Igralcem Borussie ni uspelo osvojiti drugega evropskega naslova, vsekakor pa so si pridobili številne simpatije nogometne Evrope. Foto: EPA
Igralcem Borussie ni uspelo osvojiti drugega evropskega naslova, vsekakor pa so si pridobili številne simpatije nogometne Evrope. Foto: EPA
Kevin Grosskreutz in Marco Reus
Kevin Grosskreutz in Marco Reus sta bila najbolj potrta po koncu tekme. Foto: EPA
Jürgen Klopp z ženo Ullo
Jürgen Klopp na sprejemu ni kazal velikega razočaranja. Foto: EPA

Trener Jürgen Klopp je sestavil odlično taktiko. Na začetku srečanja je presenetil Bavarce s tesnim pokrivanjem že pred njihovimi vrati. Bayern sploh ni razvil svoje igre v prve pol ure. Vratar Manuel Neuer je z nekaj sijajnimi posredovanji preprečil vodstvo rumeno-črnih. Če bi Dortmundčani povedli, bi se finale lahko razpletel tudi v popolnoma drugo smer.
"Po zelo dolgi sezoni nam je uspelo zbrati dovolj moči za vrhunsko predstavo v finalu. Bayern je zmagal zasluženo, moram jim čestitati, še posebej trenerju Juppu Heynckesu, ki je opravil veliko delo. Zares je izjemen trener in velik človek. Precej težje bi prenesel poraz s 4:0 ali celo s 5:0. Ves čas smo bili enakovredni, v zaključku pa je imel Bayern več moči, Robben je mojstrsko dosegel odločilni zadetek. Še bomo poskušali priti v finale, čeprav ne bo lahko. Nekateri nosilci igre bodo odšli, ne bo jih lahko nadomestiti," je poraz športno priznal "Kloppo", ki je ves čas zelo čustveno vodil tekmo, niti minute ni mogel sedeti pri miru.
Weidenfeller se je večkrat izkazal
Vratar Roman Weidenfeller je v prvem polčasu dvakrat sijajno zaustavil strela Arjena Robbna, v drugem delu je s parado obranil strel Bastiana Schweinsteigerja. "Zelo smo ponosni, da smo se tako upirali Bayernu. Odigrali smo odlično tekmo, na koncu pa nam je malo zmanjkalo. Zelo smo žalostni, saj smo v Ligi prvakov prikazali izjemne predstave. V prihodnji sezoni bomo znova napadli evropski vrh," je poudaril 33-letni čuvaj mreže, ki nikoli ni bil vpoklican v nemško reprezentanco.
Reus: Šteje le pokal, ki pa ga nismo osvojili
Marco Reus je izsilil enajstmetrovko, ki jo je unovčil Ilkay Gündogan sredi drugega polčasa. "Na koncu je vse skupaj zelo grenko za nas, saj smo v mislih že bili v podaljšku. Nismo bili zbrani in Robben je to takoj izkoristil. Vseh 90 minut smo igrali sijajno, a to prav nič ne pomaga, saj šteje le pokal, ki pa ga nismo osvojili," je bil razočaran Reus, ki je žalosten tudi zaradi odhoda najboljšega prijatelja Maria Götzeja v München.
Mats Hummels je stisnil zobe, poškodba stopala prejšnji teden ni bila prehuda. Veliko se je vključeval v napade in z natančnimi podajami zaposlil soigralce. "Zelo smo razočarani, saj smo izgubili z zadetkom tik pred koncem, ki je bil dosežen popolnoma naključno. Priznati moram, da je bil Bayern precej boljši v drugem polčasu, ko so nam začele pohajati moči," je pojasnil postavni branilec.
Tudi Lewandowski na poti v München
Borussia je po dveh naslovih nemškega prvaka in lanski dvojni kroni letos ostala brez lovorike. V Bundesligi je bila kar 25 točk za Bayernom, ki jo je izločil tudi v nemškem pokalu (1:0). V Ligi prvakov so rumeno-črni presenetili vse, že v skupinskem delu so osvojili štiri točke proti madridskemu Realu, ki so ga nato izločili še v polfinalu (4:1 in 0:2). Poleg Götzeja je na izhodnih vratih tudi Robert Lewandowski, ki velja za enega najboljših napadalcev sveta. Pogodbo ima še za eno sezono, v Münchnu pa ga želijo videti že 1. julija.