Jon Gorenc Stanković je dosegel prvi zadetek Borussie v letu 2015. Foto: Twitter @BVB
Jon Gorenc Stanković je dosegel prvi zadetek Borussie v letu 2015. Foto: Twitter @BVB

Četrti dan priprav v La Mangi se je Borussia pomerila s trenutno predzadnjeuvrščenim moštvom švicarskega prvenstva. Kevin Kampl je dobil mesto v začetni enajsterici in takoj izstopal. Poročevalec Kickerja je zapisal, da je iskal žogo, bil zelo agilen in živahen ter da je prepričal s tem, da je bil vpleten v akcije na veliko koncih igrišča. V drugem delu slovenski reprezentant ni več igral, saj se je trener Jürgen Klopp odločil za osem menjav.

Tako je na zelenico stopil tudi nekdanji član Domžal Gorenc Stanković in v 59. minuti po strelu iz kota Marcela Schmelzerja iz bližine z desnico dosegel edini zadetek na tekmi. Mladi Slovenec igra za drugo ekipo Borussie, je pa v nemškem prvenstvu letos že nekajkrat sedel na klopi prvega moštva. Klopp je po prvem preizkusu povedal, da je videl veliko dobrih stvari.

Naslednji tekmec Borussie na jugu Španije bo v soboto popoldne Steaua iz Bukarešte.

Priznani nemški nogometni časnik Kicker je s Kevinom Kamplom opravil intervju. Povedal je, da išče hišo nekoliko zunaj Dortmunda, saj nerad živi v središču mesta. Prosti čas včasih izkoristi za ribolov, več prostora pa ima tako tudi njegov labradorec Diego.


Postava Borussie v 1. polčasu:
Weidenfeller, Piszczek, Ginter, Hummels, Dudziak, Sahin, Passlack, Kampl, Gündogan, Grosskreutz, Immobile.

Postava Borussie v 2. polčasu: Alomerović, Passlack, Subotić, Gorenc Stanković, Schmelzer, Kehl, Kirch, Dudziak (62./Harder), Jojić, Blaszczykowski, Immobile.