Ottmar Hitzfeld bo drugo leto končal zelo bogato trenersko kariero. Foto: EPA
Ottmar Hitzfeld bo drugo leto končal zelo bogato trenersko kariero. Foto: EPA

"To je bila težka odločitev, a po 30 letih trenerskega dela je prišel čas, da odidem v pokoj," je dejal 64-letni Hitzfeld, ki je Bayern leta 2001 in Borussio Dortmund leta 1997 popeljal do naslova evropskega prvaka in je eden izmed štirih trenerjev, ki je postal evropski prvak z dvema različnima kluboma.

Švica v prvem bobnu
Švico, ki jo je prevzel leta 2008, je popeljal do dveh svetovnih prvenstev in do zgodovinsko visokega sedmega mesta na lestvici Fife. Švica bo prvič v zgodovini na žrebu svetovnega prvenstva uvrščena med nosilce iz prvega bobna.

"Nimamo nobene druge izbire, kot da njegovo odločitev sprejmemo. Odločitev nam je lepo razložil, moramo jo spoštovati, čeprav je povsem jasno, da nas z njo ni razveselil. Ga pa razumemo," razočaranja ni skrival predsednik švicarske zveze Peter Gillieron.

Basel ob 30.000 evrov zaradi Greenpeacea
Zaradi akcije okoljevarstvene organizacije Greenpeace bo moral Basel Uefi odšteti 30.000 evrov. Evropska nogometna zveza je Basel kaznovala zaradi tekme 1. oktobra proti Schalkeju 04 (0:1), kjer so se aktivisti v peti minuti tekme Lige prvakov z vrvmi spustili s strehe tribune stadiona St. Jakob.

Razlog za kazen je po mnenju Uefe premajhna stopnja zagotavljanja varnosti na stadionu St. Jakob, saj so greenpeacovci presenetili organizatorje tekme in ob spuščanju s strehe tribune z velikim transparentom protestirali proti ruskemu Gazpromu, ki je eden glavnih pokroviteljev švicarskega kluba. Protest proti številnim Gazopromovim vrtinam na Arktiki je povzročil petminutno prekinitev.