Šenčur je na povratni tekmi četrtfinala izločil Koper v gosteh z golom v Albina Kotnika v 78. minuti, pri čemer so imeli gostje kar  dva igralca manj. Foto: sportnodrustvo-sencur.si
Šenčur je na povratni tekmi četrtfinala izločil Koper v gosteh z golom v Albina Kotnika v 78. minuti, pri čemer so imeli gostje kar dva igralca manj. Foto: sportnodrustvo-sencur.si
Domžale - Celje
Celjani se zavedajo, da imajo lepo priložnost, da se že z uvrstitvijo v finale prebijo do Evropske lige, ki bi klubu pri reševanju finančnega stanja prišla zelo prav. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Etien Velikonja
Adut Mariborčanov so razpoloženi napadalci in takorekoč že odločeno prvenstvo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Pravi nogometni praznik se obeta pri drugoligašu Šenčurju, ki je že z uvrstitvijo v polfinale dosegel zgodovinski uspeh kluba. Zanimanja za nogometno prestavo v Šenčurju in bližnji okolici Kranja ne manjka. "Zanimanja za to tekmo je res veliko. Mi smo v preteklem tednu uredili travnato površino in se nanjo pripravili. Da bo le zdržalo vreme, kajti v Šenčurju igrišče nima strehe na tribuni za gledalce," pravi predsednik šenčurskega kluba Bojan Vidmar.

Šenčurjani pred tekmo s Celjani ne skrivajo, da si želijo tudi finale. "Seveda se zavedamo, kje smo in kdo je naš nasprotnik. Bodimo realni in fantov ne obremenjujmo preveč," še pravi Vidmar. Dodatno samozavest Gorenjcem daje dejstvo, da jim gre letos v drugoligaški konkurenci, kjer so na tretjem mestu prvenstvene razpredelnice, dobro.

Po skalp tretjega prvoligaša
Nazadnje so konec tedna remizirali pri Beli krajini (2:2) in bili v Črnomlju blizu novi zmagi. Na nasprotni strani pa so Celjani krepko v spodnjem delu razpredelnice, nazadnje so doma izgubili z Domžalami (0:2).

V Šenčurju vsekakor obljubljajo velik dogodek za domači klub in gledalce, ki upajo, da bodo njihovi ljubljenci v letošnji sezoni v pokalu po Nafti in Kopru izločili še tretjega prvoligaša.

"Upam, da bodo fantje odigrali tako, kot se bomo dogovorili in da jih bosta krasili borbenost in disciplina, kajti le na ta način lahko upamo tudi na uspeh. Upam tudi na podporo s tribun, kajti polne tribune in navijanje bi bil naš dvanajsti igralec," pred tekmo pravi domači trener Brane Pavlin.

Konec tedna skupaj zabili kar 11 golov
Na tekmi med Rudarjem in Mariborom, ekipi se bosta v tednu dni med seboj pomerili kar trikrat, saj je naključje naneslo, da se bosta ekipi pomerili tudi v naslednjem prvenstvenem krogu, so jasni favoriti državni prvaki. Vendar prav pokalno tekmovanje omogoča presenečenje, a bo to na dveh tekmah proti Mariboru težko doseči.

Dobro formo sta po dveh zaporednih remijih v 29. krogu Prve lige si pokazali obe ekipi, Mariborčani so Nafti nasuli pol ducata golov, Velenjčani pa so jih na gostovanju v Kranju dosegli pet. Maribor lahko v idealnem scenariju že v soboto, na drugem gostovanju ob velenjskem jezeru, ubrani naslov slovenskega prvaka in osvoji jubilejno 10. zvezdico.

Prvaki odločno po dvojno krono
Trener "vijoličastih" Darko Milanič je že pred nadaljevanjem spomladanskega dela prvenstva zatrdil, da si v Ljudskem vrtu želijo osvojiti prvo dvojno krono po letu 1999. Na drugi strani "knapi" načrtujejo presenečenje in s tem uvrstitev v Evropo

POKAL HERVIS

POLFINALE

Prvi tekmi, sreda ob 17.00:
GARMIN ŠENČUR - CELJE

Ob 18.00 (prenos na TVS 2/MMC-ju):
RUDAR - MARIBOR

Povratni tekmi bosta 18. aprila. Finale bo 23. maja v Stožicah.