25-letni Nosa Igiebor je v Maccabi prišel pred dvema letoma iz Betisa iz Seville in zanj debitiral 30. julija v Mariboru, kjer je Maccabi v kvalifikacijah za Ligo prvakov izgubil z 1:0. Foto: Reuters
25-letni Nosa Igiebor je v Maccabi prišel pred dvema letoma iz Betisa iz Seville in zanj debitiral 30. julija v Mariboru, kjer je Maccabi v kvalifikacijah za Ligo prvakov izgubil z 1:0. Foto: Reuters
Miran Srebrnič
Miran Srebrnič se iz Izraela s svojimi varovanci vrača z visokim porazom. Foto: www.alesfevzer.com
Domžale
Domžale so po hitro prejetem zadetku v 5. minuti v nadaljevanju preobrnile potek dvoboja. Foto: www.alesfevzer.com
Domžalam žal le prejetega zadetka

Domžale so bile s 3:1 boljše od Lusitansa iz Andore.
Povratni tekmi bosta naslednji četrtek.
Maccabi, drugouvrščeno moštvo preteklega izraelskega prvenstva (novo bodo začeli 20. avgusta) in po koeficientu z naskokom najmočnejša ekipa v prvem predkrogu, je proti Gorici povedel v 13. minuti, ko je zadel Nigerijec Nosa Igiebor. Napadalec je prišel do prostora za strel na robu kazenskega prostora in z močnim strelom premagal Grego Sorčana.

Novogoričani so si edino priložnost v prvem delu tekme priigrali v 23. minuti, vendar je Rifet Kapić meril mimo gola, v 26. minuti pa je poskus Mirana Burgića ubranil Predrag Rajković.

Razmerje v strelih v okvir vrat 3:1
V 45. minuti je na 2:0 povišal Portugalec Orlando Sa po podaji reprezentanta BiH-a Harisa Medunjanina. Končni izid je v 69. minuti z drugim zadetkom na tekmi postavil Igiebor, podal je Dor Peretz. 21-kratni izraelski prvaki bi v 91. minuti lahko zadeli še četrtič, ko je dobro streljal Medunjanin, Sorčan pa se je izkazal z obrambo.

Po statistiki na spletni strani Uefe je bilo razmerje v strelih 6:2, v strelih v okvir vrat pa 3:1. Maccabi, lani udeleženec skupinskega dela Lige prvakov, je igral brez najboljšega strelca izraelskega prvenstva Erana Zahavija, ki je v sredo podpisal za kitajski Guangzhou.
Po uvodnem šoku Domžale že v 1. polčasu do 3:1
V Domžalah so v 5. minuti presenetljivo povedli gostje. Lucas Horvat je storil prekršek 35 metrov od vrat, Andorci so poskusili z neposrednim strelom proti golu, žoga pa se je odbila od živega zidu do Andrea Luizaa, ki je s 13 metrov zadel spodnji desni kot nemočnega Adnana Golubovića.

Šok je bil na srečo bolj kratke sape. Najprej je Gaber Dobrovoljc v 11. minuti poskrbel za izenačenje, nato je bil Kenan Horić v 26. minuti najvišji v skoku in z glavo je poslal žogo v andorsko mrežo, v 43. minuti pa je bil uspešen še Matic Črnic, ko je v mrežo pospravil odbitek.

V drugem polčasu je vnema na obeh straneh nekoliko popustila, obe ekipi sta si sicer priigrali še nekaj polpriložnosti, vendar se izid ni več spremenil.

Če se bodo prebili v 2. krog, bodo Domžalčani igrali proti zmagovalcu dvoboja med ferskim Runavikom in beloruskim Šahtjorjem Soligorskom, Gorica pa proti albanski Teuti ali kazahstanskemu Kairatu.

Maribor, tretji slovenski predstavnik v kvalifikacijah Evropske lige, bo tekmovanje začel v 2. krogu kvalifikacij, za tekmeca pa je dobil Levski iz Sofije. Prva tekma bo 14., povratna pa 21. julija.

Prvi tekmi:
MACCABI TEL AVIV - GORICA 3:0 (2:0)
Igiebor 13., 69., Orlando Sa 45.

Maccabi: Rajković, Peretz, Tibi, Carlos Garcia, Ben Harush ( 85./Rikan), Igiebor, Alberman, Medunjanin, Ben Chaim ( 78./Ben Basat), Miha, Orlando Sa ( 70./Itzhaki).

Gorica: Sorčan, Gregorič, Kavčič, Jogan, Škarabot , Kolenc, Kapić, Kotnik, Osuji ( 70./Nagode), Franciosi ( 58./Arčon), Burgić ( 85./Wilson).

Sodnik: Jonathan Lardot (BEL)



DOMŽALE - LUSITANS 3:1 (3:1)
1.000; Dobrovoljc 11., Horić 26., Črnic 43.; Luizao 5.

Domžale: Golubović, Horić, Vuk ( 75./Juninho), Črnic, Širok, Horvat ( 57./Repas), Trajkovski , Dobrovoljc, Majer, Žinko, Morel ( 87./Volarič).

Lusitans: Coca, Acosta ( 66./Pousa), San Nicolas, Munoz, Pinto, Luizao ( 84./San Nicolas), Dos Reis ( 56./Sousa), Aguilar, Molina, Bruninho, Maciel.

Sodnik: Orhan Mamadov (Azerbajdžan)

Povratni tekmi bosta v četrtek, 7. julija.

Domžalam žal le prejetega zadetka