Robert Koren, ki v Angliji igra za West Bromwich Albion, je v Londonu predstavil nov slovenski dres za tekme v gosteh. Foto: thescore.com
Robert Koren, ki v Angliji igra za West Bromwich Albion, je v Londonu predstavil nov slovenski dres za tekme v gosteh. Foto: thescore.com

Uradna predstavitev novih slovenskih dresov, ki jih bodo nogometne reprezentance nosile v naslednjem dvoletnem obdobju, bo v torek na Ptuju.

Lažji, hladnejši in bolj razteljiv
Novi dres je v celoti iz recikliranega poliestra, narejenega iz približno osmih plastenk. Material DriFit, pridobljen iz odpadne plastike, omogoča za 13-odstotkov lažji dres, ki tudi za 7-odstotkov bolje hladi športnikovo telo, hkrati pa se "tkanina" razteza za 10 odstotkov bolje kot stara oprema.

Slovenija v družbi Brazilije in ZDA
Na dresu v živo zeleni barvi pomenljivo izstopa simbol Slovenije – Triglav, kar naj bi na simbolni ravni predstavljalo, da so slovenski nogometaši sposobni osvojiti tudi najvišje vrhove. Poleg Slovenije so se predstavile še naslednje reprezentance: Portugalska, Avstralija, Brazilija, Južna Koreja, Nova Zelandija, Nizozemska, Srbija in ZDA.

Leta 2012 slovo belo-zelene
Decembra je skuščina Nogometne zveze Slovenija sprejela, da bodo slovenske nogometne reprezentance od leta 2012 nastopale v dresih, ki jih bodo krasile barve slovenske zastave - bela, modra in rdeča. Po 1. januarju 2012 bo osnovna barva prvega dresa še vedno bela, številke modre, nekateri dodatki pa rdeči, medtem ko bo osnova rezervnega dresa modra.

Vir slik za fotogalerijo: www.footballshirtculture.com