Mario Mandžukić je z Juventusom vsako leto osvojil
Mario Mandžukić je z Juventusom vsako leto osvojil "scudetto". Tudi letos ga je stari dami nemogoče odvzeti. V Ligi prvakov bo naslednji teden na sporedu prva četrtfinalna tekma proti Ajaxu. Foto: Reuters

32-letni Mandžukić ima za hrvaško izbrano vrsto 88 nastopov, lani pa je blestel na svetovnem prvenstvu v Rusiji, kjer je odločil polfinalno tekmo proti Angliji v podaljšku (2:1) in se na koncu veselil srebrnega odličja.

Kariero je po začetkih v zagrebškem Dinamu leta 2010 nadaljeval v Bundesligi. Dokazal se je v Wolfsburgu, nato pa je odšel v München, kjer je zelo uspešno igral za Bayern. Zadel je tudi v finalu Lige prvakov maja 2013 na Wembleyju, kjer so Bavarci ugnali dortmundsko Borussio z 2:1. Pred prihodom v Italijo je eno sezono igral tudi za madridski Atletico.

Juventus ob dveletnem podaljšanju sodelovanja ni razkril finančnih podrobnosti, po poročanju nekaterih italijanskih medijev pa bo po novem zaslužil pet milijonov evrov na sezono. Do zdaj je njegova plača znašala 3,5 milijona evrov.