V novogoriškem Športnem parku so domači navijači videli novo slabo predstavo svojih ljubljencev. Foto: RTV SLO
V novogoriškem Športnem parku so domači navijači videli novo slabo predstavo svojih ljubljencev. Foto: RTV SLO
CMC Publikum
Bodo celjski nogometaši ponovili lanski uspeh, ko so z zmago v pokalu osvojili svojo prvo lovoriko v samostojni Sloveniji? Foto: www.publikum.com

Kanarčki" so zadnje tedne precej razglašeno Gorico premagali z 2:0. Oba zadetka je dosegel Darko Kremenovič. V 39. minuti je z 12 metrov zadel z glavo po predložku Amirja Kariča z leve strani, v 49. pa po nespretnem izbijanju Mirana Srebrniča iz bližine.

Gol za 3:0 je v 62. minuti Janu Pahorju preprečila vratnica. Začetno goriško ofenzivo, ko je dvakrat nevarno z 18 metrov streljal Valter Birsa, je hitro ustavil Jasmin Handanovič. Koprski vratar je bil zbran tudi v nadaljevanju, ko pa so bili napadi gostiteljev precej jalovi.

Mujčinovič paral živce mariborskih napadalcev
Branilec naslova Publikum je z 1:0 ugnal Maribor. V 24. minuti je po podaji nekdanje vijolice Danijela Breziča z desne strani s 14 metrov ob vratnici zadel Dejan Rusič. Slednji bi lahko mrežo zatresel že prej, vendar je Žikica Vuksanovič stal na pravem mestu in zbil žogo. Protesti Celjanov, češ da je mariborski nogometaš igral z roko, niso obrodili sadov.

V domačih vratih je blestel Amel Mujčinovič. V prvem polčasu je preprečil zadetek Damirju Pekiču, Predragu Šimiču in Draganu Jeliču. Tudi v nadaljevanju, ko so gostje pritisnili, je bil najbolj nevaren Pekič. V dvoboju s kasneje izključenim Markom Križnikom je celo padel v kazenskem prostoru, vendar je sodnikova piščalka ostala nema.

Pokal Slovenije - pokal Hervis, polfinale, prvi tekmi

CMC PUBLIKUM
- MARIBOR P. L. 1:0 (1:0)
1.300; Rusič 24.
RK: Križnik 84./Publikum

HIT GORICA - ANET KOPER 0:2 (0:1)
900; Kremenovič 39., 49.

Povratni tekmi bosta 9. maja.