Foto:
Foto:
Veselje Parminih nogometašev po prvem zadetku.
Alberto Gilardino in Aleš Čeh.
Alberta Gilardina so Mariborčani zaustavljali z vsemi sredstvi.

Na začetku je Štajercem kazalo veliko slabše, saj je bila mreža Tomaža Murka načeta že v 6. minuti. Po prostem strelu Cesareja Bovoja s približno 18 metrov je žoga v kazenskem prostoru zadela Massima Maccaroneja in končala v golu.

Andrej Kvas je izenačil v 14. minuti iz enajstmetrovke, ko je prekršek nad Klitonom Bozgom storil Daniele Bonera. Deset minut kasneje je Maccarone po kotu in podaji s peto Damiana Ferronettija povišal na 2:1, ogromno težav v obrambi pa je gostom povzročal tudi Alberto Gilardino.

Bozgo najnevarnejši
Mariborčani so v prvem delu izpeljali nekaj lepih akcij. Še največ preglavic je italijanski obrambi povzročal Bozgo, ki je v 32. minuti domačega vratarja Gianluco Bertija poskušal ogroziti tudi s prostega strela, a je bil nenatančen.

V drugem polčasu je Parma še naprej narekovala ritem igre, ki pa je nekoliko padel. V 67. minuti so domači le kronali terensko premoč z izredno akcijo, po kateri je po podajah Gilardina in Maccaroneja (spet s peto!) za 3:1 zadel Marco Marchionni.

Varovanci Matjaža Keka do 81. minute niso niti enkrat ogrozili Parminih vrat, nato pa imeli do konca tri lepe priložnosti. Najprej je po prostem strelu Danijela Breziča Stipe Balajić z glavo meril malenkost previsoko.

Golob kronal pogumno igro vijolic ob koncu
Po zapravljeni priložnosti Gilardina, ki se mu je pod noge vrgel Murko, je nato Bozgo iz bližine odlično akcijo končal s strelom mimo leve vratnice, vsa prizadevanja Mariborčanov pa so bila nagrajena v sodnikovem podaljšku. Milan Rakič, ki je na zelenico vstopil le nekaj trenutkov pred tem, je na robu kazenskega prostora lepo našel Goloba, ta pa je izigral domačo obrambo in poskrbel, da bo čez 14 dni Ljudski vrt dodobra napolnjen pričakal povratno tekmo.

"Izid je odličen. Nismo se nadejali, da lahko Parmi damo dva zadetka. Z optimizmom pričakujemo naslednje tekme. Lahko se zgodi marsikaj. Upajmo, da nas bo po dolgem času poln Ljudski vrt ponesel k zmagi," je povedal Andrej Kvas.

PARMA          3 - 2     MARIBOR P. L.
Maccarone 6., 24.   Kvas 14./11-m      
Marchionni 67.      Golob 90.          
---------------------------------------
Berti               Murko              
Bonera ***          Golob              
Bovo                Balajić            
Cannavaro           Ošlaj              
Ferronetti          Franci             
Grella              Brezič             
Bolano *            Čeh **             
Marchioni           Teinović           
Bresciano           Božičič            
Maccarone **        Bozgo              
Gilardino           Kvas *             
---------------------------------------
* 46./ Budel        * 73./Jelić        
** 70./Grieco       ** 89./Rakič       
*** 77./ Potenza                       
5.148; Sodnik: Stefan Messner (AVT)