Lionel Messi je z bele točke matiral Joeja Harta. Foto: EPA
Lionel Messi je z bele točke matiral Joeja Harta. Foto: EPA
Dani Alves
Dani Alves je potrdil zmago Barce. Foto: EPA
Victor Valdes
Victor Valdes je imel veliko dela ob visokih predložkih gostiteljev. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović je čaral na BayAreni. Foto: EPA
Blaise Matuidi
Blaise Matuidi je že v 3. minuti načel mrežo "lekarnarjev". Foto: EPA

Angleži so srečanje končali le z deseterico, saj je bil na začetku drugega polčasa izključen Martin Demichelis. Katalonci so prednost igralca več znali unovčiti.

City nevarnejši v prvem delu

Izbranci Manuela Pellegrinija so tudi brez glavnega napadalca Sergia Agüera začeli pogumno. V 19. minuti je David Silva našel Alvara Negreda na desni strani kazenskega prostora, Španec je skoraj iz mrtvega kota skušal zadeti, nevarnost pa je preprečil Javier Mascherano. V 25. minuti je bilo znova vroče v kazenskem prostoru Barcelone. Najvišji v skoku je bil Vincent Kompany, Victor Valdes je zgrešil žogo, ko je vse kazalo, da lahko Angleži pridejo do zadetka, pa je Valdes popravil napako in ulovil žogo tik pred golovo črto. Katalonci, ki so imeli tradicionalno veliko posest žoge, so prvič nevarno zapretili v 32. minuti, ko se je za strel z razdalje odločil Xavi, Joe Hart pa je žogo odbil.
Prelomni trenutek izključitev Demichelisa
V 53. minuti je Andres Iniesta z odlično podajo našel Lionela Messija, ki je krenil sam proti vratom, na nepravilen način ga je zaustavil Demichelis, ki je prejel rdeči karton. Sodnik Jonas Eriksson je pokazal na belo točko, prekršek je bil verjetno tik pred črto kazenskega prostora. Na belo točko si je žogo nastavil argentinski virtuoz in s strelom z levico po sredini gola zatresel mrežo.
Silva najbližje izenačenju
Gostje so še naprej pritiskali, Messi, Xavi in Dani Alves niso spravili žoge v gol, v 77. minuti pa je David Silva zapravil eno najlepših priložnosti za Angleže, ko si je lepo ustavil žogo po podaji Pabla Zabalete, nevaren strel pa je Valdes obranil. Gostitelji so skušali izenačiti, vstopil je še Edin Džeko. Končni izid je v zadnji minuti postavil Dani Alves z desne strani po podaji rezervista Neymarja, žogo je poslal med nogama Harta v mrežo.
Matuidi že v 3. minuti šokiral "lekarnarje"
Na BayAreni je bil Bayer popolnoma nemočen proti Parižanom (0:4). Francoski prvaki so vse opravili že v prvem polčasu. Povedli so že v 3. minuti, ko je Simon Rolfes začetniško izgubil žogo, Ibrahimović je našel Marca Verrattija, ki je lepo zaposlil Blaisa Matuidija. Vezist je potegnil v kazenski prostor in z levico matiral Bernda Lena. Parižani so bili v naslednjih minutah nevarnejši, Ibrahimović in Ezequiel Lavezzi pa prednosti nista povišala.

"Ibra" z evrogolom razblinil vse upe Bayerja
Po pol ure igre so se gostitelji zbrali. Do prvega strela je Bayer prišel v 36. minuti, ko je Emir Spahić streljal z razdalje, vendar je bil Salvatore Sirigu na mestu. Ravno v trenutkih, ko so začeli pritiskati proti vratom Parižanov, so doživeli novo hladno prho. V 38. minuti je Emir Spahić v kazenskem prostoru podrl Ezequiela Lavezzija, sodnik Viktor Kassai je takoj pokazal na belo točko. Ibrahimović je žogo z desnico poslal v spodnji levi kot, Leno je bil brez možnosti. Švedski velemojster je tri minute zatem dosegel pravi evrogol. Matuidi je žogo iz kazenskega prostora poslal nazaj do "Ibre", ki je z levico z 18 metrov snel pajčevino iz desnega zgornjega kota.
Cabaye postavil piko na i
"Lekarnarji" so v 59. minuti ostali brez Spahića, ki je prejel drugi rumeni karton. Blizu gola je bil v 76. minuti Stefan Reinartz, ki je zapravil najlepšo priložnost za Bayer, znova se je izkazal Sirigu. Štiri minute pred koncem je Ibrahimović lepo zaposlil Javierja Pastoreja, njegovo veselje pa je preprečil Leno. Dve minuti pozneje je četrti gol za PSG zabil Yohan Cabaye, ki je izkoristil podajo Lucasa Moure in zadel z močnim strelom v zgornji kot.

OSMINA FINALA, prve tekme:
MANCHESTER CITY - BARCELONA 0:2 (0:0)
Messi 54./11-m, Dani Alves 90.
RK:
Demichelis 53./Man. City

Manchester City: Hart, Zabaleta, Kompany, Demichelis , Clichy, Fernandinho, Y. Toure, Jesus Navas ( 57./Lescott), Silva, Kolarov ( 57./Nasri), Negredo ( 74./Džeko).

Barcelona: Valdes, Dani Alves , Pique, Mascherano , Jordi Alba, Xavi, Busquets, Fabregas ( 86./Sergi Roberto), Iniesta, Sanchez ( 73./Neymar), Messi.

Sodnik: Jonas Eriksson (Švedska)



BAYER LEVERKUSEN - PARIS SG 0:4 (0:3)
Matuidi 3., Ibrahimović 39./11-m, 42., Cabaye 88.
RK: Spahić 59./Bayer

Bayer Leverkusen: Leno, Hilbert , Spahić , Toprak, Guardado , Rolfes ( 46./Reinartz), L. Bender, Castro , Sam (61./Wollscheid), Son ( 46./Brandt), Kiessling.

Paris SG: Sirigu, van der Wiel, Alex, Thiago Silva, Maxwell, Verratti, Motta, Matuidi ( 67./Cabaye), Lucas Moura, Ibrahimović, Lavezzi ( 76./Pastore).

Sodnik: Viktor Kassai (Madžarska)


Sreda ob 20.45:
MILAN - ATLETICO MADRID

ARSENAL - BAYERN


Torek, 25. februarja, ob 18.00:
ZENIT - BORUSSIA (D)
Ob 20.45:
OLYMPIACOS - MANCHESTER UNITED

Sreda, 26. februarja, ob 20.45:
GALATASARAY - CHELSEA
SCHALKE - REAL MADRID

Povratne tekme bodo 11., 12., 18. in 19. marca.