Slovensko slavje po uvrstivi na Euro. Foto: NZS
Slovensko slavje po uvrstivi na Euro. Foto: NZS

m v Bolgariji.

Edini gol je dosegel Jan Mlakar, ki je bil z osmimi zadetki tudi prvi strelec kvalifikacij.

Slovenci so v skupini 6 zasedli drugo mesto za Angleži, ki so zmagali na vseh treh tekmah. Slovenija je poleg Norveške premagala še Romunijo, ki je turnir končala brez točk. Varovanci Igorja Benedejčiča so morali premoč priznati le Angliji, ki je bila boljša s 3:1.

Slovenijo so na Otoku zastopali Dejan Petrovič, Timi Max Elšnik (oba Aluminij), Sandi Ogrinec, Igor Vekić, Tim Oman (vsi Bravo), Matija Rom, Gašper Hrovat (oba Domžale), Janez Pišek (Celje), Luka Guček (Krško), Sven Šoštarič Karić (Maribor), Rok Bužinel (Gorica), Jakob Novak, Sandi Ćoralić, Rok Vodišek, Vitja Valenčič (vsi Olimpija), Kristjan Sredojević (Triglav), Oskar Cvjetičanin (Southampton) in Jan Mlakar (Fiorentina).

Kadetska reprezentanca Slovenije bo na evropskem prvenstvu do 17 let sodelovala drugič. Prvič se je preizkusila med najboljšimi leta 2012 v vlogi gostitelja.

Poleg Slovenije in gostiteljice Bolgarije bodo na EP-ju sodelovale še reprezentance Francije, Španije, Hrvaške, Belgije, Nizozemske, Grčije, Avstrije, Rusije, Anglije, Češke, Nemčije, Italije, Škotske in Irske.