA * 3 2 0 1 5:1 6
GANA * 3 1 1 1 2:2 4
--------------------------------
AVSTRALIJA 3 1 1 1 3:6 4
SRBIJA 3 1 0 2 2:3 3

* - v osmini finala