Radomir Antić je prejel visoko kazen. Foto: Reuters
Radomir Antić je prejel visoko kazen. Foto: Reuters
Wayne Rooney, Steven Gerrard, Jorge Larrionda
Steven Gerrard se bo tekme proti Nemčiji spominjal z grenkimi občutki. Foto: Reuters

To pomeni, da Antić ne bo mogel voditi izbrane vrste tudi na kvalifikacijski tekmi za Euro 2012 7. septembra v Beogradu proti Sloveniji.
Fifa ni natančno obrazložila, česa naj bi bil Antić kriv, se je pa ob odhodu z igrišča po porazu z 1:2 v 3. krogu predtekmovanja svetovnega prvenstva zapletel v besedni dvoboj s sodnikom. Poleg tega bo moral plačati še 14.000 švicаrskih frаnkov. Srbska nogometna zveza je že napovedala pritožbo.

Slovenija bo kvalifikacije za EP sicer začela 3. septembra v Mariboru proti Severni Irski, srečanje proti Srbiji pa bo na sporedu štiri dni pozneje.

Gerrard ne razmišlja o upokojitvi
Sveža novica prihaja tudi iz tabora zadnjega tekmeca Slovenije na SP-ju, Anglije. Steven Gerrard je potrdil, da ne namerava končati reprezentančne kariere.
"Ne želim, da bi bila tekma proti Nemčiji, na kateri smo doživeli veliko razočaranje, moja zadnja v dresu Anglije. Odločen sem, da popravim, kar se je zgodilo. Pričakujem, da bo v ekipi veliko sprememb. Od selektorja bo odvisno, ali bom v reprezentanci, toda vsekakor mu bom na voljo," je povedal 30-letni nogometaš Liverpoola. Do zdaj je za Anglijo igral 84-krat in dosegel 17 zadetkov.
Dokončno pa se je od reprezentance poslovil Jamie Carragher, ki je napovedal, da ne bo več igral za izbrano vrsto.