Jose Mourinho se je vrnil tja, kjer se odlično počuti - k londonskemu Chelseaju. Foto: Reuters
Jose Mourinho se je vrnil tja, kjer se odlično počuti - k londonskemu Chelseaju. Foto: Reuters

Portugalski strateg upa, da bo pri londonskem klubu dlje kot tri leta. Do zdaj pri nobenem klubu ni bil dlje kot tri leta, a si želi, da bi štiriletno pogodbo, ki jo je podpisal s Chelseajem, res oddelal do konca. Zaveda se, da bo pod pritiskom. "Čas beži in zdi se, kot da sem pred dnevi prvič prišel v klub, toda minilo je že devet let. Pričakovanja vodstva kluba so zdaj večja, saj vsi vedo, česa sem zmožen," je povedal Mourinho, ki je sebe označil za zelo veselo osebo in rekel, da je "The Happy One". Eden izmed njegovih vzdevkov je sicer "The Special One".

50-letni Mourinho je pustil velik pečat pri Chelseaju, ko ga je vodil od leta 2004 do 2007. Leta 2005 in 2006 je osvojil angleško prvenstvo. Leta 2007 je odšel. Številni so bili prepričani, da se je skregal z lastnikom kluba Romanom Abramovičem, vendar Mourinho pravi, da to ni res: "Ves čas berem in poslušam, da so me odpustili in da sva se sprla. Ni res. Številni ne bodo verjeli, toda šlo je za sporazumni dogovor. Takrat sva oba menila, da bo tako najbolje za klub. Bil je to žalosten trenutek zame, toda odločitve ne obžalujem."

Jose Mourinho se je nato preselil v Milano k Interju in z njim dvakrat osvojil Serie A in postal evropski prvak. Nazadnje je vodil madridski Real, kjer prvega cilja, zmago v Ligi prvakov, ni dosegel.