Tudi Josip Iličić še ni povsem opustil misli na drugo mesto.
Tudi Josip Iličić še ni povsem opustil misli na drugo mesto. "Zavedamo se, da je še kar nekaj stvari odprtih. Razmišljati moramo o naši tekmi, toda tudi Švica ne bo imela lahkega dela z Estonijo." Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija
Slovenci so v rahlem dežju preizkusili stožensko zelenico. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Litva v obračunih s Slovenijo uspešnejša
Matavž: Lepo se je vrniti v reprezentanco

Lazarević je bil namreč skupaj z drugimi standardnimi reprezentanti v povsem modri opravi, medtem ko so "rezervisti" nosili rdeče drese. Petkov obračun z Litovci bodo tako poleg že omenjenega Lazarevića najbrž začeli Samir Handanović, Andraž Struna, Boštjan Cesar, Branko Ilić, Bojan Jokić, Jasmin Kurtić, Rene Krhin, Valter Birsa, Robert Berić in Josip Iličić. Veliko filozofiranja ni. Za Slovence šteje le zmaga.

Iličič: Treba bo izkoristiti vsako priložnost
"Ne smemo izgubljati žog v napadu. Moramo biti potrpežljivi. Vemo, da se bodo branili, zato je treba izkoristiti vsako priložnost. To je edini način, da zmagaš. Sam grem v vsako tekmo z razmišljanjem, da zmagam in zabijem gol. Tako bo tudi tokrat," je odločen Iličić, ki je na priprave prišel kot član vodilnega kluba italijanske lige Fiorentine. "Začeli smo res dobro, upam, da bomo tako tudi nadaljevali. Nikoli v življenju še nisem čutil pritiska in ga tudi zdaj ne. Sem del ekipe, poskušam narediti čim več za uspeh. Je pa prezgodaj za napovedi," je odličen začetek v Serie A komentiral Kranjčan.

Matavž vesel vrnitve v reprezentanco
Nekoliko slabše gre v Bundesligi Timu Matavžu, ki z Augsburgom trenutno zaseda 16. mesto. A Šempetrčan je optimist. "Začeli smo slabo, a verjamem, da bo boljše. Sodimo višje, tam doli ni naše mesto," pravi Matavž, ki se je v reprezentanco vrnil po odsotnosti zaradi poškodbe. Pred tem je nazadnje igral marca v Katarju. "Lepo se je vrniti v reprezentanco. Zelo lepo," je dejal Primorec. O morebitnem igranju na tekmah s San Marinom in Litvo pa: "Ne vem, vprašati morate selektorja. Kakor koli, vemo, da moramo zmagati na obeh tekmah in to je to."

Spomnimo, Slovenci bi si z dvema zmagama zagotovili najmanj dodatne kvalifikacije, ob zmagi Estonije nad Švico pa bi osvojili celo drugo mesto v skupini in si s tem priborili neposredno uvrstitev na evropsko prvenstvo v Francijo.

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2016

SKUPINA E

Petek ob 20.45 (prenos na TV SLO 2/MMC-ju):
SLOVENIJA - LITVA (Ljubljana)

ŠVICA - SAN MARINO

ANGLIJA - ESTONIJA

Ponedeljek ob 20.45 (prenos na TV SLO 2/MMC-ju):
SAN MARINO - SLOVENIJA (Serravalle)

ESTONIJA - ŠVICA

LITVA - ANGLIJA

Lestvica:                           
ANGLIJA *          8  8 0 0 26:3  24
ŠVICA              8  5 0 3 16:8  15
SLOVENIJA          8  4 0 4 15:10 12
ESTONIJA           8  3 1 4  4:6  10
LITVA              8  3 0 5  6:15  9
SAN MARINO         8  0 1 7  1:27  1
     * - že na evropskem prvenstvu 
Litva v obračunih s Slovenijo uspešnejša
Matavž: Lepo se je vrniti v reprezentanco