Nogometaši Bayerna blestijo na prijateljskih tekmah, edino pravo v letošnji sezoni pa so izgubili. V soboto jih je v nemškem superpokalu ugnala dortmundska Borussia s 4:2. Foto: Reuters
Nogometaši Bayerna blestijo na prijateljskih tekmah, edino pravo v letošnji sezoni pa so izgubili. V soboto jih je v nemškem superpokalu ugnala dortmundska Borussia s 4:2. Foto: Reuters
Thomas Müller
Thomas Müller, ki je bil izbran za najboljšega igralca finala, je izenačil z najstrožje kazni. Foto: EPA

Bavarci so drugič osvojili Audijev pokal, najboljši so bili tudi v prvi izvedbi leta 2009, pred dvema letoma pa je zmagala Barcelona.

V prvem polčasu so imeli gostitelji precej večjo posest, Angleži pa so čakali na protinapade.
Negredo spretnejši od Javija Martineza
Mandžukić je znova začel na klopi, vstopil je v 56. minuti namesto Thiaga. Po uri igre je Samir Nasri poslal natančno podajo do Alvara Nagreda, ki je na desni strani prehitel Javija Martineza in z diagonalnim strelom matiral še Manuela Neuerja.
Müller in Mandžukić zrežirala preobrat
V 66. minuti se je Pablo Zabaleta boril za žogo z Mandžukićem v kazenskem prostoru, žoga se mu je nesrečno odbila v roko, Wolfgang Stark pa je takoj pokazal na belo točko. Thomas Müller je rutinsko ukanil Costela Pantilimona. Razigrani Müller je v 73. minuti z desne strani podal pred vrata, Mandžukić pa je z glavo zatresel mrežo. V 85. minuti je hrvaški napadalec z obrata stresel še vratnico. Najlepšo priložnost za izenačenje je imel Edin Džeko, a je sijajno posredoval Neuer.
V tekmi za tretje mesto je Milan premagal Sao Paulo z 1:0. Odločilni zadetek je v 53. minuti dosegel Kingsley Boateng po lepi podaji Urbyja Emanuelsona.

Finale:
MANCHESTER CITY - BAYERN 1:2 (0:0)
69.000; Negredo 61.; Müller 66./11-m, Mandžukić 73.

Manchester City: Pantilimon, Zabaleta, Kompany, Boyata, Clichy, Fernandinho, Barry (46./Y. Toure), Milner, Jovetić (46./Jesus Navas), Nasri, Negredo (74./Džeko).

Bayern: Neuer, Lahm (91./Weiser), Javi Martinez (67./Boateng), Dante (67./van Buyten), Alaba, Thiago (56./Mandžukić), Robben (56./Shaqiri), Kroos (59./Rafinha), Schweinsteiger (62./Kirchhoff), Ribery, Müller.

Sodnik: Wolfgang Stark



Za tretje mesto:
MILAN - SAO PAULO 1:0 (0:0)
Ki. Boateng 53.

Milan: Amelia, Zaccardo, Nocerino, Pacifico, Emanuelson, Vergara (46./Iotti), Cristante, Poli, Petagna (63./K.-P. Boateng), Niang (70./Constant), El Shaarawy (46./Ki. Boateng).

Sao Paulo: Denis, Lucas Silva, Reinaldo, Douglas, Edson Silva, Rodrigo Caio, Maicon (75./Fabricio), Lucas Evangelista, Ganso (62./Jadson), Silvinho, Aloisio (62./Roni).