Zlatan Ibrahimović se ne bo vrnil v Barcelono, kjer je v sezoni 2009/10 osvojil naslov španskega prvaka. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović se ne bo vrnil v Barcelono, kjer je v sezoni 2009/10 osvojil naslov španskega prvaka. Foto: EPA
Per Mertesacker
Per Mertesacker je bil steber obrame Werderja in nemške reprezentance. V torek se vrača v Nemčijo z Arsenalom. Foto: EPA
Michael Ballack
Michael Ballack je med letoma 2006 in 2010 igral za Chelsea. Pri Bayerju se v zadnjih dveh sezonah ni naigral, v torek pa bo še posebej motiviran. Foto: EPA

28-letni zvezdnik si je mečno mišico poškodoval na današnjem treningu. Poškodba naj ne bi bila hujša, Šved je v Milano prišel iz Barcelone pred začetkom sezone 2009/10 za 60 milijonov evrov. Italijanski prvaki bodo imeli res velike težave v napadu, saj je poškodovan tudi Robinho.

Vabljeni vstop v Nostradamus za Ligo prvakov 2011/2012. Podrobna navodila lahko preberete TUKAJ.

"Ob koncu dopoldanskega treninga je Zlatan začutil bolečino v mišici, zato smo se odločili, da ostane doma. Zelo se nam bo poznalo, da bo manjkal, njegovih odlik se na da nadomestiti," je pojasnil trener Massimiliano Allegri.
Barca bo skušala popraviti sobotni vtis
Katalonci, ki so 28. maja na Wembleyju v velikem slogu v finalu odpravili Manchester United s 3:1, si želijo postati prva ekipa, ki bi ji uspelo ubraniti naslov v Ligi prvakov. V soboto je Pep Guardiola pustil na klopi številne nosilce igre v San Sebastianu, kar je Real Sociedad izkoristil in prišel do velike točke (2:2) po zaostanku z 0:2.

"Trenutno smo kar malce potrti. Ta tekma prihaja ob pravem času, da dokažemo, da smo sposobni igrati precej bolje. Tudi lansko sezono smo začeli slabo, ko smo doma izgubili s Herculesom z 0:2," je dejal Sergio Busquets. Na uvodni tekmi poleg Gerarda Piqueja ne bo igral niti poškodovani novinec Alexis Sanchez.

Milan je novo sezono v Serie A začel z remijem proti Laziu (2:2), Ibrahimović in Cassano sta izničila zaostanek proti sinjemodrim.

Topničarji brez Ramseyju na vročem Westfalnu
Zelo zanimivo bo tudi v Dortmundu. Borussia se po osmih letih in pol vrača v Ligo prvakov, ki jo je osvojila leta 1997. Na stadion Westfalen prihaja Arsenal. Rumeno-črni niso najbolje začeli v Bundesligi, v soboto so doma presenetljivo izgubili s Hertho z 1:2.

"Veliko lažje bo igrati z Arsenalom, ki igra napadalni nogomet. V nemškem prvenstvu se ekipe proti nam zaprejo, 'bunker' pa je težko prebiti. V torek bomo lažje prišli pred njihov gol, zelo pomembno pa je, da bomo bolj učinkoviti," je dejal branilec Neven Subotić.

Arsenal je po prihodu Pera Mertesackerja iz Bremna stabiliziral obrambo, ki je bila kot švicarski sir (2:8 na Old Traffordu). Arsene Wenger ima vseeno ogromno težav, saj si je na treningu gleženj poškodoval Aaron Ramsey. Vezist ni odpotoval v Porurje.

Torres znova v težavah
Chelsea bo za uvod gostil Bayer iz Leverkunsa. Fernando Torres je v modrem dresu od februarja zadel le enkrat, zato ga je trener Andre Villas Boas v Sunderlundu pustil na klopi. Španski napadalec naj bi v intervjuju za špansko stran dejal, da so ostali napadalci Chelseaja počasni. Villas Boas je že dejal, da bo poslušal posnetek intervjuja in si ustvaril svoje mnenje.
Bo Ballack zaigral ob vrnitvi?
Na Stamford Bridge se vrača Michael Ballack, ki je s Chelseajem leta 2010 osvojil dvojno krono, nato pa odšel v Leverksusen, pri katerem mu ne gre prav nič po načrtih. Z Juppom Heynckesom nista bila v dobrih odnosih, tudi novi trener Robin Dutt pa ne stavi na nekdanjega kapetana nemške izbrane vrste. Verjetno bo začel na klopi.

1. krog, torek ob 20.45:
Skupina E:
GENK - VALENCIA
CHELSEA - BAYER LEVERKUSEN

Skupina F:
BORUSSIA DORTMUND - ARSENAL
OLYMPIACOS - MARSEILLE

Skupina G:
PORTO - ŠAHTAR
APOEL - ZENIT

Skupina H:
BARCELONA - MILAN

Verjetni postavi:
Barcelona:
Valdes, Alves, Puyol, Mascherano, Abidal, Busquets, Xavi, Iniesta, Villa, Messi, Pedro.

Milan: Abbiati, Abate, Thiago Silva, Nesta, Antonini, Ambrosini, van Bommel, Aquilani, Boateng, Cassano, Pato.

Sodnik: Martin Atkinson (Anglija)

VIKTORIA PLZEN - BATE BORISOV

Sreda ob 20.45, skupina A:
VILLARREAL - BAYERN
MANCHESTER CITY - NAPOLI

Skupina B:
LILLE - CSKA MOSKVA
INTER - TRABZONSPOR

Skupina C:
BENFICA - MANCHESTER UNITED
BASEL - OTELUL GALATI

Skupina D:
DINAMO ZAGREB - REAL MADRID
AJAX AMSTERDAM - LYON