Štart Francka Riberyja, po katerem je moral predčasno pod prho. Foto: EPA
Štart Francka Riberyja, po katerem je moral predčasno pod prho. Foto: EPA
Louis van Gaal
Bayern lahko postane prvo nemško moštvo, ki bo osvojilo državno prvenstvo, nemški pokal in Ligo prvakov. Foto: Reuters
Arjen Robben ni bil zadovoljen, ker je moral pet minut pred koncem tekme na klop. Van Gaal je po tekmi povedal, da ga je zamenjal, ker ekipo v soboto čaka pomembna tekma v Mönchengladbachu. Foto: Reuters

Sodnik Roberto Rosetti je v 37. minuti francoskemu zvezdniku pokazal rdeči karton za "kriminalni" prekršek nad Lisandrom Lopezom. Vsi, razen "okorelih" navijačev Bayerna, so Italijanovo odločitev podprli. Videoposnetek je pokazal surovost Riberyjevega štarta, ki je z vso silo stopil na Argentinčevo nogo.

Van Gaal meni, da je bila izključitev prehitro dosojena: "Sodnik je Riberyju prehitro pokazal rdeči karton. Mislim, da je bila kazen pretirana. Šlo je za štart z notranjo nogo, in ne z vso silo. Razlog je bil verjetno v tem, da je predolgo stal na nasprotnikovi nogi." Ribery, ki se je ta teden našel v središču seksualnega škandala, češ da je imel še z dvema reprezentančnima kolegoma posteljne užitke s še nepolnoletno prostitutko, je po poročanju Bilda stadion zapustil še pred zadetkom Arjena Robbena.

Legenda kluba Franz Beckenbauer meni, da bi bil Lyon zrel za "porcijo", če le ne bi bilo izključitve: "Zame je bil to temnorumen ali pa svetlordeč karton. Ribery ni imel sreče, saj je sodnik stal tik poleg njega. Šlo je za neumen prekršek. Če se to ne bi zgodilo, bi Lyon nastradal."

Trener Bavarcev po izključitvi ni verjel v zmago: "Sem zelo zadovoljen. Pokazali smo Evropi, kako smo močni. Še posebej, ko smo igrali z desetimi igralci proti enajstim. Po izključitvi Riberyja nisem verjel v uspeh, toda z desetimi na igrišču smo si ustvarili več priložnosti kot prej. Ko so bile moči spet izenačene, sem na zelenico poslal Gomeza, da bi dosegli hiter gol. Imeli smo veliko priložnosti, a zadeli le enkrat. Tudi tako je v redu."

Anemični Lyon jo je na Alianz Areni še dobro odnesel. Trener Claude Puel je priznal, da so bili Nemci boljši: "Igrali so bolje, bili so agresivnejši. Začeli smo dobro, toda nato smo prelahko izgubljali žogo. Karton Riberyja nam je omogočil, da prevzamemo nadzor nad igro, toda nato smo tudi mi ostali z 10 igralci. Igra 10 na 10 je bila za nas zelo težka. Na povratni tekmi imamo priložnost za napredovanje. Res škoda, da nismo v Münchnu dosegli gola."