Gorico čaka zahteven preizkus v Armeniji. Foto: www.alesfevzer.com
Gorico čaka zahteven preizkus v Armeniji. Foto: www.alesfevzer.com
Domžale bodo igrale še proti v tej sezoni neporaženim Estoncem. Foto: BoBo
Goričani odpotovali v Armenijo

Težje delo vsaj na papirju čaka Gorico, ki gostuje v Armenji pri Širaku. Tekma v Gjumriju, ki leži na planoti 1.500 metrov visoko, se bo v četrtek začela že ob 14. uri. Čeprav temperature v tem letnem času lahko krepko presežejo 35 stopinj Celzija, se v času tekme obeta prijetnejše vreme pod 30 stopinjami.
"Širak smo že malce bolje spoznali, ne sicer dokončno. So mlada in zelo hitra ekipa, nasprotnik ni lahek. Ne smemo se vdati, moramo verjeti, da lahko naredimo dober rezultat. Karakteristike ekipe so podobne naši. So kompaktni, znajo se braniti, znajo napadati. Potrebna bo maksimalna zbranost in racionalnost. Naš cilj je, da že v Armeniji naredimo ugoden rezultat, ki bi nam na domačem igrišču olajšal preboj naprej. Ne bo lahko, vendar moramo verjeti vase. Mislim, da smo sposobni preboja v naslednji krog," je za klubsko spletno stran povedal trener Miran Srebrnič. Širak je armensko prvenstvo končal na tretjem mestu.

Domžalčani bodo estonsko Floro pričakali v Celju, saj njihov stadion še prenavljajo. Tekma se bo začela ob 20.30. Flora je sredi tekmovalne sezone, kar je vsekakor prednost v primerjavi s slovenskimi pokalnimi prvaki. Estonci v državnem prvenstvu v 17 krogih še ne poznajo poraza, dobili so kar 15 tekem in so zanesljivo na vrhu.

"Navdušen sem nad njihovim nizom zmag v letošnjem prvenstvu. So nekje na sredini prvenstva in so že dodobra uigrani. Imajo visoko ter kompaktno zadnjo linijo in tudi v napadu so kreativni. To so njihove največje nevarnosti. Našli pa smo tudi nekaj pomanjkljivosti, ki jih bomo zadržali zase. Najpomembneje je, da se oziramo le nase. Želimo odigrati po najboljših močeh in se v dveh tekmah prebiti v drugi krog kvalifikacij," je za klubsko spletno stran povedal trener Simon Rožman.

Povratni tekmi bosta prihodnji četrtek. Ob uvrstitvi v 2. predkrog bo Gorica igrala s Panioniosom (Grčija), Domžale pa z zmagovalcem dvoboja Ventspils (Latvija) - Valur (Islandija).

EVROPSKA LIGA, 1. predkrog

Prve tekme, četrtek ob 14.00:
ŠIRAK (ARM) - GORICA

Ob 18.00:
VAASA (FIN) - OLIMPIJA

Ob 20.30 (v Celju):
DOMŽALE - FLORA TALIN (EST)

Goričani odpotovali v Armenijo