Bo začasni razplet rudarske stavke v Velenju spodbudil tudi nogometne knape k boljšemu izidu? Foto: Aleš Fevžer
Bo začasni razplet rudarske stavke v Velenju spodbudil tudi nogometne knape k boljšemu izidu? Foto: Aleš Fevžer
kapetan Ivica Guberac (FC Luka Koper)
Koprčani so dobili novega opremljevalca iz Furlanije HS Football, proti Čeliku pa bodo zaigrali prvič v novem domačem dresu. Foto: Twitter/FCLukaKoper
Črnčič in Javornik pred gostovanjem v Albaniji
Galešić in Halilović pred tekmo proti Čeliku

Luka Koper je že v Nikšiću premagala nemočni Čelik s 5:0, tako da je povratna tekma le formalnost. Na drugi strani Rudar Velenje dejansko vstopa v dvoboj z Lačijem z zaostankom gola v gosteh.

Bodo pa Velenjčani v primerjavi s prvo tekmo imeli na voljo več igralcev, saj se vračata Rusmin Dedić (po poškodbi) in Dalibor Radujko (po kazni). Nekaj težav ima vezist Nemanja Stjepanović, ki je na prvi tekmi staknil poškodbo, a v velenjskem taboru upajo, da bo pripravljen.

Zdaj lahko popravijo napako
Trener Rudarja Jernej Javornik je za klubsko spletno stran izjavil: "Mi se moramo predvsem posvetiti sebi. Čaka nas težka tekma na vročem terenu v Lačiju. Ampak če bomo igrali bolje kot v drugem polčasu prve tekme, lahko presenetimo Albance."

Velenjski vratar Matjaž Rozman se veseli popravnega izpita: "Naredili smo analize in iskali razlog, a ga nismo našli. Očitno je res vse v glavah. Še sreča, da je bila to le prva tekma in lahko popravimo napako."

Na prvi tekmi je velenjski zadetek dosegel Denis Klinar, tik pred koncem tekme pa je Albancem ugodno izhodišče priigral Nigerijec Segun Adeniyi. Povratna tekma se bo na severozahodu Albanije začela ob 17. uri.

Pripravljalna tekma za Azerbajdžance
V popolnoma drugačnem položaju kot Velenjčani so podprvaki iz Kopra, ki so vse opravili že v Črni gori ter si praktično že zagotovili napredovanje v 2. predkrog Evropske lige ter igranje proti Nefčiju Bakuju iz Azerbajdžana.

Vseeno želi ostati Italijan na koprski klopi Rodolfo Vanoli skromen in previden: "Ne smemo se veseliti prezgodaj. Čeprav je prednost visoka in sem skorajda prepričan, da je ne moremo zapraviti, opreznost ni odveč. V tekmo moramo vstopiti skromno in ponižno. S takšnim pristopom smo v Nikšiču zmagali, in želim si, da bi se že po prvih 45 minutah jutrišnje tekme lahko veselili."

Skoraj pomembnejša od povratne tekme bo sicer predstavitev novega domačega dresa, ki prinaša novost - vodoravno črtast, a še vedno modro-rumeni dres. Povratna tekma na stadionu Bonifika v Kopru se bo začela ob 20.30.

PRVI PREDKROG, povratni tekmi

Danes ob 17.00:
LACI (ALB) - RUDAR VELENJE - 1:1

Ob 20.30:
LUKA KOPER - ČELIK (ČG) - 5:0

V oddebeljenem tisku izida prvih tekem.

DRUGI PREDKROG, prve tekme:

Četrtek, 17. julija, ob 20.30:
MOLDE - GORICA
RUDAR VELENJE/ LACI - ZORJA LUGANSK (UKR)
NEFTČI (AZR) - LUKA KOPER/ ČELIK

Povratne tekme bodo 24. julija.

Črnčič in Javornik pred gostovanjem v Albaniji
Galešić in Halilović pred tekmo proti Čeliku