Za mnoge je bil igralec lanskega finala Marco Materazzi, ki je takole razjezil Zinedina Zidana. Foto: EPA
Za mnoge je bil igralec lanskega finala Marco Materazzi, ki je takole razjezil Zinedina Zidana. Foto: EPA

"Raje imam kurbo, kot je tvoja sestra," naj bi italijanski branilec povedal francoskemu kapetanu, ki je Interjevega nogometaša, znanega provokatorja, po medsebojnem besednem obračunavanju v podaljšku udaril z glavo. Prislužil si je rdeči karton in tako na neslavni način končal sicer veličastno kariero, Italija pa je po enajstmetrovkah osvojila četrti naslov svetovnih prvakov.

Ves svet ugibal možne teorije...
Že naslednje dni po končanem mundialu je ves svet ugibal, kakšne obtožbe so sprovocirale francoskega mojstra. Možnih je bilo več teorij, a je že kmalu po berlinskem dogodku tančico skrivnosti razkril Materazzi.

Le odreagiral na Zidanovo predrznost
"Zidane je bil predrzen, zato sem mu vrnil. Po enem od dvobojev, v katerem sem ga povlekel za dres, mi je dejal, da če želim njegov dres, ga bom dobil po tekmi. Jaz sem mu nato rekel povsem običajno žaljivko," se je branil Materazzi. Zanikal je tudi, da bi Zizouja ozmerjal s teroristom ali mu psoval mamo, je pa kasneje priznal, da je žalil njegovo sestro (čeprav ni vedel, da jo ima), vendar ni povedal natančnih besed.

Intervju z Materazzijem v eni izmed italijanskih revij bo izšel v ponedeljek.

C. R.