Seydou Keita v pogovoru s Sergiem Ramosom. Foto: Reuters
Seydou Keita v pogovoru s Sergiem Ramosom. Foto: Reuters

Na turnirju, na katerem igra osem evropskih klubov, so sinovi volkulje v Dallasu ugnali evropske prvake z 1:0. Zadel je Francesco Totti. Še pred tekmo, takoj po pozdravu obeh ekip, pa so se začeli prerivati. Keita je v Pepeja vrgel plastenko z vodo, nato pa so proti malijskemu vezistu stekli igralci Reala, vendar so v bran soigralcu stopili tudi Rimljani in z Madridčani pomirili razgreto ozračje.

Keita se je po tekmi opravičil za svoje dejanje in pojasnil, da vse skupaj izvira še iz časov, ko je Malijec igral za Barco, s katero je dvakrat osvojil Ligo prvakov: "Ko sem igral za Barcelono, me je na derbiju proti Realu Pepe ozmerjal z opico in me pljunil. Rekel sem si, da ni vreden javnega prepira. Nisem želel javno govoriti o tem in se izpostavljati. Enostavno pa mu nisem želel dati roke pred prijateljsko tekmo. To sem tudi pred srečanjem povedal soigralcu Mehdiju Benatii. Tako sem pozdravil vse razen njega."

"Kar na enkrat je prišel za mano in me pljunil. Takrat sem imel v roki plastenko z vodo in sem jo vrgel vanj, nato pa so do mene pritekli vsi nogometaši Reala," je dodal Keita. V opravičilu je še pristavil: "Res je, predstavil sem se v slabi luči, in se opravičujem za svoje dejanje, vendar smo na igrišču in pljuvanje je nesprejemljivo dejanje. Ne vem, zakaj bi mu moral dati roko, saj v njegovih očeh nisem človek. Njegovo obnašanje je nesprejemljivo. Namesto da bi me vprašal, zakaj mu nisem dal roke, me je pljunil. Ne rečem, da sem svetnik, delam napake, tako kot vsi, a spoštujem ljudi."