Zlatan Ibrahimović je podal za prvi gol PSG-ja, nato pa je postavil še končni izid. Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović je podal za prvi gol PSG-ja, nato pa je postavil še končni izid. Foto: Reuters
Diego Costa
Diego Costa je vlil upanje modrim v 27. minuti. Foto: Reuters
Adrien Rabiot
Adrien Rabiot je unovčil lepo podajo Zlatana Ibrahimovića za vodstvo Parižanov. Foto: EPA
Veliko veselje nogometašev Benfice na stadionu Petrovski. Foto: Reuters
Nicolas Gaitan
Nicolas Gaitan je dosegel ključni zadetek za napredovanje Benfice. Foto: EPA

Londončani in Parižani so se v izločilnih dvobojih pomerili tretjič zapored. Predlani je v četrtfinalu po zmagi z 2:0 na povratnem srečanju napredoval Chelsea, lani pa je bil v osmini finala po podaljšku boljši PSG. Tokrat so francoski prvaki, ki so dobili prvo tekmo na Parku princev z 2:1, napredovali gladko.
Rabiot poskrbel za šok na Stamford Bridgeu
Londončani so začeli odločno. Že v 3. minuti je z roba kazenskega prostora streljal Diego Costa, s parado pa se je izkazal Kevin Trapp. Parižani so nato hitro prevzeli pobudo. Zlatan Ibrahimović je v 6. minuti zatresel mrežo, a je bil v prepovedanem položaju.
V 16. minuti je Angel di Maria na desni strani lepo zaposlil Ibrahimovića, ki je izjemno podal pred vrata, na daljši vratnici pa je Adrien Rabiot le še podstavil desnico za vodstvo PSG-ja.
Diego Costa vrnil modre v igro
Gostitelji so se hitro pobrali po šoku. V 27. minuti je Willian podal do Diega Coste, ki je mojstrsko poslal Thiaga Silva v prazno in z levico poslal žogo v mrežo. Chelsea je dobil zalet. Šest minut pred odmorom je Cesc Fabregas z roba kazenskega prostora streljal mimo leve vratnice. V sodnikovem dodatku je znova zapretil Diego Costa, a se je izkazal Trapp.
Ibrahimović pokopal še zadnje upe Chelseaja
Po uri igre se je poškodoval Diego Costa, ki je odšepal z zelenice. Vstopil je Bertrand Traore. V 65. minuti se je znova izkazal Trapp, ki je odbil nevaren poskus Williana, pritekel je Eden Hazard, na pravem mestu pa je bil znova nemški čuvaj mreže. Dve minuti zatem je PSG izvedel odločilno akcijo na srečanju. Angel di Maria si je izmenjal dvojno podajo s Thiagom Motto, Argentinec je nato z leve strani lepo podal pred vrata, kjer je na daljši vratnici Ibrahimović z desno nogo poslal žogo pod prečko.
Chelsea je bil v izgubljenem položaju, saj bi moral zadeti še trikrat. Francozi so bili tudi v zadnje četrt ure nevarnejši, vsi napadi modrih pa so bili jalovi. Izbranci Guusa Hiddinka so imeli več strelov na vrata (17:9) in v okvir vrat (9:6). Parižani so imeli precej večjo posest (42:58 %) in s tem umirili napade Londončanov, ki so v letošnji sezoni zelo razočarali. Ostane jim le še Pokal FA, kjer se bodo v soboto v četrtfinalu srečali z Evertonom na Goodison Parku.
Zmaga Benfice tudi v Rusiji
Benfica je pred tremi tedni v Lizboni z golom Jonasa v 91. minuti slavila z 1:0. Zaradi poškodb in kazni so pogrešali kar tri osrednje branilce (Luisaa, Lisandra Lopeza in Jardela) ter vratarja Julia Cesarja. V vratih je bil Brazilec Ederson.

Rusi so imeli prvo priložnost v 7. minuti, ko je Artem Dzjuba meril mimo vrat. Najlepšo priložnost za Benfico v prvem polčasu je imel Renato Sanches, ki je zgrešil z roba kazenskega prostora v 20. minuti.
Hulk izničil prednost Benfice
V drugem polčasu so gostitelji pritisnili. Povedli so v 69. minuti, ko je Jurij Žirkov odlično podal pred vrata, Hulk pa je z glavo poskrbel za veliko navdušenje na stadionu Petrovski.

Gaitan dosegel ključni gol
Pet minut pred koncem je rezervist Raul Jimenez preigral Axela Witsela, nato pa je poskusil z volejem z 20 metrov. Jurij Lodigin se je izkazal s sijajno parado, žogo je odbil v prečko, pritekel pa je Nicolas Gaitan in jo brez težav z glavo poslal v prazno mrežo.
Talisca postavil piko na i
V 92. minuti je trener Benfice Rui Vitoria v igro poslal Andersona Talisco. Brazilec je v 96. minuti postavil končni izid z desnico z desetih metrov po podaji Gaitana.

Osmina finala, povratne tekme:
Chelsea - PARIS SG 1:2 (1:1) 1:2
Diego Silva 27.; Rabiot 16., Ibrahimović 67.

Chelsea:
Courtois, Azpilicueta, Cahill, Ivanović , Kenedy, Fabregas , Mikel , Willian, Hazard ( 77./Oscar), Pedro, Diego Costa ( 60./Traore).

Paris SG: Trapp, Marquinhos, David Luiz, Thiago Silva, Maxwell, Thiago Motta , Rabiot , Matuidi ( 87./van der Wiel), Lucas Moura ( 77./Pastore), di Maria ( 82./Cavani), Ibrahimović.

Sodnik: dr. Felix Brych (Nemčija)


Zenit - BENFICA 1:2 (0:0) 0:1
Hulk 69.; Gaitan 85., Talisca 96.

Zenit: Lodigin, Anjukov ( 58./Smolnikov), Neto, Lombaerts, Žirkov, Mauricio ( 82./Jusupov), Witsel, Hulk , Danny, Kokorin ( 58./Šatov), Dzjuba.

Benfica: Ederson, Semedo, Eliseu, Lindelöf, Fejsa, Samaris, Pizzi ( 73./Salvio), Sanches, Gaitan, Jonas ( 92./Talisca), Mitroglou ( 67./Raul Jimenez).

Sodnik: Viktor Kassai (Madžarska)



Odigrano v torek
:
WOLFSBURG -
Gent 1:0 (0:0) 3:2
Schürrle 74.

REAL MADRID -
Roma 2:0 (0:0) 2:0
Ronaldo 64., James Rodriguez 68.


Torek, 15. marca, ob 20.45:
ATLETICO MADRID - PSV EINDHOVEN 0:0

MANCHESTER CITY - DINAMO KIJEV 3:1

Sreda, 16. marca, ob 20.45:
BARCELONA - ARSENAL 2:0

BAYERN - JUVENTUS 2:2

V krepkem tisku so izidi prvih tekem.