Kevin Kampl je po mnenju trenerjev avstrijskih prvoligašev najboljši nogometaš Bundeslige, v kateri Kamplov Salzburg prepričljivo vodi. Foto: EPA
Kevin Kampl je po mnenju trenerjev avstrijskih prvoligašev najboljši nogometaš Bundeslige, v kateri Kamplov Salzburg prepričljivo vodi. Foto: EPA

Izbor je pričakovan, saj je komaj 21-letni Alaba z Bayern Münchnom v lanski sezoni osvojil Ligo prvakov, nemško prvenstvo in še pokal ter bil izbran za najboljšega športnika Avstrije.

Kampl motor "rdečih bikov"
Drugo mesto na izboru je zasedel zvezdnik "rdečih bikov" iz Salzburga Kevin Kampl, ki se je v preteklem letu uveljavil kot prvi organizator igre kluba, hkrati pa se je prebil v udarno postavo Slovenije. 23-letni Štajerec iz Solingena je samo v jesenskem delu sezone 2013/14 na 29 tekmah za "rdeče bike" prispeval 10 golov in 16 podaj, čeprav so ga mučile zdravstvene težave, predvsem so se dolgo vlekle težave z levim gležnjem. Tudi po zaslugi Kampla je Salzburg na zimski odmor v Bundesligi odšel z 11 točkami prednosti, obenem pa so Salzburžani dobili prav vseh šest tekem v Evropski ligi in se bodo v 1/16-finala pomerili z Ajaxom.

Glasoval tudi Milanič
Nogometaša leta so izbirali trenerji avstrijske prve lige. Odločitev o zmagovalcu je bila soglasna, bolj zanimivo pa je bilo v nadaljevanju, saj je kar polovica trenerjev, tudi Darko Milanič, ki vodi Sturm iz Gradca, ocenila, da je drugi najboljši Kampl. Na tretje mesto se je uvrstil Kamplov soigralec v Salzburgu Jonathan Soriano. V izboru so lahko sodelovali vsi igralci avstrijske lige in avstrijski nogometaši, ki igrajo v tujini. Trenerji niso smeli glasovati za svoje nogometaše.