Ilkay Gündogan, ki je poleti prišel iz Dortmunda, je bil junak na stadionu Etidad. Foto: Reuters
Ilkay Gündogan, ki je poleti prišel iz Dortmunda, je bil junak na stadionu Etidad. Foto: Reuters
Lionel Messi
Lionel Messi je znova zatresel mrežo Cityja. Foto: Reuters
Antoine Griezmann
Antoine Griezmann je v zadnji minuti sodnikovega dodatka zagotovil tri točke Atleticu, ki mu zelo dobro kaže tudi v boju z Bayernom za prvo mesto v skupini D. Foto: Reuters
Fernando Torres in Miha Mevlja
Miha Mevlja je imel veliko dela s Fernandom Torresom. Foto: Reuters
Robert Lewandowski
Robert Lewandowski je na stadionu Philips zadel dvakrat, še štirikrat pa je žoga zadela okvir vrat. Foto: Reuters
Ricardo Quaresma
Ricardo Quaresma je zadel z bele točke za vodstvo Bešiktaša. Foto: Reuters
Mesut Özil
Mesut Özil je na dveh tekmah kar štirikrat zatresel mrežo Ludogorca. Foto: Reuters

Katalonci ostajajo v vodstvu v skupini C z devetimi točkami. Manchester City je v zelo dobrem položaju s sedmimi točkami, v naslednjem krogu pa ga čaka ključno gostovanje v Mönchengladbachu. Na Borussia Parku je tokrat Celtic prišel do točke (1:1).

Messi kronal začetno premoč Barce
Barcelona, ki je prvo tekmo dobila kar s 4:0, je bolje začela tudi tokrat. V 21. minuti so Katalonci izvedli protinapad. Lionel Messi je na levi strani našel Neymarja, ki je v kazenskem prostoru vrnil žogo do Argentinca na sredini kazenskega prostora. Messi je brez težav poslal žogo z levico ob vratnici v mrežo.

Gündogan unovčil veliko napako Sergija Roberta
Gostje so imeli premoč, City nikakor ni prišel do prave igre, šest minut pred odmorom pa mu je uspelo izenačiti. Sergi Roberto je naredil veliko napako pred svojimi vrati, podal je do Sergia Agüera, ki je na desni strani kazenskega prostora našel Raheema Sterlinga. Angleški reprezentant je podal na levo stran do osamljenega Ilkaya Gündogana, ki je z levico s štirih metrov zatresel mrežo.

De Bruyne natančen s prostega strela
Na začetku drugega polčasa je bil City razigran. V 51. minuti je Sergio Busquets tik pred kazenskim prostorom podrl Davida Silvo. Prosti strel z 18 metrov je izvedel Kevin De Bruyne, žogo je poslal v vratarjev kot z desnico, Marc-Andre ter Stegen pa ni najbolje posredoval in žoga je končala v mreži.
Gündogan zapečatil usodo Kataloncev
Napadi sinjemodrih so se nadaljevali. Agüero in De Bruyne sta malce zamudila. Barca se je nato pobrala, v 65. minuti je Andre Gomes po podaji Luisa Suareza stresel prečko. V naslednji minuti se je okvir vrat tresel na drugi strani, po dvojni podaji s Sterligim je vratnico zadel De Bruyne. Odločitev je padla četrt ure pred koncem, ko je po kotu za Katalonce hiter protinapad izvedel City. Rezervist Jesus Navas je z desne strani podal pred vrata, kjer se je žoga od Agüera odbila na nogo Gündogana, ki je iz bližine postavil končni izid.

Griezmann v 94. minuti pokopal Mevljo in soigralce
Na stadionu Vicente Calderon sta se srečala reprezentančni vratar Jan Oblak in reprezentančni branilec Miha Mevlja. Atletico je v zadnji minuti sodnikovega dodatka prišel do zmage nad Rostovom z 2:1. Izbranci Diega Simeoneja so z maksimalnimi 12 točkami že med najboljšimi 16 ekipami v Evropi. Tako Oblak kot Mevlja sta igrala vso tekmo.

Vodilni zadetek za colchonerose je v 28. minuti dosegel Antoine Griezmann, ki je velemojstrsko zadel žogo v zraku z levico, potem ko jo je prek obrambe Rostova v kazenski prostor poslal Yannick Carrasco. Dve minuti zatem so Rusi izvedli protinapad, Sardar Azmoun pa je z desne strani s 13 metrov ukanil Oblaka.

Gostitelji so v drugem polčasu pritiskali, a nikakor jim ni uspelo zadeti. V 94. minuti je Koke poslal dolgo žogo v kazenski prostor, kapetan gostov Alexandru Gatcan je z glavo nesrečno podaljšal žogo pred svoja vrata, kjer je Griezmann z levico poslal žogo pod prečko. Stranski sodnik je dobro videl, da ni bilo prepovedanega položaja.

Arias zadel iz očitnega prepovedanega položaja
V skupini D je Bayern z zmago v Eindhovnu potrdil preboj v osmino finala (1:2). Nemški prvaki so takoj pritisnili, v 5. minuti je Robert Lewandowski z glavo stresel prečko. PSV je presenetljivo povedel po četrt ure igre. Bart Ramselaar je z desne strani podal pred vrata, kjer je Davy Pröpper streljal z glavo, Manuel Neuer se je izkazal s parado, a je Santiago Arias iz bližine z glavo poslal žogo v mrežo. Stranski sodnik ni dvignil zastavice, čeprav je bil vezist več kot meter v prepovedanem položaju.

Lewandowski izenačil z najstrožje kazni
Pritisk Bavarcev se je stopnjeval, po pol ure igre je Lewandowski zadel še vratnico. Štiri minute zatem je Philipp Lahm z desne strani prodrl v kazenski prostor in podal pred vrata, kjer je Andres Guadrado igral z roko. Z bele točke je bil zanesljiv Lewandowski. Štiri minute pred odmorom je po podaji Thomasa Müllerja do strela z glavo prišel Arturo Vidal, a je bil Remko Pasveer na pravem mestu.
Poljak kar štirikrat v okvir vrat
V drugem polčasu se je nadaljeval enosmerni promet na Philips stadionu. Odločitev je padla v 73. minuti, ko je David Alaba na levi strani odlično prodrl in podal v kazenski prostor, kjer je Lewandowski s petih metrov le še podstavil desnico. PSV je bil popolnoma nemočen, Neier je bil brez dela. Pet minut pred koncem je Lewandowski po preigravanju v kazenskem prostoru zadel najprej prečko, žoga pa se je odbila še v vratnico. Poleg dveh golov je Poljak še štirikrat zadel okvir vrat.

Meunier odločil v Baslu
V skupini A sta si napredovanje že zagotovila Arsenal in Paris SG. Basel je na St. Jakob Parku izgubil proti francoskim prvakom z 1:2. Blaise Matuidi je goste v vodstvo popeljal v 43. minuti, pred vrati je spremenil smer žogi po strelu Thomasa Meunierja.

V 69. minuti je vstopil Andraž Šporar. Švicarji so izenačili v 76. minuti, ko je z izjemnim strelom z levico zadel Luca Zuffi. Serey Die je v šestih minutah prejel dva rumena kartona in gostitelji so tekmo končali z deseterico. Zmago je Francozom zagotovil Meunier v 90. minuti z natančnim volejem z 20 metrov.

Topničarji slavili po preobratu
Ludogorec je zapravil vodstvo z 2:0 proti Arsenalu. Londončani so že do odmora uspeli izenačiti, v 88. minuti je zmagovalca odločil Mesut Özil s sijajnim preigravanjem. Nemški vezist je zadel trikrat na prvi tekmi proti Bolgarom.

4. krog, skupina A:
BASEL - PARIS SG 1:2 (0:1)
Zuffi 76.; Matuidi 43., Meunier 90.
RK: Die 84./Basel
Šporar (Basel) je igral od 69. minute.

LUDOGOREC - ARSENAL 2:3 (2:2)
Cafu 12., Keseru 15.; Xhaka 20., Giroud 42., Özil 88.

Lestvica:                           
ARSENAL *           4  3 1 0 12:3 10
PARIS SG *          4  3 1 0  9:3 10
BASEL               4  0 1 3  2:8  1
LUDOGOREC           4  0 1 3  4:13 1






Skupina B:
BENFICA - DINAMO KIJEV 1:0 (1:0)
Salvio 45./11-m
Moraes (Dinamo Kijev) je v 69. minuti zapravil 11-m.

BEŠIKTAŠ - NAPOLI 1:1 (0:0)
Quaresma 78./11-m; Hamšik 82.

Bešiktaš: Fabricio, Beck, Marcelo, Rhodolfo, Tošić (24./Tosun), Hutchinson, Inler (66./Ozyakup), Quaresma, Arslan, Adriano, Aboubakar.

Napoli: Reina, Hysaj, Maksimović, Koulibaly, Ghoulam, Allan (81./Zielinski), Jorginho (79./A. Diawara), Hamšik, Callejon, Gabbiadini (63./Mertens), Insigne.

Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija)

Lestvica:                           
NAPOLI              4  2 1 1  9:7  7
BENFICA             4  2 1 1  6:5  7
BEŠIKTAŠ            4  1 3 0  6:5  6
DINAMO KIJEV        4  0 1 2  2:6  1



Skupina C:
MANCHESTER CITY - BARCELONA 3:1 (1:1)
Gündogan 39., 74., De Bruyne 51.; Messi 21.

Manchester City: Caballero, Zabaleta, Otamendi, Stones, Kolarov, Fernandinho (60./Fernando), Gündogan, De Bruyne (89./Nolito), Silva, Sterling (71./Jesus Navas), Agüero.

Barcelona: ter Stegen, Sergi Roberto, Mascherano, Umtiti, Digne, Rakitić (61./Arda Turan), Busquets, Andre Gomes (77./Rafinha), Messi, L. Suarez, Neymar.

Sodnik: Viktor Kassai (Madžarska)



BORUSSIA (M) - CELTIC 1:1 (1:0)
Stindl 29.; M. Dembele 76./11-m
RK: Korb 75./Borussia (M)

Lestvica:                           
BARCELONA           4  3 0 1 14:4  9
MANCHESTER CITY     4  2 1 1 10:8  7
BORUSSIA (M)        4  1 1 2  4:7  4
CELTIC              4  0 2 2  4:13 2
 



Skupina D:
ATLETICO MADRID - ROSTOV 2:1 (1:1)
Griezmann 29., 94.; Azmoun 30.

Atletico: Oblak, Vrsaljko, Savić, Godin, Filipe Luis, Gabi, Koke, Saul Niguez (58./Gameiro), Ferreira-Carrasco (79./Correa), Griezmann, F. Torres.

Rostov: Džanajev, Kalačev (73./Terentjev), M. Mevlja, Cesar Navas, Granat, Kudrjašov, Noboa, Erohin (45./Prepelita), Gatcan, Azmoun (70./M. Doumbia), Poloz.

Sodnik: Craig Thomson (Škotska)

PSV EINDHOVEN - BAYERN 1:2 (1:1)
Arias 15.; Lewandowski 34./11-m, 73.

PSV Eindhoven: Pasveer, Arias, Isimat-Mirin, Moreno, Willems (46./Brenet), Ramselaar (75./Zinčenko), Schwaab, Guardado, Pröpper, Pereiro (67./Bergwijn), L. de Jong.

Bayern: Neuer, Lahm, J. Boateng, Hummels, Alaba, Xabi Alonso, Vidal, Kimmich (64./Coman), Robben (64./Douglas Costa), Müller (85./Renato Sanches), Lewandowski.

Sodnik: Gianluca Rocchi (Italija)

Lestvica:                              
ATLETICO MADRID *   4  4 0 0  5:1 12   
BAYERN *            4  3 0 1 11:3  9   
PSV EINDHOVEN       4  0 1 3  4:9  1   
ROSTOV              4  0 1 3  3:10 1   

* - v osmini finala