Matjaž Kek bo tudi v naslednjem kvalifikacijskem ciklusu vodil slovensko izbrano vrsto. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Matjaž Kek bo tudi v naslednjem kvalifikacijskem ciklusu vodil slovensko izbrano vrsto. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Zdenko Verdenik
Zdenko Verdenik bo direktor vseh reprezentanc, razen članske. Foto: SportForum
Pozdrav Afriki, 12. oddaja

Tako so odločili člani izvršnega odbora na današnji seji. "Kek ima še veljavno pogodbo, toda predlagal sem, da se sklene nova pogodba. Ta velja od 1. decembra 2009 do 30. novembra 2011. V primeru uvrstitve na EP 2012, se bo pogodba še podaljšala do konca EP-ja," je pojasnil Simič.

Pripravljalni tekmi v Mariboru
V oddaji Pozdrav Afriki je Simič potrdil, da bo Slovenija pred mundialom v JAR-u odigrala dve tekmi, marca in junija. Obe tekmi naj bi po načrtu gostil Maribor, medtem ko imeni nasprotnikov še nista znani, a naj bi bilo vse dorečeno že v kratkem.

Desno si oglejte nogometno oddajo Pozdrav Afriki, v kateri je bil gost predsednik NZS-ja Ivan Simič.

Polovična zaposlitev za predsednika
"IO je odločal o zaposlitvi predsednika NZS. Člani so predlagali polno zaposlitev, ampak jaz sem predlagal, da če že je, naj bo polovična. Dejansko pa za nogomet delam cel dan. Moj način dela je, kot veste, malo drugačen. Če že odgovarjam, želim imeti nadzor, želim vedeti, kaj vsak počne. Bomo videli, kaj bo čas prinesel. Pogodba traja do izteka mandata, če pa ne bo finančnih sredstev, bom sam predlagal, da zaposlitve ne bo," je pojasnil Simič. Doslej so predsedniki delo tako kot na večini panožnih zvez opravljali volontersko.

Verdenik direktor reprezentanc, a ne članske
Izvršni odbor NZS-ja je potrdil tudi Zdenka Verdenika za direktorja reprezentanc. Delo bo začel s 1. januarjem 2010, vključevalo pa bo vse reprezentance razen članske. "Ta ostaja v pristojnosti Matjaža Keka in njegovega štaba," je še dodal Simič.

Konec Prve lige si že 15. maja
6. januarja bo NZS objavila razpis za generalnega sekretarja. To funkcijo zdaj opravlja Dane Jošt. Kandidate bo preučila komisija v sestavi Radenko Mijatovič, Rudi Turk, Damir Ban, Rudi Bračič in Simič kot predsednik komisije. Zaradi uvrstitve članske izbrane vrste na svetovno prvenstvo 2010 so nekoliko spremenili koledar ligaškega in pokalnega tekmovanja. Prva liga se bo tako končala že 15. maja, kvalifikacije za prvo ligo bodo 23. in 30. maja, finale pokala pa bo 8. maja.

Pozdrav Afriki, 12. oddaja