Agim Ibraimi je letos odlično igral v vijoličastem dresu. Foto: www.alesfevzer.com
Agim Ibraimi je letos odlično igral v vijoličastem dresu. Foto: www.alesfevzer.com

26-letni Ibraimi je šele tretji Makedonec z vsaj dvema naslovoma najboljšega igralca. Dva laskava naslova ima tudi Nikolče Noveski, ki je priznanji dobil v letih 2005 in 2013, petkratni dobitnik tega priznanja pa je Goran Pandev z osvojenimi nazivi v letih 2004, 2006, 2007, 2008 in 2009.

Ibraimi, ki je bil rojen v Tetovu, njegova starša sta makedonska Albanca, je bil letos v vrstah Maribora nepogrešljiv člen pri uvrstitvi v Ligo prvakov. Ibraimi je v Ligi prvakov med drugim navdušil pri izenačenem izidu 1:1 v Ljudskem vrtu proti Chelseaju, ko je zadel v polno v 50. minuti tekme. Zelo dobro pa je igral tudi v reprezentančnem dresu.

Makedonska nogometna zveza je Natašo Andonovo razglasila za najboljšo nogometašico v letu 2014, Borče Manevski, ki trenutno igra na Tajskem, je osvojil naziv najboljšega igralca v domačem makedonskem prvenstvu. Rabotnički je pričakovano osvojil naslov najboljšega makedonskega nogometnega moštva, trener te ekipe iz Skopja Igor Angelovski pa je dobil naslov najboljšega trenerja.