Rijeki je nov poraz zadala Lokomotiva. V Zagrebu so slavili z 1:0. Foto: Reuters
Rijeki je nov poraz zadala Lokomotiva. V Zagrebu so slavili z 1:0. Foto: Reuters

Rijeka je slast zmage v domačem prvenstvu nazadnje okusila 1. oktobra, ko so visoko s 5:1 premagali Rudeš. Nato so jih porazili Istra 1961, Osijek, Dinamo Zagreb in zdaj še Lokomotiva.

Rijeka je klonila v Zagrebu, kjer so Zagrebčani zmagoviti gol dosegli v 16. minuti, Luka Capan je zadel pod prečko za 1:0. Napolnjeni z adrenalinom so igralci Lokomotive imeli še nekaj priložnosti, Rijeka je delovala bledo. Na začetku drugega polčasa so Rečani zahtevali enajstmetrovko, saj naj bi eden izmed igralcev Lokomotive v kazenskem prostoru igral z roko. Rijeka niti v drugem polčasu ni pokazala veliko, tako da so Zagrebčani zasluženo osvojili točke.

"Moramo razmisliti o tem, kako prekiniti črni niz, dvigniti glave, ampak da ni dobro, to vidimo vsi," je povedal Kek na tiskovni konferenci. Dodal je: "Prepotentno bi bilo razmišljati o naslovu prvaka v tem trenutku. Prosim vas le, da ne postavljate pod vprašaj mojega motiva. Z Rijeko sem, kakšen človek bi bil, če bi zdaj odšel. Ostajam v klubu, ne razmišljam o odhodu. Veliko ljudi mi marsikaj pripisuje, ampak moje srce bije za Rijeko."

HRVAŠKO PRVENSTVO, 15. krog
LOKOMOTIVA - RIJEKA 1:0 (1:0)
Capan 16.

Vrstni red: Dinamo Zagreb 37, Osijek 27, Rijeka in Hajduk Split po 25 ...