Nogomet

Poudarki

  • "Sodelovanje s Kavčičem je bila moja ideja"
kampl, katanec
Izmenjava dela SMS-ov med Kevinom Kamplom in selektorjem, za katere se je Srečko Katanec odločil, da jih razkrije javnosti. Fotografijo povečate s klikom nanjo. Foto: MMC RTV SLO
       Kevina sem poklical in ga vprašal, zakaj vedno, ko ga novinarji vprašajo, na katerem mestu on najraje igra, odgovori, da na zadnjem veznem. V Salzburgu je pod istim trenerjem igral 90 odstotkov tekem po levi in po desni strani, samo ne zadnjega veznega. V Leverkusnu pred našo tekmo z Litvo je igral prvo tekmo Bundeslige na levem bočnem, ni bil zadnji vezni. On odgovori, da je njegova želja in da najlažje igra na zadnjem veznem. Jaz za reprezentanco in za igralno mesto igralca vedno vprašam, ali ti mesto odgovarja, ali boš kos zahtevanim nalogam? Do danes sem samo enemu igralcu rekel, ali bi lahko igral nekaj drugega, in je rekel, da ni zmožen. Tukaj sva končala. Jaz Kevina vidim v slovenski reprezentanci mogoče tudi na zadnjem veznem, a sem prepričan, da ga potrebujemo višje proti golu. Tehnično je močan, zna preigravati ena na ena. Če ga imamo daleč od gola, nam koristi precej manj.       
 O položaju Kevina Kampla
Srečko Katanec
Katanec je selektor Slovenije od 31. decembra 2012. Foto: MMC RTV SLO
       Moram reči, da že kar nekaj časa prihaja drugačen. Dozorel je na neki način. Mogoče malo manj razmišlja o tem, da mora nekaj narediti na silo, kot je počel v preteklosti. Mogoče se je rešil teh obremenitev, ki si jih v principu postavlja sam sebi. Mi nismo imeli nobenih drugih prijemov.       
 O Josipu Iličiću
VIDEO
Katanec: Kevinova poteza...
VIDEO
Pogovor Anžeta Bašlja s S...

Dodaj v

Katanec: Tudi če imaš zlomljeno nogo, se moraš priti pokazat

Pogovor vodil Anže Bašelj
12. oktober 2016 ob 14:07,
zadnji poseg: 12. oktober 2016 ob 23:36
Ljubljana - MMC RTV SLO

Srečko Katanec je v pogovoru za TV Slovenija dejal, da je bil neprihod Kevina Kampla na priprave velika napaka, verjame pa, da ne bo imel težav, da ga igralci ne bi sprejeli, ko oz. če se bo vrnil.

Slovenska nogometna reprezentanca je v zadnjih dneh v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Stožicah premagala Slovaško (1:0), nato pa na istem prizorišču vzela še veliko točko Angliji (0:0). Dan po torkovi tekmi je bil selektor gost polurne oddaje, v kateri ga je gostil Anže Bašelj.

Glavna tema je bilo dogajanje okoli Kampla. "Težavo ste ustvarili mediji, ki ste bili destruktivni, pri tem je sodelovala tudi vaša hiša. Za mene ni obstajala v nobenem trenutku. Je pa to najbrž res toliko motiviralo in stimuliralo fante, da so stopili skupaj, da dokažejo, da noben igralec ne more biti nad ekipo. To je gotovo dalo neko dodatno energijo. Nad odpovedjo Kampla sem bil presenečen, razočaran pa ne. Prejeti SMS na prvi dan priprav ob 9. uri zjutraj, ko sem bil na kavici, da ne bo prišel nekdo izmed ključnih in zelo pomembnih igralcev, je seveda stresno," je povedal Katanec.

Kevin Kampl se je že odzval: "Seveda se moramo pogovoriti. Jasno je tudi, da bom še naprej igral za svojo državo."


"Izjava za javnost, ki so jo dali igralci, pa je prišla zaradi tega, ker so prebrali Kevinovo izjavo, da prihajajo v reprezentanco in se bojijo povedati, da so poškodovani ali utrujeni. Takšno razmišljanje je absolutno napačno, to je velika Kevinova napaka. To je bila poteza individualista. Moraš biti del skupine, vladati mora sinergija, tudi če si utrujen ali imaš zlomljeno nogo, se prideš pokazat, da te fantje vidijo, to je neki moštveni duh,"
je nadaljeval selektor.

Glede prihodnosti Kampla v slovenski reprezentanci je Katanec pojasnil: "S Kevinom se bomo pogovorili, fantje bodo povedali, ali ja ali ne. Oni so prvi, ki se bodo odločili. Glede na pogovore s fanti pa mislim, da ne bo težav. Vem, da je Kevin dejansko imel težave z utrujenostjo, določeni mediji pa so želeli prikazati, da je selektor takšen in drugačen, da ni normalen in komunikativen in tako dalje. Kevin je 'fajn' fant, v zadnjem obdobju pa je imel fizične težave, pa tudi mogoče kakšne druge težave v družini. Vem, da se je nekaj dogajalo, ne bi pa želel več govoriti o tem."

Spodaj si lahko preberete prepis celotnega pogovora, posnetek pa si lahko ogledate v videonovici na desni strani.Prebudili smo se v lepo sončno jutro, polno optimizma, ki ga lahko prinesejo le športni uspehi. Kakšno je bilo vaše jutro, vaša noč?
Moram reči, da po takem tednu ni bila prijetna. Ne mi zameriti, če bom zdaj malo zaspan. Ob pol desetih, desetih grem po navadi že spat. Upam, da bo jutri bolje.

Glede na videno včeraj, so mnogi videli tisto, kar so videli v ekipah, ki so pozneje odšle na velika tekmovanja. Kri, znoj, morda namesto solz polomljeni prsti, ponos in veselje. Vaš pogled dan pozneje?
Kot sem povedal včeraj na novinarski konferenci. Dan pozneje ni nič drugače. Fantom še enkrat kapo dol, ne le enkrat, ampak dvakrat, trikrat. Odigrali so dve izredno dobri tekmi. Da nisem preveč skromen, izkupiček bi bil lahko boljši. Šest točk bi lahko imeli, žal ni tako. Upam, da nam to ne bo hodilo v prihodnosti narobe. Mediji zahtevate rezultat, na koncu se bodo seštevale točke. Upam, da zadržimo to vzdušje, ki ga imamo. Fantje so stopili skupaj po vsem, kar se je dogajalo. Bravo in tako naprej. Čez en mesec je že nova zgodba, verjemite mi, da ne bo nič boljše ali slabše. Mi moramo gledati naprej, ukvarjam se že s tem, da so poškodovani Jokić, Cesar, Krhin, da ima Struna kartone. Jaz sem že v filmu, tako da bodo ljudje doma razumeli, da to ni delo za tistih par dni, ko se mi zberemo. Tu gre za stalno spremljanje, strahove in stres, ko razmišljaš, kaj pa zdaj, ko ne bo teh igralcev, ali pa, če se še kdo poškoduje vmes.

Rene Krhin je omenil neko novo energijo, Miral Samardžić ga je dopolnil, da selektorja tako nasmejanega še ni videl. Je potem ta zadeva s Kevinom Kamplom povezala to ekipo? Zakaj je prišlo do tega preobrata, ki ste ga tudi sami omenili, da je več te pozitivne energije?
Prvi plan je bil malce drugačen. Mislim, da je bil prvi plan popolnoma destruktiven s strani medijev, tudi mogoče vaše hiše. To je moje mišljenje, mogoče se motim. Nisem pa polemičen. Zna biti tudi, da je ta "problem", ki zame sploh ni obstajal v nobenem trenutku, fante tako motiviral in stimuliral, da so stopili skupaj in dokazali, da noben igralec ne more biti vreden več od ekipe same. Da je to dalo neko dodatno energijo. Sigurno jo je. Tako da si lahko tudi mediji malo prilastite, da se je to zgodilo. Ne malo, veliko, ker imate tudi vi ta delež tukaj zdaj, ko je dobro.

Mediji so samo poročali. V nedeljo je prišel ta SMS. V ponedeljek na treningu oziroma na zboru Kampla ni bilo. V torek ste bili malce razjarjeni, prišli ste pred novinarje in dejali: "Dobil sem SMS, Kevina Kampla ne bo, ne vem, zakaj ne dvigne telefona."
Nisem bil razjarjen ali razočaran, bil pa sem izredno presenečen. Zbuditi se v ponedeljek zjutraj in prejeti SMS ob 9. uri - zbor pa je ob 12. uri - in izvedeti, da eden ključnih igralcev ne bo prišel, je stresno. Stres se je začel že ob 9. uri zjutraj, ko sem bil na kavici.

Tudi za nas je bil to stres, o tem smo poročali. Potem je nekako vse potihnilo v sredo, nato je prišla tista izjava za javnost. Zakaj?
Izjava za javnost od fantov je prišla zato, ker so prebrali Kevinovo izjavo, da fantje prihajajo v reprezentanco poškodovani in utrujeni, ker se bojijo povedati, saj jih potem selektor ne bo vpoklical več v reprezentanco. Takšno razmišljanje je absolutno narobe. Kaj bi jaz počel, če bi vsi reprezentanti razmišljali tako? Rečem si "aha, v naslednji akciji si bodo izmislili, da so utrujeni in da ne bodo prišli", potem lahko samo sedim s sodelavci in ne morem igrati nogometa. To je velika Kevinova napaka. Njegova poteza je poteza individualista. Ti moraš biti pripadnik ene skupine, vladati mora sinergija. Tudi če si utrujen, zmatran, imaš zlomljeno nogo, se prideš pokazat, da te fantje vidijo. To je moštveni duh. Kot sem že rekel, s Kevinom se bomo pogovorili. Fantje bodo povedali, ali ja ali ne.

To je njihova odločitev torej?
Absolutno so oni prvi. Po pogovoru mislim, da ne bo problema. Kevin je dejansko imel problem. Določeni mediji pa so želeli prikazati, da je selektor spet takšen in drugačen in da ni normalen, komunikativen.

Pa vendar so vas mediji danes bolj ali manj hvalili. Tudi v Ekipi je zanimiv članek z naslovom "Razgaljeno ozadje in napoved selektorjeve (šokantne?) resnice". Vem, da ga niste prebrali, pa vendar: v njem se novinar sprašuje, ali je Srečko kot žrtev zgolj ščitil Kevina Kampla in skrival njegove prestopke, to naj bi bilo domnevno nešportno življenje?
Ne, ne. Tega ne bi komentiral. To so mladi fantje. Vsak ima svoje dobre in slabe lastnosti. Kevin je dober fant. V zadnjem obdobju je imel fizične napore, tudi mogoče še kakšne druge probleme znotraj njegove družine, to ve najbolje on sam. Ne bi želel več povedati.

Samo še ta vaš stavek z novinarske konference prejšnji petek razložite: "V sredo bom povedal par stvari, ne bo ravno fajn. Prisotnim bo nerodno, kakšno vzdušje so naredili." Kaj je bilo mišljeno s tem?
Slovenija žal funkcionira tako, da se ljudje hranijo z negativnimi novicami. Če so ljudje pričakovali, da bom danes povedal ne vem kaj šokantnega, naj gredo spat. Vi ste osnovali oddajo na novici, da bo Katanec povedal nekaj šokantnega. Ne bo. Jaz sem takrat mislil na to, da pokažete dva SMS-a, ki ju je Kevin Kampl meni pošiljal. Komunicirala sva z lahkoto in vidite lahko, da so bili SMS-i normalni. Ne more se pomagati, če mediji delajo to, kar delajo.

Tri stvari ne morejo biti dolgo skrite: sonce, luna in resnica. Je to torej ta končna resnica?
To je moja (resnica).

Zakaj ste se odločili, da boste pokazali te SMS-e?
Da javnost dobi vpogled. Da tudi Kevin vidi, da je naredil napako. Izredno žal mu je bilo, čestitk po zmagi nad Slovaško in želje za tekmo proti Angliji nisem omenjal.

Raje obdelajva te večne dvome: ali Kampl igra na pravem mestu ali ne? Koliko ste se morda z njim pogovorili, kje je zanj najbolje na igrišču?
Kevina sem poklical in ga vprašal, zakaj vedno, ko ga novinarji vprašajo, na katerem mestu on najraje igra, odgovori, da na zadnjem veznem. V Salzburgu je pod istim trenerjem igral 90 odstotkov tekem po levi in po desni strani, samo ne zadnjega veznega. V Leverkusnu pred našo tekmo z Litvo je igral prvo tekmo Bundeslige na levem bočnem, ni bil zadnji vezni. On odgovori, da je njegova želja in da najlažje igra na zadnjem veznem. Jaz za reprezentanco in za igralno mesto igralca vedno vprašam, ali ti mesto odgovarja, ali boš kos zahtevanim nalogam? Do danes sem samo enemu igralcu rekel, ali bi lahko igral nekaj drugega, in je rekel, da ni zmožen. Tukaj sva končala. Jaz Kevina vidim v slovenski reprezentanci mogoče tudi na zadnjem veznem, a sem prepričan, da ga potrebujemo višje proti golu. Tehnično je močan, zna preigravati ena na ena. Če ga imamo daleč od gola, nam koristi precej manj.

Koliko ste se po takšni izkušnji spremenili? Novinarji smo ugotovili, da ste bili v prejšnjih kvalifikacijah morda preveč negativni, da je bilo veliko tega javnega jamranja, češ da ne zaupamo v igralce in ekipo. Na zadnjih druženjih z novinarji pa ste bili veliko bolj umirjeni. Zakaj?
Ne verjamem, da sem se spremenil. Opravljam svoj poklic na najboljši mogoč način. Ljudem in javnosti moram povedati, da mi trenutno formiramo neko novo reprezentanco.

Bi jo morali morda že prej? Ste predolgo vztrajali z generacijo, ki je bila na svetovnem prvenstvu?
To je tema za debato. To bi lahko debatirali, kdaj ja, kdaj ne. Problematika je takšna, da veliko igralcev nimamo. Mi do novembra igramo še eno tekmo, naslednje leto do septembra samo dve kvalifikacijski tekmi. Meni lahko očita nekdo, zakaj v določenem obdobju nisem preizkusil toliko in toliko igralcev. Enostavno je toliko malo tekem, da se proces ustvarjanja neke nove reprezentance absolutno podaljšuje.

Kakšna vloga naj bi bila v tem procesu vloga reprezentance do 21 let? V kakšni navezi ste s Primožem Gliho? Nekoč ste razlagali, da ste zaljubljeni v španski način razmišljanja, kjer imajo že od samega začetka izdelan sistem.
Dajmo obrniti. Vsi, ki igrajo za Islandijo, so bili člani reprezentance do 21 let. To je generacija, ki jo peljejo že leta in leta. Njim se je zgodilo to, da so šli najboljši njihovi igralci v najboljše klube v tujini in igrajo neprestano. Nam pa se dogaja vse kot po tekočem traku: imamo morda dobro generacijo do 21 let, potem pa, ko izstopijo iz tega letnika, ne igrajo, so poškodovani, nimajo več takega razvoja. A-reprezentanca od tega nima nobene koristi.

Imate pa zdaj kar nekaj reprezentantov, ki so bili pod Tomažem Kavčičem v reprezentanci do 21 let. Kako, da ste ga pripeljali kot novega sodelavca? Opazil sem, da ste v zadnjem tednu večkrat omenili sodelovanje s pomočniki. Tudi nikoli ni bilo razjasnjeno, ali je bil pripeljan, če bi vi odšli.
Tomaž je bil pripeljan ravno zaradi tega, ker mlajše pozna bolje od mene. Je dober delavec, ima kar nekaj kilometrine za seboj. To je bila moja ideja, da pride. Zadovoljen sem, sodelujemo super. Komunikacija je prisotna. Upam, da bo tako tudi vnaprej.

Tomaž Kavčič je torej dodaten plus te reprezentance.
Sigurno.

Morda pa je tisto, kar najbolj bode v oči - Josip Iličić. Kaj se je spremenilo na teh zadnjih tekmah? Mogoče tudi to, da je prvič, odkar je v reprezentanci, isti teden na dveh tekmah igral 90 minut. Morda je proti Slovakom še v 94. minuti tekel kot nor. Kakšen je ta vajin odnos? Kako ste ga pripravili, da mu sledijo tudi drugi?
Nič posebnega. Moram reči, da že kar nekaj časa prihaja drugačen. Dozorel je na neki način. Mogoče malo manj razmišlja o tem, da mora nekaj narediti na silo, kot je počel v preteklosti. Mogoče se je rešil teh obremenitev, ki si jih v principu postavlja sam sebi. Mi nismo imeli nobenih drugih prijemov.

Zakaj ste ga postavili kot drugega napadalca?
On je bil na začetku desni bočni, z Valterjem Birso sta igrala isto mesto. Vprašal sem se, ali naj dejansko spremenimo sistem zaradi njiju ali ju postavimo na druga igralna mesta, da na najboljši mogoč način izkoristimo njun potencial. Zdaj funkcioniramo dobro, upam, da bo tako tudi naprej.

Nekako ne funkcionira pri napadu, pri zadetkih. Morda manjka kaj predrznosti?
Za dosego gola je treba biti direkten, konkreten, agresiven. To nam absolutno manjka. Ne smemo biti nezadovoljni. Seveda bi si želel, da bi se iz takšnih priložnosti dosegel zadetek. Žal proti Angliji ni šlo. Tudi proti Litvi smo imeli dve, tri identične situacije, ko iz petih, šestih metrov nismo dali gola. Upam, da se fantom v naslednjih tekmah odpre.

Vidite v reprezentanci do 21 let kakšnega napadalca, ki ga bo treba priključiti? Najmanj je na vašem spisku napadalcev, največ je veznih igralcev.
Seveda. Kriteriji se dobro znani. Rade volje bom v reprezentanco vpoklical vsakogar, ki bo dosegel veliko število zadetkov. Izključen ni nihče. Fantje, začnite dajati gole, jaz vas spremljam. Samo to je kriterij, da je nekdo vpoklican v reprezentanco. Ne pa pozabiti: napadalec ni samo ta, ki zadene. Napadalec je prvi obrambni igralec, pri njem se začne obramba. V reprezentanci se mora delati po najboljših močeh tudi v fazi branjenja.

Veliko se je govorilo o bočnih igralcih. Bojana Jokića imamo že nekaj časa na levi strani, na desni pa je Aljaž Struna. Ste bili zadovoljni z njegovo predstavo? Na tekmi z Malto ga ne bo.
Seveda. Jaz sem že zaskrbljen ravno zaradi teh stvari. Nekaj jih je poškodovanih, videli bomo, v kakšnem stanju bo reprezentanca čez mesec dni. Če jih imaš 13, imaš neko okostje in je to lahko. Če pa moraš spreminjati reprezentanco zaradi kartonov in poškodb, postane druga zgodba.

Zaupate v fante? So to fantje, ki lahko pridejo na veliko tekmovanje? Dejali ste, da je pritisk medijev in javnosti velik. Kako vse to vpliva na fante? Kako jih pomirite?
Bolje bi bilo, da ne bi brali. Medij je danes tako agresiven, da ne morejo od tega pobegniti. Pritisk je. Ob mojem prvem vodenju reprezentance, ko smo v prvih petih krogih imeli sedem točk, se ni zganjal niti približno tak cirkus, kot zdaj.

Mislite, da nekdo res privošči preveč negativnosti reprezentanci?
Ne da privošči, kompletna družba je naravnana tako, da berejo in poslušajo raje slabše novice. Ali je kdo umrl, ali je kdo ne vem kaj. To potegne vse. Jaz to sprejemam, ljudje, ki prebirajo in poslušajo, pa si ustvarijo svoje mišljenje. V zadnjem času so proti meni šli osebno dejansko v takšno skrajnost, da so ljudje tudi sami verjetno doumeli, da nekaj ni v redu in da je nek konstrukt, o katerem sem govoril na prvi novinarski konferenci, ko sem povedal, da si želim, da je preteklost pozabljena. Ampak žal ni bila. To, kar se dogaja zdaj, je povezano s tistim mojim mandatom. V redu, če mora to tako biti, to pretrpim.

M. R., M. L.
Prijavi napako
Komentarji
caree
# 12.10.2016 ob 14:08
Ma lejte, i-igračem kapo dol.
alojzr2
# 12.10.2016 ob 22:03
Poglej, kako si Kevin in Sreč dopisujeta esemese v knjižni slovenščini. Cankarju bi se orosilo oko.
borchica
# 12.10.2016 ob 14:53
Torzo
Se bojim, da bo streznitev sledila čez 1 mesec proti Malti.


To si pisal po tekmi s Slovaško že. In če ne bo na tekmi z Malto, boš napisal za tekmo s Škotsko. Dokler ne bomo izgubili in potem se boš zadovoljno tolkel po prsih, kako si itak vedel. Neverjetno, da imamo v državi ljudi, ki želijo svojemu sosedu slabo, in uživajo ob neuspehih reprezentance.
domn333
# 12.10.2016 ob 22:04
Katanec je pa s tem intervjujem pri meni dobil en velik +.
ata
# 12.10.2016 ob 22:02
Katanec odlično: Kdor pričakuje škandal, naj gre spat!
ROFLMAO
vrtnar_1
# 12.10.2016 ob 22:17
Cestitke Katancu za pametne besede kar se Kampla tice. Premalo res dobrih igralcev imamo da bi jih izgubljali zaradi neumnosti. Recimo ce bi se on in Ilicic kujala ga zdaj ne bi bilo zraven. In Kampl bo tudi se in ga bo pac zabil Malti.
garderoba
# 12.10.2016 ob 22:23
Zelo mi je bil všeč nastop g. Katanca! Pravi moment (in način) za stopit na žogo!
Jakob Mali
# 12.10.2016 ob 14:16
Nekaj pa drži; vsi tisti, ki so par dni nazaj pisali "Srečko, tole k Kmapljem je kaplja čez rob, čas je za slovo." ...so se neverjetno potuhnili. Srečko ni popoln, ampak na tej točki je na najboljši možni način utišal kritike.
carlespuyol
# 12.10.2016 ob 14:16
če vas lahko popravim...angležem smo vzeli 2 piki, mi smo dobili 1 piko
konjice
# 12.10.2016 ob 14:21
Katanec: Ma lejte, fantje so odigrali taktično zelo dobro, bili so kompaktni, pustili so srce na igrišču. Kapo dol fantom. Vzeli smo točko Angležem, ki so za mene št. 1 na svetu in Slovakom, ki bodo kmalu med top 5 sigurno.

hehe konc heca :) Čestitke našim za predstavo na zadnjih dveh tekmah in upam, da bodo nadaljevali s takim tempom tudi v prihajajočih tekmah.
alojzr2
# 12.10.2016 ob 22:17
Srečo je prav prijeten danes. Bašelj lepo vodi pogovor.
1986
# 12.10.2016 ob 22:33
Nov človek. Najbolj normalen intervju do sedaj, zadevo s Kamplom zaključil mirno in kot profi. Marsikaj pametnega povedal. Bojne sekire zakopane.
Bivši uporabnik
# 12.10.2016 ob 22:23
Dejmo eno peticijo podpisat da tale Baselj leti iz Rtv-ja, pa to ni normalno, naj gre delat na Lady al pa Slovenske Novice.

....napiše tip z nickom crtomirjansa... Katanec je lepo povedal narod večnih nergačev. Če pogledaš pod vsemi članki 95% samo negativizma. Pa peticije bi nonstop pisali. Malo se v roke vzamite.
alesi1
# 12.10.2016 ob 15:14
Ena ne vmesna ali pa tudi ne...
A morate pod vsako novico smetit s Clintonovo in Trumpom???
Zbornaya Komanda
# 12.10.2016 ob 14:58
Pa kaj je s tem Kavčičem, da ga tako poveličujete? Kaj pa je dosegel na klubski ali reprezentančni ravni? Je bil kdaj državni prvak? Je njegova ekipa kdaj dosegla omembe vreden dosežek na EP ali SP? Se je njegova ekipa sploh kdaj uvrstila na EP ali SP? Ne razumem, zakaj je on v očeh Slovencev tak strokovnjak. Človek bi mislil, da je najmanj naslednji Sven Goran Eriksson.
gino1981
# 12.10.2016 ob 22:24
Prekratko! Meni je blo vsec poslusat Sreckota in bi ga z veseljem vprasal se kaj. Ja nic, do pred parimi dnevi sem ga kritiziral, v tem tednu pa mi je zaprl gobec. Upam, da ne zacasno ampak za zmeraj. Nadaljujte tako kot ste delali na teh dveh tekmah. S takim pristopom vam bom tudi ob porazih zaploskal. Srecno!
Quinlan
# 12.10.2016 ob 22:24
Katanec me je kupil s tem intervjujem. Čeprav se v nekaj primerih š vednk ne strinjam z njim (kar je itak nepomembno), se mi zdi, da je prav da nadaljuje z delom, vsaj, če sta zadnji dve tekmi res pokazatelj neke nove zgodbe. Mogoče je Kavčič res tista terna, ki je naredila sinergijo med selektorjem in trenerji, da je na igrišču vse bolje. Samo še zadetki morajo prit.
Ples
# 12.10.2016 ob 22:14
Dajte Srečkotu še malo vode, no, vso je že spil
Ples
# 12.10.2016 ob 22:22
Fajn intervju, všeč mi je takle Katanec.
Pa tudi Bašelj je čisto ok spraševal. Vem, vem, eni bi radi totalen napad, kot takrat prismojeni Laurenčič Tino Maze, zakaj hudiča nima vseh zlatih ...
pleskar
# 12.10.2016 ob 22:44
...Katanca lahko nekateri krivite za marsikaj....ampak, če Jojo in Bezjak ne zadeneta gola, ko sta 1 na 1 z vratarjem - za to pa selektor ne more biti kriv...
Ples
# 12.10.2016 ob 22:02
"Slovenija ... radi se hranijo z negativnimi novicami" - To, kar pravi Katanec, je res, na žalost.
robnin9
# 12.10.2016 ob 16:58
Mislim, da Srečko danes ne bo povedal tistega, kar je namigoval pred 4-5 dnevi. Po dveh tekmah je situacija diametralno nasprotna. Pričakovalo se je, da nas bomo s Slovaki in Angleži vzeli kvečjemu piko, zdaj so oni dobili le piko, pa še to po zaslugi njihovega golmana. Namigovalo se je o odstopu, danes o tem nihče več ne verjame. Ekipa piše o nešportnem življenju igralcev, kar pa je lahko le manever za boljšo prodajo oz. miniranje selektorja. Tudi, če bi o nešportnem življenju igralcev držalo in bi o tem pred dnevi želel Katanec govoriti, pa menim, da sedaj ne bo, ker politično ne bi bilo modro. Tudi včeraj je omenil, da ni konflikta s Kamplom in da je to plod novinarskih natolcevanj. Le zakaj bi odpiral Pandorino skrinjico, če ni potrebe. Le zakaj bi rušil dobro vzdušje po dveh tekmah. Če kdaj, potem ta trenutek res ni razloga. Mislim, da mu bodo prišepetovalci to odsvetovali. Za repko boljše, da se zmenijo v hiši, javnost, ki pa je ob tem dobila kost za glodanje, pa bo po moje ostala "brez spektakla".
Bazalt
# 12.10.2016 ob 14:31
Krampelj bi moral dobiti mesto v ekipi, samo če ga plača.

Cena: Šmarna gora.


iztrd
# 12.10.2016 ob 22:08
Katanec pa počasi opušča besedo "igrač" ... Ostaja pa "Island" ...
becar
# 12.10.2016 ob 20:02
Reprezentanca ne bi smela biti tako evforična in zadovoljna, ker takšen pristop kot je bil zdaj, navijači pričakujemo na vsaki tekmi. Na to smo (pre)dolgo čakali, zato imamo razlog za nezadovoljstvo. Kritike so bile povsem upravičene!
božo1
# 12.10.2016 ob 22:38
Kdor je želel poslušati pogovor na TV, brez fiksnih motenj pri sebi, je slišal s strani Katanca zelo razumne odgovore na vprašanja, brez vsakršnega leporečenja ali slepomišenja ter pragmatično in zopet zelo realno obravnavo problematike povezane s slovensko nogometno selekcijo.

Bojne sekire selektor:mediji so zakopane.
Anže Bašelj dobro, Srečko Katanec prav dobro!
Celjan27
# 12.10.2016 ob 22:49
Jaz sem vedno podpiral Katanca - ker je poštenjak - iz istega razloga tudi Keka. Nisem se pa vedno strinjal z njunima odločitvama.

Najbolj mi je pa všeč, da je povedal rasnico - mediji poveličujejo negativizem, potem pa se najde še nekaj trolov, ki ni nič naredilo v življenju in se napajajo z nekimi provokacijami.

Katanec je pameten in dovolj star, da ne bere tu naših bedarij, 20-25 let fantje pa ne. Vem iz prve roke, da berejo komentarje tu gor in da se jih stvari dotaknejo.
juve91
# 12.10.2016 ob 22:39
Stiri leta Katanec negativen, ga ni blo za poslusat, zdaj pa kot drug clovek. Tisti z energijo vplivajo tud na njega? Ne vem zakaj ga ni to vprasal, kdo so in kaksne so njihove naloge, se katanec je na tiskovni rekel, da ga kdaj drugic naj vprasajo ne pa pred tekmo. Pa v tem tedno je toliko krat omenil moji strokovni sodelavci kot se nikoli do zdaj. Torej ima Kavcic veliko prstov vmes. Skratka, ce bo tako kot ti dve tekme pol smo lahko optimisticni. Strah me je samo, da cez en mesec ne bo spet ta stari Katanec, ki je poln negativizma in podcenjujoc do igralcev. Srecno
skydrumm
# 12.10.2016 ob 22:23
Meni je čisto vse povedal pravilno. Mediji so dejansko preveč nastrojeni proti njemu. Menjave se generacija, in potrebno je imeti malo časa. Z Kamplom se ni skregal kot so bili nekateri na forumu pametni in na ves glas primerjali primer Zahoviča ( pa vsi vemo, da je štajercu taktrat ego zrastel).

Glede igre sem zadovoljen, glede igralcov vpoklicwnih sem zadovoljen, glede odnosa sem zadovoljen. Prihodnost je lepa. Lp
Zbornaya Komanda
# 12.10.2016 ob 22:09
@romulus, se povsem strinjam. Mislijo, da če odprejo pipco, da bo naval milijonov ljudi z vsega sveta, ki bodo hoteli spremljati slovenske prenose.
notananon
# 12.10.2016 ob 17:54
To s pitjem so spet Ekipini 'anonimni viri'. Za njih je Bild kot Financial Times. Bo Katanec povedal, kar ima za povedat, Ekipa pa naj še naprej drek meša za klike.
prlek28
# 12.10.2016 ob 16:01
zamudnik
# 12.10.2016 ob 21:54
Bravo, RTV. Evo, v tujini sem , a sem si program uspel urediti tako, da sem pred petimi minutami na mestu z dobrim internetnim signalom lahko priključil računalnik, da bom gledal tole oddajo. Vi pa jo blokirate za tujino. Zakaj pa? Da slučajno Kampl ne bo gledal?

Pa koga razen Slovencev, ki živijo v tujini, bi to zanimalo?! Dejte to odblokirat, fantje, ker tako res nima smisla.
Daedalus
# 12.10.2016 ob 20:52
OK, sej razumem, histerija pa to...

Ma pretiravat z dramatičnimi odzivi vseeno ni treba. Najprej ga cela Slovenija, vključno z menoj, kritizira zaradi večletnega slabega vodenja repke, potem pa po dveh zelo dobrih rezultatih začnejo vsi klečeplaziti in RTV ga vabi na ekskluziv intervjuje...

Dejte se malo umirit. 3 tekme so odigrane. 3! Od tega ena bolj švoh. Sem zelo zadovoljen z igro in rezultati zadnjih dveh, ampak s histerijo bom počakal VSAJ do 3/4 odigranih krogov.
juk
# 12.10.2016 ob 15:59
Upam da je spregledal, da nimamo tako slabe reprezentance kot blodi. Toliko kot ima on kredita ni imel noben reprezentancni selektor v kateremkoli sportu.
robi82
# 12.10.2016 ob 19:45
Meni je čisto vseeno kako bo danes Katanec komuniciral, vseeno mi je ali bo Kampl še igral (čeprav je klasa za Slovenijo), vseeno mi je za igovorjavo priimkov s strani komentatorjev....

Pomembno je samo , da gre naša reprezentanca v tekmo borbeno in z energijo, kot na zadnjih dveh tekmah. Vse ostalo poplača igrišče.

Slovenija!
kavč selektor2
# 12.10.2016 ob 14:44
Katanca bi lahko gostil milovanovič, ki je tak njegov fen
pleskar
# 12.10.2016 ob 22:35
super je Srečko vse to povedal...nogomet je v bistvu preprosta igra, stvari so logične same po sebi, samo videti jih je treba, ne pa v vsaki manjši napaki ustvarjati afere...

sms-se so verjetno lektorirali, ker se to spodobi za nacionalno tv :) verjamem pa, da je vsebina ista...

...kar se pa mladih tiče: Stojanović, Zajc, Šporar itd. ...vsi bodo prišli na vrsto, logično, ker je to normalen proces...ko bodo imeli dovolj kilometrine na težkih tekmah bodo počasi zamenjali "starejše", na silo pač ne gre...npr. Iličić je šele sedaj "dozorel" toliko, da je v bistvu postal lider te reprezentance...
...v prihodnosti pa bodo to zgoraj omenjeni, če bo njihov razvoj šel normalno naprej...lepo je Katanec povedal, da jih veliko iz U21 kasneje kar "izgine"...tu je, verjetno, imel v mislih predvsem Harisa Vučkića...
romulus
# 12.10.2016 ob 22:04
Blokirano v ZDA, wtf kdo to spremlja po netu razen nas Slovencev v tujini?
lmc
# 12.10.2016 ob 21:46
Smešni ste mi vsi tisti, ki sedaj slavite veliko moralno zmago nad vsemi 'kavč pametnjakoviči'. Pa se vi zavedate, da smo 4 pike iz zadnjih 2 tekem iztržili LE zato, ker smo 'kavčarji' dali selektorju in igralcem jasno vedeti, da je konec zajebancije in je potrebno zaigrati tako, kot je treba, ne pa tako kot smo igrali v zadnjih 3 letih?
Bi bilo po vašem bolje, da bi se vsi vdali v malodušno melanholijo ob spremljanju bledih iger naše reprezentance? Hvala bogu, da imamo v Sloveniji kavč strokovnjake, ki so nenehno opozarjali na napake, ki se dogajajo okoli naše reprezentance!!
Zbornaya Komanda
# 12.10.2016 ob 14:54
Da je Krampelj alkoholik me sploh ne čudi. Ne bi bil ne prvi ne zadnji slovenski bundesligaš, ki bi imel te težave. Kar spomnite se na strojevodjo Brečka.
tadejsky
# 13.10.2016 ob 01:33
@veza
Samo še ta vaš stavek z novinarske konference prejšnji petek razložite: "V sredo bom povedal par stvari, ne bo ravno fajn. Prisotnim bo nerodno, kakšno vzdušje so naredili." Kaj je bilo mišljeno s tem?
Jaz sem takrat mislil na to, da pokažete dva SMS-a, ki ju je Kevin Kampl meni pošiljal. Komunicirala sva z lahkoto in vidite lahko, da so bili SMS-i normalni. Ne more se pomagati, če mediji delajo to, kar delajo.
Torej, upam da razumeš. Nanašalo se je na to, da ne bo ravno fajn za medije, ki so iz muhe delali slona in si izmišljevali razne zgodbice, hoteli narediti štalo in širili negativizem. Pa je šlo v bistvu za povsem normalen pogovor ob sicer ne ravno najbolj normalnem ravnanju Kampla
Ples
# 12.10.2016 ob 22:39
@crtomirjansa
Igrauci so se ze odlocili da se vrne nazaj in da se mora le opravicit usem, ker ce bi po tekmi rekli da ga nocejo zravn bi bila danasnja odaja zelooo zanimiva (Srecko ma asa u rokavu).

Zelooo zanimiva, a ne, ker bi bil spet en kreg in polivanje gnojnice? Ker bi se spet mogoče v reprezentanci spet vse razmontiralo, ko bi se delu javnosti zmešalo od slasti do krvi?

Se mi zdi, da zelooo rad tračariš, brez vsakega razmisleka, ali je to dobro ali slabo.
kopibrejk
# 12.10.2016 ob 22:38
Prav je, da so novinarji tečni, je pa priporočljivo, da so tudi inteligentni.
pozitivc
# 13.10.2016 ob 06:05
Ampak morate novinarji dat v naslov ravno tiste besede iz konteksta, ki nardijo napetost in sprožijo konflikt?!!!!
1986
# 13.10.2016 ob 00:43
ta izraz je prvi uporabil Zorman in se je prijel, kavč selektorji, je rekel, meni je pa ta izraz kar všeč in se tudi sam opredeljujem kot kavčar, čeprav grem tudi na kakšno tekmo, smo pač navijači, brez navijačev pa ni športa...

Pa saj ti pravim, da smo vsi tukaj gor kavčarji. Zato je bebasto, da par uporabnikov misli, da je izvzetih in kao nas ostale tako imenujejo.
Bivši uporabnik
# 12.10.2016 ob 23:42
Bravo Katanec. Se strinjam, da se Slovenci hranimo z negativnimi novicami. Gremo naši!
domn333
# 12.10.2016 ob 22:12
Je pa neverjetno, kako lahko ob dobri igri tudi dresi postanejo malo lepši
pedalski
# 12.10.2016 ob 16:27
Ma lejte, dokler Kampl ne vozi avta po tračnicah, je še v redu.
yanker
# 12.10.2016 ob 15:03
Kavč selektorji so prvo raztrgali Katanca, po dveh uspešnih tekmah so zdaj vso pozornost preusmerili na Kavčiča....
Svetovno prvenstvo v nogometu
link
Popolno zaupanje Fife v varnostne ukrepe za SP v Rusiji
4
6. marec 2018 ob 13:56 Mednarodna nogometna zveza (Fifa) ima popolno zaupanje v ruske varnostne ukrepe na svetovnem prvenstvu, ki bo junija in julija v Rusiji.
Več novic ...
Kazalo