Sobotni preboj Krškega v Prvo ligo je zagotovo navdušil Roberta Berića, ki tudi na Dunaju vestno spremlja dosežke matičnega kluba. Foto: EPA
Sobotni preboj Krškega v Prvo ligo je zagotovo navdušil Roberta Berića, ki tudi na Dunaju vestno spremlja dosežke matičnega kluba. Foto: EPA

V štirih dneh je 23-letni slovenski napadalec dosegel tako štiri gole za Rapid. Med tednom je bil z bele točke natančen proti Grödigu (2:0) v zaostali tekmi. Za konec fenomenalne sezone so zeleno-beli Dunajčani gostovali na Koroškem pri WAC-u.

V zadnji tretjini tekme je Berić v vsega 22 minutah zabil tri zaporedne gole in razblinil vse dvome o zmagovalcu. Rapid je WAC odpravil s petardo oz. 5:0. Slovenec pri Volšperku Tadej Trdina je odigral zadnje pol ure in je sezono sklenil s 7 goli na 25 ligaških tekmah.

Za štiri gole zaostal za Sorianom
Berić je s trojčkom v zadnjem, 36. krogu avstrijskega prvenstva potrdil status drugega strelca lige - s skupno 27 goli je zaostal le za golgeterjem Salzburga Jonathanom Sorianom, ki je zbral štiri zadetke več oz. 31 golov. Zelo podoben je bil tudi klubski razplet: Salzburg je ubranil avstrijski naslov s 73 točkami, medtem ko je Rapid postal podprvak s 67 točkami.

Bo ostal na Dunaju in se boril za LP?
Zdaj Berića čaka reprezentančna tekma Slovenije z Anglijo, zeleni Dunaj pa upanje, da bi zadržali slovenskega napadalca vsaj še za pol sezone, pri čemer imajo pomemben adut - kvalifikacije za Ligo prvakov. Rapid bo sicer skušal presenetiti med neprvaki, kjer pa bo v 3. predkrogu štartal z najnižjim koeficientom.