Joc Pečečnik želi obuditi staro nogometno Olimpijo, čez čas pa bi ji dodal še hokejsko in košarkarsko Olimpijo. Foto: MMC RTV SLO
Joc Pečečnik želi obuditi staro nogometno Olimpijo, čez čas pa bi ji dodal še hokejsko in košarkarsko Olimpijo. Foto: MMC RTV SLO

Pečečnik, ne razmetavaj denarja tam, kjer ga ni treba.

Prvi nasvet Srečka Katanca
Darijan Matič
Proračun edinega ljubljanskega prvoligaša v tej sezoni znaša 1,7 milijona evrov. Po načrtih naj bi v prihodnjih letih zrasel na okoli 15 milijonov. Foto: Interblock
Alex Westlund
Pečečnik je direktorju ZM Olimpije Matjažu Seklju obljubil, da se bo osebno angažiral pri prepričevanju Alexa Westlunda, da naj vsaj še eno leto ostane v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO
Optimistični Joc Pečečnik
Bo aktivnemu podjetniku uspelo uresničiti smele načrte? Foto: MMC RTV SLO

To si jaz neskočno želim, seveda je osnova za združitev financiranje.

O združitvi nogometa, hokeja in košarke v Ljubljani

Neuspeh bo, če bomo nižje od petega mesta, saj je peto mesto cilj kluba. Uspeh pa bo, čemo bomo uvrščeni višje.

O letošnjih ciljih Interblocka
Joc: Namesto na Krasu v nogometu

Joc Pečečnik se je po preoblikovanju in preimenovanju Factorja v Interblock ter uspešnem obstanku v PrviLigi Telekoma Slovenije, lotill prenove Plečnikovega stadiona, ki naj bi ga že ta mesec obdali z gradbeno ograjo. V zimskem prestopnem roku je za svetovalca pridobil celo samega Srečka Katanca, zadnje tedne in dneve pa je v ospredju nesojena združitev Interblocka in Bežigrad Olimpije.

Ob tem podjetnik iz Šmarce ne pozablja na tekmovalne cilje Ljubljančanov, za svetlejšo prihodnost klub kuje nogometno akademijo, za nameček pa ne zamudi nobene domače tekme hokejistov ZM Olimpije, pri kateri se bo v prihodnji sezoni še bolj pletel.

V nogometu ste prisotni dobro leto dni. Kako bi ocenili to obdobje, v katerem ste s svojim pristopom in vlaganji pretresli in prevetrili prvoligaško sceno?
Moja ocena je zelo pozitivna, veliko sem se naučil, veliko novega se je zgodilo, predvsem nepredvidenega. Ob vstopu v nogomet sem pričakoval, da bom urejal samo finančno-organizacijske stvari, Tone Hrovatič pa športne. Vendar se ta kombinacija ni najbolje obnesla in smo se zato prijateljsko razšli. S tem sem prevzel vso odgovornost za klub, čemur na začetku niti nisem bil kos, saj nikoli nisem bil profesionalni igralec, niti nisem sodeloval v klubih. Vendar mislim, da sem si opomogel in ustalil. Smo v optimističnem obdobju, ko klubu stvari samo dodajamo.

Kolikšen je bil denarni vložek v tem obdobju?
Mislim, da smo v klub vložili 1.700.000 evrov, dodatno za infrastrukturo na Ježici pa še 700.000.

Kaj bo ob koncu letošnje sezone PrveLige Telekoma Slovenije neuspeh in kaj uspeh?
Neuspeh bo, če bomo nižje od petega mesta, saj je peto mesto cilj kluba. Uspeh pa bo, če bomo uvrščeni višje. Če se nam prek Pokala Slovenije ali drugega mesta uspe uvrstiti v kvalifikacije za evropski pokal, pa bo to sanjsko.

Kakšen je bil prvi nasvet Srečka Katanca, ko je postal svetovalec Interblocka?
Prvi nasvet Srečka Katanca je bil, da naj pazimo, da se v klubu ne bodo naselili ljudje zaradi denarja, temveč, da pridejo zaradi dela. Srečko je zelo navdušen, a hkrati racionalen pri delu. Rekel mi je: Pečečnik, ne razmetavaj denarja tam, kjer ga ni treba. Ko si nov, ne veš kje lahko prihraniš, racionaliziraš, misliš, da je vse nujno potrebno.

Kdaj boste ocenili njegovo delo?
Njegovo delo poteka na predvidenem kvalitetnem nivoju, kot sva se dogovorila. Gre za funkcijo svetovalca meni in posebni strokovni skupini, izbiranje strokovnih služb in nadzor nad trenažnimi programi, kamor med drugim sodi tudi fizično treniranje z igralci. Njegovo delo bomo zelo težko ocenili, vendar so po mojem mnenju prvi rezultati njegovega delovanja že vidni. Čas pa bo pokazal, ali bomo v Interblocku sposobni zagotoviti tak izobraževalni proces pod njegovo kontrolo, ki bo dajal takšne rezultate, da bomo lahko igrali s svojimi igralci.

Ste Jolando Čeplak že vključili v delo kluba?
Jolanda Čeplak deluje v samem klubu, trenutno je v precepu, ali bo še naprej tekmovala, trenirala. V samem klubu je zdaj niti nismo silili k dnevnemu operativnemu delu. Še vedno je z nami, ima našo podporo, zanjo tudi pripravljamo atletsko akademijo. Predvsem pa je važno, da ona sama sprejme odločitev, kaj bo počela naprej v življenju.

Koliko je resnice o tem, da ste se že pogovarjali z Rudijem Zavrlom o vključitvi v vaš klub?
Z Rudijem se nisva konkretno pogovarjala o angažiranju. Sem mu pa ob nekaterih drugih pogovorih ponudil, da če ne bo več predsednik Nogometne zveze Slovenije, da naj bo Interblock njegova prva postaja, ko sva se pogovarjala o njegovem nadaljnem delu. Meni se ta ideja dolgoročno zdi zelo pametna. Navsezadnje je Rudi Zavrl eminenca slovenskega nogometa, s številnimi mednarodnimi povezavami in strokovnjak na tem področju. Zelo si želim, da bi bil z nami.

Franci Zavrl naj bi zaradi neuspešnega združevanja z vami zapustil mesto predsednika Bežigrada Olimpije. Boste tudi njega skušali pridobiti za vaš projekt?
Jaz ne vem, da odhaja, niti mi ni omenil. V nekaterih medijih sem zasledil, da je odstopil, potem, da ni, a da bo. Franci Zavrl je bolj izkušen poslovnež kot jaz, seveda pa si ob sebi želim takšne ljudi. Če ali ko bo prost, bom zagotovo skušal poiskati povezavo z njim.

Projekt Akademije Interblock za 400 otrok, ki se bodo v vašem internatu šolali in trenirali nogomet, je že zelo napredoval. Ali je že znano kje boste gradili Akademijo?
Ni še znano. Imamo štiri, pet možnih lokacij, zdaj se še pogovarjamo z lokalnimi skupnostmi. Upam pa, da bo v roku meseca in pol že jasno, kje bomo gradili.

Pred leti ste dejali, da se boste po prodaji svojega podjetja in vseh preostalih lastninskih deležev, preselili na Kras, kjer boste v miru razvijali in gradili kraške vasi. Ali si to še vedno želite?
To je bil resen načrt pred par leti. Načrt smo naredili za en manjši kraj, vendar je potem umrl župan tamkajšnje občine in se je tukaj vse ustavilo. Teh načrtov verjetno ne bomo izvedli, ker je vmes prišel nov načrt - Bežigrajski športni park.

Bo naslednji korak po Bežigrajskem športnem parku združitev vseh Olimpij pod eno streho? Ali to vključuje tudi hokej in košarko?
To si jaz neskočno želim, seveda je osnova za združitev financiranje. Upam, da mi bo v Športnem parku Bežigrad uspelo narediti toliko komercialnih produktov, da bi lahko s temi najemninami in storitvami pokrili vsaj polovico proračuna vseh treh klubov.

Toni Gruden

Pečečnik, ne razmetavaj denarja tam, kjer ga ni treba.

Prvi nasvet Srečka Katanca

To si jaz neskočno želim, seveda je osnova za združitev financiranje.

O združitvi nogometa, hokeja in košarke v Ljubljani

Neuspeh bo, če bomo nižje od petega mesta, saj je peto mesto cilj kluba. Uspeh pa bo, čemo bomo uvrščeni višje.

O letošnjih ciljih Interblocka
Joc: Namesto na Krasu v nogometu