Cristian Tello je prijetno presenetil v dresu Barcelone. Navdušil je predvsem s svojo hitrostjo in prodori po levi strani. Foto: EPA
Cristian Tello je prijetno presenetil v dresu Barcelone. Navdušil je predvsem s svojo hitrostjo in prodori po levi strani. Foto: EPA

Hitronogi Katalonec se že dalj časa omenja kot želja rdečih. V pretekli sezoni je 21-letni krilni napadalec dobil priložnost tudi v prvem moštvu Barcelone in se na nekaterih tekmah zares izkazal. Dobro je izkoristil priložnosti, ki jih je dobil po poškodbah Ibrahima Afellaya, Davida Ville in Pedra Rodrigueza. Tello bo tako najverjetneje v prihajajoči sezoni posojen, saj je lani na istem položaju navdušil tudi njegov vrstnik Isaac Cuenca, poleg tega pa na vrata ekipe Tita Vilanove močno trka tudi Gerard Deulofeu. Tello je igral za Španijo na preteklem olimpijskem turnirju.
V vezno linijo Liverpoola bi se utegnil preseliti Sahin. 23-letni turški reprezentant, ki se je sicer rodil v Nemčiji, kjer se je tudi naučil nogometnih veščin, v moštvu madridskega Reala ni dobil prave priložnost, saj je imel od lanskega avgusta ogromno težav s poškodbami. Pred lansko sezono je kreativni vezist prišel iz Borussie Dortmund, s katero je postal državni prvak in bil ob tem tudi izbran za najboljšega nogometaša v Bundesligi. Za moštvo Joseja Mourinha je igral le na štirih tekmah.

Na klubski spletni strani so 18-kratni angleški prvaki objavili, da bo v prihodnji sezoni v rdečem dresu igral Maročan Oussamma Assaidi. 24-letni krilni napadalec je nazadnje igral za nizozemski Heerenven. Za izbrano vrsto je odigral 22 tekem.