Pep Guardiola je igral svojo tekmo ob stranski črti. Vedno moderno oblečeni španski strokovnjak si je strgal levo hlačnico. Foto: EPA
Pep Guardiola je igral svojo tekmo ob stranski črti. Vedno moderno oblečeni španski strokovnjak si je strgal levo hlačnico. Foto: EPA
Thomas Müller
Thomas Müller je z ograje za golom vodil navijanje. Foto: EPA
Robert Lewandowski
Robert Lewandowski je že v prvem polčasu dosegel dva gola. Foto: EPA
Julen Lopetegui
Julen Lopetegui ima ogromno ponudb za naslednjo sezono. Predvsem španski klubi so se ogreli za 48-letnega strokovnjaka. Foto: EPA

Ko je lani doživel polom proti madridskemu Realu (0:4), je Španec odgovornost prevzel nase. Tudi po porazu v Portu prejšnjo sredo (1:3) je storil enako. Spremenil je taktiko, večina akcij je potekala po krilnih položajih. V najboljšem polčasu Bayerna v letošnji sezoni je Porto deloval kot drugoligaš. Gostje so bili vedno preveč stran od tekmecev, prav nič jim ni uspevalo.
Po odhodu Louisa van Gaala v Münchnu ni bilo več slavnega FC Hollywooda. Novinarji visokonakladnih časopisov so samo čakali, da bo po kakšnem porazu počilo in se bo prodaja s sočno zgodbo hitro povečala. Večkrat smo v novinarskem salonu na Allianz Areni slišali, da so zmage Bayerna že dolgočasne. Nemški poročevalci so se radi spominjali na čase, ko jim je Giovanni Trapattoni v polomljeni nemščini vsak dan serviral kakšno zgodbo.
Jupp Heynckes in Guardiola sta nizala uspehe, kritik je bilo zelo malo. Počilo je prejšnji teden. Po prepiru z dolgoletnim klubskim zdravnikom Hansom-Wilhelmom Müllerjem Wolfarthom je bil španski strokovnjak še bolj na tankem ledu. Najbolj priznani športni zdravnik v Evropi je v Nemčiji prava ikona. Odšel je prav po porazu v Portu. Isti dan je Jürgen Klopp objavil odhod iz Dortmunda. Zgodbe za številna športna omizja (Doppelpass, Sky 90 ...) na nemških televizijah so se ponujale kar same.
Thiago igralec tekme
Guardiola v četrtfinalu Lige prvakov ni izpadel še nikoli in tudi tokrat je našel pravi odgovor. Prvi zadetek je dosegel njegov najljubši učenec Thiago Alcantara, ki je bil izbran za najboljšega igralca tekme. Bavarci so kar trikrat zadeli z glavo. Nihče ni pričakoval atomskega prvega polčasa, saj so manjkali Arjen Robben, Franck Ribery, David Alaba, Javi Martinez in Medhi Benatia, Bastian Schweinsteiger pa je vso tekmo sedel na klopi. Končno razmerje v strelih (21:2, v okvir 10:1) potrjuje enostranski promet na Allianz Areni.
"Na zadnjih tekmah smo imeli veliko težav. Nismo si priigrali priložnosti, dosegli smo premalo golov. Tokrat pa kar šest. V zadnjih dneh sem čutil, da nam bo uspel preobrat na povratni tekmi. Na najvišji ravni odloča predvsem glava. Zelo sem srečen, da smo v polfinalu. Zdaj gremo sproščeno v polfinale, kjer bo treba igrati znova tako dobro," je bil zadovoljen Guardiola, ki nima posebnih želja pred žrebom polfinala.
Pepu so se po "petardi" strgale hlače
Po galapredstavi v prvem delu je Guardiola še vedno skakal ob stranski črti. "Hlače so se mi strgale. V polfinalu potrebujem nove. Sploh me ni zeblo, saj sem bilo popolnoma razgret od srečanja," je bil nasmejan španski strokovnjak.
Športni direktor Matthias Sammer je znova pohvalil Guardiolo: "Pep je najboljša stvar, ki se nam je lahko zgodila. Znova je pripravil sijajno taktiko. Philipp Lahm je bil na desni strani presenečenje za Portugalce. Na obeh krilnih položajih smo izpeljali vse ključne akcije."
Müller: Bolje se tekma sploh ne bi mogla odvijati
Thomas Müller se je po koncu tekme povzpel na ograjo za vrati in vodil navijanje, razgreta množica je bila navdušena. "Bolje se tekma sploh ne bi mogla odvijati. Vložili smo maksimum od prve minute. V prvem polčasu smo narekovali peklenski ritem. Ko smo bili potisnjeni ob steno po prvi tekmi, smo skovali pravi odgovor. Ta ekipa ima izjemen značaj, čeprav manjkajo nekateri nosilci igre," je poudaril iznajdljivi nemški reprezentant.
Lewandowski: Po tem neverjetnem večeru je zdaj vse mogoče
Robert Lewandowski je bil neustavljiv v kazenskem prostoru. Dvakrat je zatresel mrežo Porta že pred odmorom. "Veliko ljudi in tudi nogometnih strokovnjakov nas je odpisalo po prvi tekmi. Pozabili so, da smo mi Bayern. Pet zadetkov v prvem polčasu res nisem pričakoval. Po tem neverjetnem večeru je zdaj vse mogoče," je bil navdušen poljski napadalec.
Porto čaka v nedeljo derbi z Benfico
Nogometaši Porta so doživeli prvi poraz v letošnji sezoni v Ligi prvakov. Že v nedeljo jih čaka nova ključna tekma. Na stadionu Luz v Lizboni se bodo pomerili z Benfico, ki ima na vrhu lestvice tri točke naskoka.

"V prvem polčasu smo igrali zelo slabo, sploh nismo prišli do žoge. V drugem delu smo zadeli, si priigrali še nekaj priložnosti, a je bil zaostanek prevelik. Čestitati je treba Bayernu, ki je ena izmed najboljših ekip sveta in eden glavnih favoritov za zmago v Ligi prvakov. Celotno sezono v Ligi prvakov smo odigrali odlično. Imamo mlado ekipo, ki ima še svetlo prihodnost," je razlagal trener Porta Julen Lopetegui.
Bayern lahko konec tedna potrdi naslov prvaka
Žreb polfinala bo v petek opoldne, v Münchnu pa so že prejeli neverjetnih 271.000 prošenj za vstopnice. Na Allianz Areni bo pestro že v soboto, saj lahko Bayern z zmago nad Hertho potrdi 25. naslov nemškega prvaka.