Luka Koper je dvakrat zanesljivo premagala Čelik, zdaj pa jo čaka bistveno močnejši tekmec. Neftči je pred dvema letoma igral v skupinskem delu Evropske lige in osvojil tri točke (dva remija proti Partizanu in proti Interju v Milanu). Pomočnik trenerja Kopra Alen Ščulac:
Luka Koper je dvakrat zanesljivo premagala Čelik, zdaj pa jo čaka bistveno močnejši tekmec. Neftči je pred dvema letoma igral v skupinskem delu Evropske lige in osvojil tri točke (dva remija proti Partizanu in proti Interju v Milanu). Pomočnik trenerja Kopra Alen Ščulac: "Nevarni so. V svojih vrstah imajo kar lepo število tujcev, predvsem Brazilcev. Vratar Saša Stamenković je nekdaj branil za Crveno zvezdo. Skratka, na vseh položajih so kakovostni." Trener Rodolfo Vanoli: "Morda za malenkost odstopa napadalec in kapetan Flavinho." Foto: Aleš Fevžer
Gorica
Nogometaši Gorice so lani slavili v slovenskem pokalu. Foto: Aleš Fevžer
Apolloni pred potjo na Norveško
Koper v četrtek v Azerbajdžanu

čaka v Bakuju obračun z Neftčijem, Gorica pa bo gostovala pri Moldeju.

Koprčani, ki so Čelik v prvem predkrogu odpravili s skupnim izidom kar 9:0, bodo v 2. predkrogu naleteli na močnejšega in bogatejšega tekmeca od črnogorskega moštva. Neftči je v zadnjih letih bolj ali manj stalni član vsaj kvalifikacij evropskih tekmovanj, osemkrat je bil državni prvak, v pretekli sezoni pa je osvojil tudi domače pokalno tekmovanje. Tekma bo ob 17.00.

Koprčani imajo na voljo vse informacije
"Pripravljali smo se normalno, v petek smo še na prijateljski tekmi premagali Tolmin z 2:0. Igrali so večinoma tisti, ki so doslej dobili manj priložnosti. V Azerbajdžanu nas čaka težka tekma, Neftči je favorit, ampak gremo po dober rezultat, takšen, da bi na povratni tekmi imeli možnost za napredovanje," je pred odhodom v Baku povedal športni direktor slovenskega podprvaka Andrej Poljšak.

"Strokovno vodstvo ima na voljo vse informacije o tekmecu, niso sicer šli gledat nobene tekme, ampak so dobili posnetke iz lanske sezone in z letošnjih pripravljalnih srečanj v Avstriji, tako da je taktika pripravljena," je še dejal Poljšak in dodal, da so vsi fantje zdravi, da pa še vedno čakajo na certifikat italijanske zveze za Daniela Bradaschio, ki je sicer tudi odpotoval v Baku.

Na drugi strani Gorico, slovensko pokalno zmagovalko, čaka letošnji prvi evropski obračun. Za začetek se Novogoričani podajajo na sever Evrope k Moldeju, dvakratnemu norveškemu prvaku in lanskemu pokalnemu zmagovalcu, za katerega je nekdaj igral zdaj že upokojeni slovenski reprezentant ter član tako Kopra kot Gorice Matej Mavrič Rožič. Srečanje se bo začelo ob 20.30.

Molde je že sredi prvenstva
Novogoričani se bodo na pot podali v sredo opoldne, trenerju Luigiju Apolloniju pa so na voljo praktično vse razpoložljive moči, vključno s povratnikom v ekipo vratarjem Vasjo Simčičem, ki je bil v drugi polovici minule sezone posojen Kopru. "Dobro se bomo pripravili na Molde. Gre za kakovostno ekipo, ki je že sredi prvenstva, zato ima določeno prednost. Toda mi ne gremo gor z belo zastavo. Poskusili bomo iztržiti čim boljši izid," pravi Simčič.

Trener Apolloni pa dodaja: "Na evropsko tekmo se zavzeto pripravljamo, igralci pridno trenirajo, borili se bomo, potem pa bomo videli, kaj bo to prineslo. Molde je dobra ekipa, ki vodi v norveškem prvenstvu. Za veliko naših igralcev bo to prvi evropski nastop. Videli bomo svojo vrednost." Kot zanimivost velja dodati, da bo to drugo najdaljše goriško evropsko gostovanje: razdalja med Novo Gorico in Moldejem znaša 2.570 km. Najdaljše potovanje je bilo v Baku (3.750 km), kjer so Goričani gostovali v letih 2000 in 2001. V Azerbajdžan se tokrat odpravlja ekipa Kopra. V prvem predkrogu je že izpadel velenjski Rudar.

DRUGI PREDKROG, prvi tekmi

Četrtek ob 17.00:

NEFTČI (AZR) - LUKA KOPER

Ob 20.30:
MOLDE - GORICA

Povratni tekmi bosta 24. 7. ob 20.30.

Apolloni pred potjo na Norveško
Koper v četrtek v Azerbajdžanu