Pep Guardiola je v soboto in danes potočil tudi nekaj solz. Foto: EPA
Pep Guardiola je v soboto in danes potočil tudi nekaj solz. Foto: EPA
Pep Guardiola
Guardiola se je poslovil v velikem slogu. Foto: EPA
Celotna ekipa Bayerna je bila s strokovnim štabom zbrana na balkonu mestne hiše. Foto: EPA
Philipp Lahm in Thomas Müller
Thomas Müller je znova skrbel za šov. Večina tujih nogometašev je delovala precej bolj sramežljivo. Foto: EPA
Arturo Vidal
Arturo Vidal je danes praznoval 29. rojstni dan. Navijači so Čilencu zapeli Vse najboljše. Foto: EPA

Navijači Bavarcev so Špancu očitali, da deluje kot robot. Vedno se je držal bolj zase, v velikem loku se je izogibal medijev, nikoli ni stopal v ospredje. Po veliki sobotni zmagi v finalu nemškega pokala v Berlinu nad dortmundsko Borussio je po streljanju enajstmetrovk (4:3; 0:0) tudi Guardiola potočil nekaj solz.

"Zdaj se lahko sprosti in pokaže človeško plat, saj ni na vrsti naslednje tekme," je dejal Thomas Müller, ki je zanesljivo zadel z bele točke. Pri Bayernu je bil nenatančen le Joshua Kimmich.

Danes popoldne se je več kot 10.000 navijačev zbralo na slavju dvojne krone na osrednjem trgu Marienplatz v Münchnu. Takega aplavza Guardiola v treh letih ni prejel. "Danke Pep" je pisalo na številnih plakatih pod balkonom mestne hiše v Münchnu.

Trije prepričljivi naslovi nemškega prvaka, dve pokalni lovoriki, zmaga v evropskem superpokalu in naslov svetovnega klubskega prvaka leta 2013. Guardiola je lepo napolnil vitrino najuspešnejšega nemškega kluba. V Ligi prvakov je trikrat izpadel proti španskim velikanom v polfinalu. Proti madridskemu Realu (0:4) in Barceloni (0:3) je prejel lekcijo, pred tremi tedni pa je imel tudi precej smole proti madridskemu Atleticu, ki je s taktično igro napredoval zaradi doseženega zadetka v gosteh (0:1, 2:1).

Rummenigge: Vedno boš velik prijatelj našega kluba
"Moram se zahvaliti Pepu. Ni le prinesel številnih lovorik, ampak je navdušil z izjemno igro. Res smo igrali lep nogomet, to so bila čudovita tri leta za naš klub. Pep, vedno boš velik prijatelj našega kluba," je bil navdušen predsednik upravnega odbora Karl-Heinz Rummenigge.

Prihod v München je bil pravilna odločitev
"Zame je bilo to res nepozabno doživetje. Pravilna odločitev je bila, da sem sprejel ponudbo Bayerna. Moja družina se je v Nemčiji počutila izjemno, vedno so nas sprejeli z odprtimi rokami. Zavedam se, da mi ni uspelo osvojiti tiste najlepše lovorike - pokala za zmago v Ligi prvakov. Ostali bodo številni drugi sijajni trenutki," je bil zelo čustven Guardiola, ki bo poleti prevzel Manchester City. Najprej si bo privoščil oddih, saj se je v zadnjih mesecih ukvarjal le z nogometom.

Lahm: Popeljal nas je na novo raven nogometa
"Le kateri trener se lahko pohvali, da je v treh letih osvojil tri naslove nemškega prvaka, dvakrat celo dvojno korno. V Ligi prvakov smo bili trikrat med najboljšimi štirimi ekipami. Zares si je zaslužil tudi nekaj sreče pri streljanju enajstmetrovk na zadnji tekmi," je poudaril kapetan Philipp Lahm, ki se je veselil že šeste dvojne krone v bogati karieri.

"Moram reči, da je Pep res neverjeten trener. Vedno najde pravo taktiko, veliko igralcev je res napredovalo pod njegovim vodstvom. Popeljal nas je na neko novo raven nogometa. Vedno se pripravi na tekmeca, ničesar ne prepušča naključjem, njegove analize so izjemno temeljite. Ni vse le v lovorikah. Ko je prišel, sem bil star že 30 let, a sem vseeno napredoval v zadnjih treh letih," je z izbranimi besedami o Guardioli govoril Lahm.

Watzke: To je veliko sranje za nas in še posebej za Hummelsa
V Dortmundu je seveda razočaranje ogromno. Kapetan Mats Hummels se je poslovil z grenkim porazom. "To je veliko sranje za nas in še posebej za Matsa. Zaslužil si je drugačno slovo. Vsi smo zelo potrti," je bil jezen direktor Hans-Joachim Watzke.

Hummels bo ta teden podpisal pogodbo z Bayernom, potem pa se bo pridružil pripravam nemške reprezentance za evropsko prvenstvo v Franciji.

"Pred finalom nisem želel oditi v München na podpis pogodbe. To res ne bi bila pametna poteza. Zelo sem si želel zmage za konec nepozabnega obdobja v Dortmundu," je bil razočaran Hummels.

Nova sezona v Nemčiji se bo začela 14. avgusta, ko bo imela Borussia na tekmi za nemški superpokal priložnost oddolžiti se Bayernu za grenek poraz v Berlinu.