Dare Vršič je le pet minut po vstopu v igro pokazal, iz kakšnega testa je. Po zaslugi njegovega gola se vijoličasti v Sevillo podajajo z aktivnim izidom. Gostje so imeli sicer žogo nekaj več v nogah (62:38), sprožili pa so tudi strel več v okvir vrat (5:4). Foto: BoBo
Dare Vršič je le pet minut po vstopu v igro pokazal, iz kakšnega testa je. Po zaslugi njegovega gola se vijoličasti v Sevillo podajajo z aktivnim izidom. Gostje so imeli sicer žogo nekaj več v nogah (62:38), sprožili pa so tudi strel več v okvir vrat (5:4). Foto: BoBo
Marcos Tavares Martin Milec
Najzaslužnejša za vodilni gol Maribora - strelec Marcos Tavares in podajalec Martin Milec. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Roman Bezjak
Četrtek je bil uspešen tudi za preostale Slovence v Evropski ligi. Za potezo večera je poskrbel Roman Bezjak, ki je za Ludogorec dosegel izjemen gol ob zmagi v Rimu nad Laziem (1:0). Bezjak je v 45. minuti neubranljivo zadel z okoli 25 metrov. Josip Iličić je dosegel gol za Fiorentino, Kevin Kampl pa je v dresu Salzburga kar s 3:0 slavil pri Ajaxu. Foto: Reuters
Pogovor z Antejem Šimundžo
Vsi goli s tekme Maribor - Sevilla
Fazio dosegel drugi gol Seville
"Atomska" bomba Dareta Vršiča za 2:2
Gameiro izenačil za Sevillo
Marcos Tavares načel mrežo Seville

Srečanje pred več kot 12.000 navijači v Ljudskem vrtu se je začelo previdno na obeh straneh. Igra je tako v uvodnih minutah potekala med obema kazenskima prostoroma. Prvi je resno zapretil Maribor, pri katerem je Jean Philippe Mendy v 12. minuti prodrl po desni strani kazenskega prostora, a ustrelil mimo vrat oziroma je zadel zunanji del mreže.

V 20. minuti je Dejan Mezga sprožil z roba kazenskega prostora, vendar je vratar Javier Varas ustavil njegov poskus. Sevilla ob discipliniranih Mariborčanih, ki so zgostili sredino, ni prišla do pravih priložnosti.

Šolska akcija Mezge, Milca in Tavaresa za 1:0
V 33. minuti pa vodstvo Maribora. Martin Milec je po podaji Dejana Mezge na desni strani prebil gostujočo obrambo, nato pa podal povratno v sredino, kjer je osamljeni kapetan Marcos Tavares z okoli desetih metrov žogo z diagonalnim strelom poslal za hrbet Varasa. Zares izjemna akcija. Zadetek je dal krila slovenskim prvakom.

Gameiro izenačil na 1:1
Tik pred koncem polčasa si je Sevilla priigrala najlepšo priložnost, saj je Kevin Gameiro mojstrsko ustrelil s peto, a se je vratar Jasmin Handanović izkazal. Kar gostom ni uspelo pred odmorom, jim je že v drugi minuti nadaljevanja. Ivan Rakitić je v protinapadu prodrl po desni strani, nato pa podal na daljšo vratnico, kjer je Gameiro žogo potisnil v mrežo. Sevilla je drugi polčas začela precej napadalneje kot prvega.

Ob strelu Boharja zastal dih
Kljub prejetemu zadetku je Maribor že v naslednjih minutah nevarno napadal, a je manjkal zaključek. Tako je bilo vse do 60. minute, ko je po akciji Tavaresa in Mezge Damjan Bohar ustrelil z leve strani kazenskega prostora in za las zgrešil gol. Žoga je oplazila levo vratnico.

Fazio z glavo ukanil Handanovića
V nadaljevanju je pritisk Maribora nekoliko popustil, medtem ko so gostje v tekmovalnem ritmu postajali nevarnejši. Tako je v 72. minuti Ivan Rakitić podal s kota, v kazenskem prostoru domačih je bil najvišji 195 cm visoki argentinski branilec Fazio in z glavo matiral Handanovića.

Vršič Šimundžev as iz rokava
V 76. minuti je v igro vstopil Dare Vršič, ki je že pet minut pozneje pokazal, zakaj je okrepil Maribor. Apačan je namreč nenadoma sprožil z okoli 25 metrov in zatresel levi spodnji kot vrat Seville. Evrogol Vršiča. Sledila je še dramatična končnica, v kateri je Piotr Trochowski v 89. minuti z roba kazenskega prostora zadel vratnico. Ljudski vrt si je oddahnil, Maribor pred povratnim srečanjem, ki bo 27. februarja v Sevilli, ostaja v igri za senzacijo.


Ante Šimundža: "Mislim, da smo lahko z rezultatom zadovoljni, z igro pa vsekakor. Se pa Sevilli vidi, da je v tekmovalnem ritmu. Mislim, da si zaslužimo pozitivno oceno, se pa zavedamo, da je to le prva tekma. Odigrali smo odličen prvi polčas, nasprotniku smo pustili bore malo. V drugem polčasu je prišla do izraza tekmovalnost Seville. Po slabem uvodu smo dosegli ta zadetek, ki smo si ga želeli in nas je tudi vrnil v igro. Sevilla je izredno nevarna v prekinitvah, v ključnem trenutku smo zaspali, to pa ne zmanjšuje dejstva, da smo odigrali odlično tekmo. Dare Vršič je dokazal, da bo dodana vrednost. Ta zadetek je to potrdil. V Sevillo gremo maksimalno samozavestno, agresivno in disciplinirano. Glede na prvo tekmo bomo vedeli, kaj nas čaka, gremo se pokazat v najboljši luči."

Željko Filipović: "Mislim, da smo se dobro postavljali, končna ocena je pozitivna. Prvi polčas smo dobro odigrali, v tej fazi se pač vsaka napaka kaznuje. Mi smo naredili dve, nasprotnik je to izkoristil. Na koncu je rezultat realna slika tekme. Pozna se nam, da nismo v tekmovalnem ritmu. Verjamemo v napredovanje, upam, da se bomo tudi v povratni tekmi pokazali v čim boljši luči."

Martin Milec: "Hitro smo prišli v protinapad, žoga je prišla v pravem trenutku, da sem jo potisnil mimo nasprotnika, Tavares pa je lepo nameril. Imeli smo še kar nekaj priložnosti. Ne bi rad pretiraval, ampak mislim, da imamo aktiven rezultat. V Sevilli ne bomo vrgli puške v koruzo, nas pa čaka težka tekma."


EVROPSKA LIGA, 1/16 FINALA, prva tekma
MARIBOR - SEVILLA 2:2 (1:0)
12.500; Tavares 33., Vršič 81.; Gameiro 47., Fazio 72.
Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Arghus, Viler, Mezga (76./Vršič), Filipović, Dervišević (87./Cvijanović ), Bohar , Tavares, Mendy (86./Fajić).

Sevilla: Varas, Figueiras, Fazio , Pareja (60./Iborra), Navarro, Carrico , Cristoforo (84./Trochowski), Vitolo, Rakitić, Čerišev (41./Marin), Gameiro.

Sodnik: Ištvan Vad (Madžarska)


ESBJERG - FIORENTINA 1:3 (1:3)
Pušić 10.; Matri 9., Iličić 15., Aquilani 37./11-m
Josip Iličić je igral vso tekmo.
LAZIO - LUDOGOREC RAZGRAD 0:1 (0:1)
Bezjak 45.
RK: Cavanda 73.; Djakov 55.
Roman Bezjak je igral do 60. minute.

AJAX - SALZBURG 0:3 (0:3)
Soriano 14./11-m, 35., Mane 21.
Kevin Kampl (Salzburg) je igral do 89. minute.

BETIS - RUBIN KAZAN 1:1 (1:0)
Vila 3.; Eremenko 74./11-m
RK: Prudnikov 28./Rubin

SWANSEA - NAPOLI 0:0

VIKTORIA PLZEN - ŠAHTAR DONECK 1:1 (0:0)
Tecl 62.; Adriano 65.

MACCABI TEL AVIV - BASEL 0:0

PAOK - BENFICA 0:1 (0:0)
Lima 59.
Jana Oblaka (Benfica) ni bilo v ekipi.
ANŽI MAHAČKALA - GENK 0:0
RK: Maksimov 89./Anži

ČERNOMOREC ODESA - LYON 0:0

DNIPRO - TOTTENHAM 1:0 (1:0)
Konopljanka 81./11-m

JUVENTUS - TRABZONSPOR 2:0 (1:0)
Osvaldo 16., Pogba 90.

DINAMO KIJEV - VALENCIA 0:2 (0:0)
Vargas 79., Feghouli 90.

SLOVAN LIBEREC - AZ ALKMAAR 0:1 (0:0)
Viergever 89.

PORTO - EINTRACHT FRANKFURT 2:2 (1:0)
Quaresma 44., Varela 68.; Joselu 72., Sandro 77./ag

Pogovor z Antejem Šimundžo
Vsi goli s tekme Maribor - Sevilla
Fazio dosegel drugi gol Seville
"Atomska" bomba Dareta Vršiča za 2:2
Gameiro izenačil za Sevillo
Marcos Tavares načel mrežo Seville