Nogomet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.4 od 32 glasov Ocenite to novico!
John Mary
John Mary, Nigerijec, ki ga je naturaliziral Kamerun (igral je za mlajše kamerunske reprezentančne selekcije), je v Slovenijo prišel lani julija, ko je dres Vojvodine zamenjal za dres Rudarja. Foto: www.alesfevzer.com
       Želim igrati v klubih, ki sodelujejo v evropskih pokalih, in biti med najboljšimi. Torej, igrati hočem v močni ekipi in v državi, kjer igrajo najboljši nogomet. Anglija, Španija, Italija, Francija. Seveda so moje sanje, da bi igral v Ligi prvakov in da bi vsi videli, česa sem zmožen.       
V lanski sezoni je bil John Mary s 17 goli najboljši strelec Prve lige. V letošnji sezoni je v prvih petnajstih krogih zabil sedem golov. Foto: www.alesfevzer.com
       Zabave se mi zdijo nepotrebno zapravljanje denarja, poleg tega škoduje zdravju, če si v zakajenih prostorih in popivaš. To ni zame.       
John Mary
Kje bo John Mary v prihodnosti zabijal gole? Sam želi v eno od petih največjih lig, jasno, da bi rad igral tudi v Ligi prvakov. Foto: www.alesfevzer.com
       Življenjski slog je v Sloveniji drugačen kot v Srbiji ali na Tajskem. V Sloveniji ste bolj osredotočeni na posel, bolj se ženete za denarjem in ste po tem podobni Nemcem ali Nizozemcem. V Srbiji je vse bolj sproščeno, tudi na Tajskem je podobno, več jim je do zabave.       
Lionel Messi in Paco Alcacer
Med največjimi klubi, ki jih ima John Mary najraje, je na prvem mestu Barcelona. Foto: Reuters
       Ko sem bil star osem let, je izbruhnila vojna. Skrivali smo se v hiši in se nato vendarle rešili. To je bila strašljiva izkušnja. Oče, ki je bil poslovnež, je sicer izgubil vse premoženje in začeti smo morali z ničle. Še vedno kdaj jokam, ko pomislim na tiste čase.       
VIDEO
Zadetki s tekme med Goric...

Dodaj v

John Mary si želi večjih izzivov, kot je prestop v Maribor

MMC-jev intervju z nogometašem Johnom Maryjem
7. november 2017 ob 07:03
Ljubljana - MMC RTV SLO

Nogometaš Rudarja John Mary priznava, da mu je v Velenju dolgčas, a že januarja se bo najbrž preselil v večje mesto. Želi si zabijati gole predvsem v Ligi prvakov.

V intervjuju za MMC je 24-letni Nigerijec, ki je prejšnji teden podaljšal pogodbo z Rudarjem (a skoraj ni dvoma, da bo v januarskem prestopnem roku odšel v večji klub), povedal, da si želi še večjih izzivov, kot je igrati za Maribor. Dotaknili smo se tudi njegovega občutljivega otroštva, ko je komaj ubežal vojnim grozotam v domovini, zaupal pa nam je še, kakšen vesel dogodek ga čaka februarja.


Rudar je na tretjem mestu lestvice Prve lige, takoj za favoriziranima Olimpijo in Mariborom. Verjetno ste zadovoljni s trenutnim položajem na lestvici?
Smo. Pravzaprav je to presenetljivo glede na naš igralski kader. V lanski sezoni smo imeli več kakovostnih igralcev, letos pa je v ekipi več mladih, a talentiranih igralcev. Trdo delamo, borimo se na vsaki tekmi, predvsem pa je pomembno, da ne gleda vsak le na svojo statistiko, ampak je v mislih ekipa. Lani sem bil prvi strelec sezone, a smo bili na koncu sedmi, kar je manj od pričakovanj.

Vseeno pa vam najbrž veliko pomeni, da ste bili kralj strelcev?
Seveda, odličen občutek. Kjer koli igram, hočem biti najboljši strelec in na ta način čim bolj pomagati ekipi. Slovenska liga je kar močna, ni to enostavno.

Torej imate dobro mnenje o slovenski ligi?
Za nekoga, ki želi zgraditi kariero, je za začetek odlična. Veliko oglednikov je tu, lahko te opazijo. Če igraš dobro, te bodo na koncu sezone prodali v večji evropski klub.

V zadnjem krogu ste izgubili v Celju z 2:1. Kako bi ocenili to tekmo?
V prvih 20 minutah smo imeli veliko priložnosti za gol, tudi jaz dve. Lahko bi zmagali, če bi katero izkoristili. Imel sem slab dan, poskušal sem vsaj dobro razigravati soigralce in sodelovati v obrambi. Dali smo sicer tisti gol, ampak to ni ni bilo dovolj za točko, tako da smo bili kar žalostni.

Prejšnji teden ste z Rudarjem podaljšali pogodbo do konca sezone 2018/19, a bolj kot ne je jasno, da boste že v letošnjem zimskem prestopnem roku našli močnejši klub. Kakšne so želje?
Želim igrati v klubih, ki sodelujejo v evropskih pokalih, in biti med najboljšimi. Torej, igrati hočem v močni ekipi in v državi, kjer igrajo najboljši nogomet. Anglija, Španija, Italija, Francija. Seveda so moje sanje, da bi igral v Ligi prvakov in da bi vsi videli, česa sem zmožen.

Povezujejo vas tudi s prestopom v Maribor!
Mislim, da se to ne bo zgodilo, ne nazadnje ima Maribor veliko napadalcev. Želim si kaj še večjega, kot bi bilo igranje za Maribor.

Kateri pa so sicer vaši najljubši klubi?
Številka ena je Barcelona, pa Manchester United, Paris SG, Bayern ...

Kateri je najlepši gol, ki ste ga dosegli v Sloveniji?
(Dolg premislek) Proti Gorici lansko sezono (video si lahko ogledate na desni strani) in tudi proti Olimpiji v Velenju prav tako v prejšnji sezoni.

V Sloveniji ste dobili le en rdeč karton, in sicer lani septembra, ko ste v osmini finala Pokala Slovenije izločili tretjeligaša Jadran Dekane. Z igrišča ste morali že v šesti minuti. Kaj se je zgodilo?
Branilec Dekanov, bil je precej mlad, mi je rekel nekaj rasističnega in sem jezno odreagiral. Sodnik mi je dal rdeči karton, tri tekme nisem smel igrati.

Ste še kje morali poslušati rasistične opazke?
Ne, nikjer drugod tega ni bilo. Verjemite, povsod me sprejmejo ljubeznivo.

Vam je v Velenju kaj dolgčas? Vendarle ne gre za prav veliko mesto ...
Nočem lagati, zato moram povedati, da mi je res včasih dolgčas, saj se nič vznemirljivega ne dogaja. Ampak - ljudje me imajo radi, zelo prijazni so in se pogosto šalimo.

Menda zelo radi pijete kavo!
Drži, tudi po sedemkrat na dan grem na kavo.

Kako še preživljate prosti čas?
V nedeljo sem bil na primer v kinu, z zaročenko sva si ogledala film Thor: Ragnarok. Dober film. Zaročenka bo dva tedna na obisku v Velenju, potem se bo spet vrnila v Srbijo, v Novi Sad, mesto, ki mi je zelo pri srcu.

Lahko kaj na glas poveste tudi o veselem dogodku, ki se obeta?
Seveda. Februarja pričakujeva otroka, hčerko. Zelo se veselim vloge očeta.

Kako se počutite v Sloveniji, potem ko ste nekaj let živeli na Tajskem in v Srbiji?
Življenjski slog je drugačen kot v Srbiji ali na Tajskem. V Sloveniji ste bolj osredotočeni na posel, bolj se ženete za denarjem in ste po tem podobni Nemcem ali Nizozemcem. V Srbiji je vse bolj sproščeno, tudi na Tajskem je podobno, več jim je do zabave. Rekel bi pa, da je Nigerija mešanica slovenske in srbske miselnosti.

Omenjate zabavo. Zdaj, ko boste oče, najbrž ne bo več veliko časa za to ...
Tudi ko sem bil samski, nisem pogosto obiskoval zabav. Decembra, ko ni bilo prvenstva, sem šel morda trikrat na kakšno zabavo. Zabave niso zame, saj je zabaven že vsak dan mojega življenja. Uživam v tem, kar počnem. Zabave se mi zdijo nepotrebno zapravljanje denarja, poleg tega škoduje zdravju, če si v zakajenih prostorih in popivaš. To ni zame.

Torej niste bili nikoli na treningu pod vplivom zabave dan prej?
Kje pa. Nikoli.

Vsaj pri Rudarju vam tega trener niti ne bi oprostil. Marijan Pušnik se zdi zelo strog, se strinjate? Kakšen je vajin odnos?

Se strinjam, je strog trener. Na začetku sva imela nekaj težav, ampak zdaj se dobro razumeva. Vsak od naju je egoističen na svoj način, a on je šef in moram ga spoštovati. Marijan je dober trener, tudi kot oseba je takšen.

Kdo je po vašem mnenju najboljši nogometaš, ki igra v slovenskem nogometnem prvenstvu?
Marcos Tavares. Res je legenda v očeh vseh. Izjemen kot nogometaš in kot oseba.

Ste tudi vi tako verni kot Tavares?
V življenju ne moremo brez Boga. Verjamem, da obstaja Bog. Ne bi postal, kar sem, če mi pri tem ne bi pomagal Bog. Vsak dan molim.

Gotovo se na Boga spomnite tudi takrat, ko pomislite na zelo težko otroštvo, saj ste na lastni koži občutili grozote vojne. Kaj se je dogajalo?
Živeli smo na severozahodu Nigerije, v Kaduni. Pet otrok je bilo v družini, imel sem še dva brata in dve sestri. Ko sem bil star osem let, je izbruhnila vojna med muslimani in katoličani. Skrivali smo se v hiši in se nato vendarle rešili. To je bila strašljiva izkušnja, hvala Bogu, da mi je dal še eno priložnost v življenju. Oče, ki je bil poslovnež, je sicer izgubil vse premoženje in začeti smo morali z ničle. Še vedno kdaj jokam, ko pomislim na tiste čase, zelo me čustveno pretrese. Mi je pa tista grozna izkušnja vseeno nekaj dala in vem, kaj pomeni biti borec v življenju.

Leta 2012 ste odšli na Tajsko, kjer ste igrali do leta 2014. Kako, da ste se odločili za Azijo?
Najprej sem igral v Kamerunu, na nekaterih turnirjih sem bil najboljši strelec, nato pa dobil ponudbo iz Švice, iz Lugana. Na ambasadi so rekli, da bi moral čakati 15 dni, da bi dobil vsa dovoljenja za odhod v Švico, tam pa so me želeli v treh dneh. Prestop je padel v vodo, nato pa sem sprejel ponudbo iz Tajske.

Če bi podpisali pogodbo z velikim klubom: kako bi zapravili prvi milijon evrov?
Predvsem bi poskrbel za družino, da bi dobila vse, kar si želi. Gotovo bi nekaj kupil tudi za mojo princesko, ki se bo kmalu rodila. Pa seveda poskrbel za stanovanje, avto ...

Tomaž Okorn
Prijavi napako
Komentarji
garmond
# 07.11.2017 ob 08:00
Ni ravno povprečen, v Rudarju kar izstopa. Če pa je samozavesten in ambiciozen, kaj je to tako slabega?
ZIZITOP
# 07.11.2017 ob 07:30
Fuzbal imam bolj za južnjaški šport in temu primerno pričakujem tudi izjave akterjev, vendar me je tale presenetil in me je intervju potegnil vase do konca. Očitno ni samo nogometaš, je tudi osebnost.
Srečno v življenju.
burkelca
# 07.11.2017 ob 08:26
Zanimivo koliko nogometasev ima tezko izkusnjo iz otrostva. Zdi se, da potem se bolj garajo za svoj cilj. Jaz mu privoscim dober prestop, verjetno pa to ne bo klub iz LP.
Kunguruj
# 07.11.2017 ob 08:27
@sandi4
najboljši nogomet se res igra na severu, samo še vedno so v glavni vlogi južnjaki iz vseh vetrov :-)

Maryju pa želim, da se mu uresničijo sanje. Pri 24 letih pa človek res ne rabi biti skromen v sanjah.
ElTorro
# 07.11.2017 ob 08:55
Čas je,da se že zbudiš,najboljši nogomet se vendarle igra na severu Evrope

Jap....recimo na Finskem....
lookaaa
# 07.11.2017 ob 08:44
@gorencx

nekateri imajo ambicije in si upajo igrati tudi izvren svojih meja. predvem pa ne samo upajo, tudi izborijo si to. nobena katastrofa ni tak poraz, se zgodi. tudi velike ekipe letos so ze padale s 4:0, 5:1... se zgodi dan, ko ti nic ne gre, nasprotnik, ki je boljsi pa te hitro odpre in potem fila...
nekateri gradijo evropski klub leta in leta, pohvalijo pa se lahko le z zvezdico v domacem prvenstvu.

maryju zelim lepo kariero in upam, da tudi uspesen transfer v kak dober klub. skoda bo pa karr velika za velenje, ce se prestop uresnici. trenutno njihov dalec najboljsi igralec.
1986
# 07.11.2017 ob 08:09
Afričani so kšeft. Sezono, dve veliko pomagajo klubu pa še dobro se jih proda. Jaz ga bom pogrešal. Spet bomo zdrsnili v sredino lestvice. Bo pa vsaj prišla NUJNO potrebna finančna injekcija.
sandi4
# 07.11.2017 ob 07:50
Fuzbal imam bolj za južnjaški šport in temu primerno pričakujem tudi izjave akterjev, vendar me je tale presenetil in me je intervju potegnil vase do konca. Očitno ni samo nogometaš, je tudi osebnost.
Srečno v življenju.


Čas je,da se že zbudiš,najboljši nogomet se vendarle igra na severu Evrope.
nonparel
# 07.11.2017 ob 08:54
Mislim, da bi mu za začetek odgovarjal že prestop v NK Maribor, če želi igrati v LP.
Prvo torej manjši korak, za večji korak v kakšen bolj eminenten evropski klub, pa bi si z igranjem v Mariboru naredil več šans, kot jih ima zdaj v Rudarju.
levkup
# 07.11.2017 ob 10:17
Povsem korekten fant. Jaz nisem
razbral nobene prepotentnosti v njegovih
izjavah.
Prav gtovo se je pogajal tudi z Mariborom
in Olimpijo že pred to sezono pa niso našli
skupnih točk !
Jaz mu privoščim dober klub, kjer bo lahko
pokazal še veliko več....
abvgd
# 07.11.2017 ob 08:45
@celt, če bi dobro prebral, kaj piše, ne bi dal takega komentarja. Kje je rekel, da ima želje igrat v Barceloni, pa MU, Paris SG, Bayern...? Preberi še enkrat...

"Kateri pa so sicer vaši najljubši klubi?
Številka ena je Barcelona, pa Manchester United, Paris SG, Bayern ..."
krjen3
# 07.11.2017 ob 10:29
Povezujejo vas tudi s prestopom v Maribor!

Mislim, da se to ne bo zgodilo, ne nazadnje ima Maribor veliko napadalcev.


Veliko? Mešanovič in ata Tavareš (pa sinko Luka). Zlahka bi bil prvi napadelec.
Bokisan
# 07.11.2017 ob 12:31
seven7

Živeli smo na severozahodu Nigerije, v Kaduni. Pet otrok je bilo v družini, imel sem še dva brata in dve sestri. Ko sem bil star osem let, je izbruhnila vojna med muslimani in katoličani. Skrivali smo se v hiši in se nato vendarle rešili. To je bila strašljiva izkušnja, hvala Bogu, da mi je dal še eno priložnost v življenju. Oče, ki je bil poslovnež, je sicer izgubil vse premoženje in začeti smo morali z ničle. Še vedno kdaj jokam, ko pomislim na tiste čase, zelo me čustveno pretrese. Mi je pa tista grozna izkušnja vseeno nekaj dala in vem, kaj pomeni biti borec v življenju.

Se še bo kdo vprašal zakaj begunci? On ki vam brca žogo je car ostali pa izmečki aneda?


seven7 Mary in podobni so v Evropo prišli legalno, medtem ko večina beguncev, med katere so pomešani muslimanski ekstremisti, prečka državne meje nelegalno. V tem je problem.
watwat
# 07.11.2017 ob 08:50
nekateri gradijo evropski klub leta in leta, pohvalijo pa se lahko le z zvezdico v domacem prvenstvu.

Kdo? Resno misliš, da Olimpija gradi evropski klub? Daj nehaj. Eskimi iz 6. lige bolje gradijo evropski klub kot Olimpija.
dante123
# 07.11.2017 ob 10:44
No ja, saj prestop iz druge tajske lige v dveh letih v Maribor bi ze skoraj bil kot prestop iz Maribora v Barcelono.
levkup
# 07.11.2017 ob 10:18
ElTorro@
Haha tista glede Finske pa zmaga !!
lookaaa
# 07.11.2017 ob 13:44
gorencx

07.11.2017 ob 12:54
@alkum

Vsak nigerijski amater, ki ima 5min časa se dela norca iz tvojega klubeka. To pove vse o vaši veličini.

_______

ti si res en cuden patron. norca se delas iz kluba, ki se je uvrstil v LP in tam pac visoko izgubil (ne pozabi, da ima ze piko) ob enem pa hvalis svojo olimpijo pod vsemi clanki, ceprav je v evropi izpadla od neznanega ribiskega kluba, v prvenstvu pa ima popolnoma enako pik kot ta >>smesni<< klub.

koga hoces sedaj ti prepricati o majhnosti maribora? predvsem sebe. spostuj rivale, da se ob prvi priliki ne osmesis.
sam kot navijac mb spostujem olimpijo, ki ima letos dobro zasedbo. zavedam se, da kaj hitro lahko v tekmah, ki prihajajo potegnemo tudi kratko. ceprav upam in verjamem, da se bo zgodilo nasprotno.

glede maryja pa le to: fant mora imeti visoke cilje in v intervjuju je odgovoril popolnoma korektno. zelja su mu pac najvecji evropski klubi... saj fant ve, da ne bo prestopil direktno v barco iz rudarja in da je to, da bo tam zaigral zelo malo verjetno. a k cilju vendarle mora strmeti. ce bo pa kdaj zaigral v mbju (ali pa v olimpiji), bo pa to sigurno stopnica navzgor glede na rudar in pac verjetno vmesna postaja za naprej.
anze82
# 07.11.2017 ob 10:05
Ce se bo tale prodal v ligo prvakov,jo bo kdo iz olimpije ali maribora osvojil...
Lightning
# 07.11.2017 ob 10:02
Odličen intervju, John se zdi kot na mestu fant.
Glede njegovega nogometnega znanja - je neutruden, močan v dvobojih, vendar mu manjka veliko tehnike in po mojem bi bil zanj vrhunec igranje pri Mariboru (kjer bi ga bili veseli btw, sploh ne moreš primerjat efekta, ki ga ima na igrišču Mary v primerjavi z npr. Zahovićem...) ali pa v kakšni 2. ligi v kateri izmed večjih evropskih držav.

lp
Celt
# 07.11.2017 ob 07:11
Številka ena je Barcelona, pa Manchester United, Paris SG, Bayern ...

Skromne želje :) :)
Naj se mu uresniči, ampak bo težka, težka.
RUBEŽ
# 07.11.2017 ob 07:33
Ta pa je skromen. Povprečen v SLO ligi, govori pa o klubih, ki jih lahko samo sanja. Bolano, kakšna samoreklama.
moj komentar
# 07.11.2017 ob 17:16
Ne vem kaj je v njegovih željah čudnega ali neizvedljivega.
Mnogi igralci so šli v tuje klube mimo tega, da bi morali igrati za Olimpijo ali Maribor. Vse je stvar trženja nogometnih agentov, ki bodo Meryju poizkušali najti klub po njegovi želji.
outsid3
# 07.11.2017 ob 09:00
Mislim, da bi mu v Mariboru bilo najlepše. Vprašanje pa kam bo lahko prestopil na boljše...
domn333
# 07.11.2017 ob 07:37
Iz Rudarja v klub, ki igra v UCL? Me prav zanima...
Primus Rochwald
# 07.11.2017 ob 10:54
Nekateri se pa zdite, ne rahlo, ampak kar krepko užaljeni?
Ne vem, verjetno se je pricakovalo, da bo dečko kar podpisal pogodbo, po možnosti še brez odškodnine, eh?

Ne gre tako zlahka, predvsem pa ne zastonj kot je bila dosedanja praksa. Tudi Rudar mora od nečesa živeti.
ElTorro
# 07.11.2017 ob 10:01
@Diego Armando
Če bi imel kaj stika z realnostjo bi vedel, da kriket ni niti blizu nogometu po gledanosti.

Je pa kriket drugi po številu "sledilcev", ja....
moj komentar
# 07.11.2017 ob 17:18
Seveda čisto razumem nejevoljo tistih, ki so ga pričakovali v MB ali Olimpiji, a če fant hoče fen iz Slovenije, je to pač njegov problem.
Bivši uporabnik
# 07.11.2017 ob 09:22
fant je že kar star... pa še kar ne razume, da ena lastovka ne prinese pomladi...
DAbears
# 08.11.2017 ob 04:49
Za olimpijo je itak preslab
Mirko Tipka
# 07.11.2017 ob 08:49
sandi4

Čas je,da se že zbudiš,najboljši nogomet se vendarle igra na severu Evrope.


Malo morgen... še en, ki ne pozna zgodovine, pa je najbolj pameten...
https://sl.wikipedia.org/wiki/Svetovno_p
rvenstvo_v_nogometu
trevler
# 07.11.2017 ob 12:16
Ne privoščim mu "zahoviziranja," ki sta a bila deležna Kronaveter in Ibraimi. Mu pa privoščim, da se mu izpolnijo sanje.
Horst
# 07.11.2017 ob 12:15
A nazaj v Srbijo ne bi šel?Tudi tam igrajo dober nogomet in eden izmed dveh BG klubov bo v naslednji sezoni v ligi prvakov.
kefej1
# 07.11.2017 ob 09:49
Za začetek lahko neha jezik kazat, potem pa naprej...
londoner
# 08.11.2017 ob 16:02
Fuzbal imam bolj za južnjaški šport

V kakšnem smislu? Ker je enako popularen tudi na severu (česarkoli že).


Takim je ze v osnovni soli med telovadbo pod castjo igrati fuzbal s fanti, zato raje z deklicami igrajo risntanc pa gumitvist.
zhila
# 07.11.2017 ob 10:23
Tip po eni dobri sezoni ze misl da je predober za evropski Maribor in SNL, on hoce v Ligo Prvakov pa eno izmed najmocnejsih lig (iz Rudarja) :D Krut bo padec na realna tla..lahk bi bil srecen ce bi ga MB hotu.
zokizaver666
# 07.11.2017 ob 09:34
nonparel
Mislim, da bi mu za začetek odgovarjal že prestop v NK Maribor, če želi igrati v LP.
Prvo torej manjši korak, za večji korak v kakšen bolj eminenten evropski klub, pa bi si z igranjem v Mariboru naredil več šans, kot jih ima zdaj v Rudarju.

Te kot navijača Maribora sicer čisto razumem. Ampak ravno s tem načinom dela, ko je MB v preteklem desetletju in pol (če je bilo možno seveda zastonj) jemal konkurenci najboljše igralce je obenem:
1. Skrbel le za svoj žep (drži, ostali klubi takrat niso bili na isti ravni),
2. obenem pa s tem siromašil slovenski nogomet (omejevanje zdrave konkurence).

Eni očitno pozabljate, kako dolgočasna prvenstva smo gledali, ko je ena ekipa tako rekoč že jeseni osvojila naslov prvaka. In - žal - v MB je takrat poniknil marsikateri talent, ki bi se v domačem okolju boljše razvil.
Od kje ideja, da se lahko nekdo dobro proda le iz MB? Upam, da je počasi s to miselnostjo konec.
Privoščim Rudarju eno zajetno finančno injekcijo, Meryju pa vse dobro v nadaljevanju kariere.
Benten
# 07.11.2017 ob 08:51
Fuzbal imam bolj za južnjaški šport

V kakšnem smislu? Ker je enako popularen tudi na severu (česarkoli že).
Vitez
# 09.11.2017 ob 18:35
Bogami, če bi moj klub skakalci premagali, ne bi upal nobenega navijača zafrkavati glede česarkoli. Oni zeleni pa še kr glasni.
Haribo
# 09.11.2017 ob 15:51
"Želim si kaj še večjega, kot bi bilo igranje za Maribor."

John, dobrodošel v zmajevem gnezdu.
anze82
# 08.11.2017 ob 07:53
normalno da hoče ven,ampak liga prvakov???tip ni dominanten v tej naši ligi,pa je v njegovem intervjuju proti mb ali ol vendarle zaznati podcenjujoč odnos...on ali pa škrbić?? da o alvesu in mešanoviću ne pametujemo...
Owl
# 07.11.2017 ob 11:10
"Želim si kaj še večjega, kot bi bilo igranje za Maribor."

Boleča izjava, kaj? :)
cairns
# 07.11.2017 ob 16:07
Po njegovi sliki sodeč sklepam da ni še čisto navajen evropskih navad in obnašanja.
alkum
# 07.11.2017 ob 12:21
gorencx
Očitno je tebi najboljši slovenski nogometni klub NK MARIBOR edini in največji izziv, saj največkrat komentiraš članke o klubu, pa naj bo tema slovenska liga, liga prvakov ali igralci, ki se jih povezuje z NK MB!!
seven7
# 07.11.2017 ob 08:39
Živeli smo na severozahodu Nigerije, v Kaduni. Pet otrok je bilo v družini, imel sem še dva brata in dve sestri. Ko sem bil star osem let, je izbruhnila vojna med muslimani in katoličani. Skrivali smo se v hiši in se nato vendarle rešili. To je bila strašljiva izkušnja, hvala Bogu, da mi je dal še eno priložnost v življenju. Oče, ki je bil poslovnež, je sicer izgubil vse premoženje in začeti smo morali z ničle. Še vedno kdaj jokam, ko pomislim na tiste čase, zelo me čustveno pretrese. Mi je pa tista grozna izkušnja vseeno nekaj dala in vem, kaj pomeni biti borec v življenju.

Se še bo kdo vprašal zakaj begunci? On ki vam brca žogo je car ostali pa izmečki aneda?
Diego Armando
# 07.11.2017 ob 09:54
Nogomet je daaaalec najpopualrnejsi sport na svetu .tko da na vaso zalost ni sam juznjaski sport!!komi cakam el clasico,finale lp,finale sp

Če bi videl kaj dlje kot do svojega plota, bi vedel, da to ni res - po številu ljudi, ki ga spremlja (menda je to kriterij, kajne?), nogomet krepko presega - kriket.
DLeagueStar
# 07.11.2017 ob 08:39
Marya caka Serie B in zivotarjenje do upokojitve.
crtomirjansa
# 07.11.2017 ob 12:43
Mi je pa zanimivo da so najvecji verski fanatiki v nasi ligi prav crnci... tale, Tavares, Eleke itd.
mooodeeel
# 07.11.2017 ob 10:19
Ce gre v maribor je se velik rezerve za zabijanje golov
V ligi prvakov. Samo proti liverpoolu bi jih lahko zabil 8 za zmago.
t.g.
# 07.11.2017 ob 09:36
Dobro premisljuje..Ce gre kam bo sel na boljse in vzel ta milijon pa zivel na veliki nogi do penzije..V Mariboru bo slo samo navzdol(financno)
Mirko Tipka
# 07.11.2017 ob 08:46
Kdo je John Mary?

In če z Velenjem ne pride v Ligo prvakov, potem si jo ne zasluži.

Tudi jaz bi želel leteti v vesolje, pa nisem sposoben za to... pač ne gre..
Prva slovenska nogometna liga
link
Viole grozijo Mitroviću, novinar na pomoč na policijo
293
20. marec 2018 ob 18:31 Novinar športnega časnika EkipaSN Dejan Mitrović, nad katerim se je v soboto znesel športni direktor NK-ja Maribor Zlatko Zahovič, je zaradi groženj poiskal pomoč na policiji.
Več novic ...
Kazalo