Karim Benzema je kariero začel pri Lyonu, od koder je leta 2009 prestopil v Real Madrid. Foto: EPA
Karim Benzema je kariero začel pri Lyonu, od koder je leta 2009 prestopil v Real Madrid. Foto: EPA
Enzo Perez
Enzo Perez bo v novem letu nosil dres Valencie. Foto: EPA

Liverpool ima v tej sezoni veliko težav z realizacijo, tako da je menedžer Brendan Rodgers začel iskati novega napadalca. Prvo ime na njegovem seznamu želja je Benzema, za katerega številni pravijo, da bo odšel iz španske prestolnice. Francoz je k Realu prišel leta 2009 in na 259 tekmah dosegel 125 zadetkov.

Liverpoolčani so z 28 točkami trenutno osmi v Premier ligi, imajo jih 18 manj od vodilnega Chelseaja. Rdeči so v tej sezoni dosegli 26 zadetkov, prvi strelec pa je Raheem Sterling, ki je mrežo zatresel štirikrat. Rodgers ima v kadru šest napadalcev - to so Rickie Lambert, Daniel Sturridge, Fabio Borini, Samed Yesil, Mario Balotelli in Jerome Sinclair -, ki pa so v prvenstvu doslej dosegli zgolj dva zadetka.

Perez za 25 milijonov k Valencii
Argentinski nogometni reprezentant Enzo Perez bo z novim letom dobil tudi nove delodajalce. 28-letni vezist bo zapustil Benfico in se za 25 milijonov evrov odškodnine preselil k Valencii. Perez je za lizbonski klub igral zadnje tri sezone, predtem pa je branil barve Godoya Cruza in Estudiantesa. Za reprezentanco Argentine je zbral 15 nastopov in dosegel en zadetek. Bil je tudi član argentinske vrste, ki je na letošnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji osvojila drugo mesto.