Na stadionu v Tolminu se je zbralo 1.300 ljudi. Foto: Ervin Čurlič
Na stadionu v Tolminu se je zbralo 1.300 ljudi. Foto: Ervin Čurlič
Nogometaši Tolmina
Nogometašem Tolmina so v drugem polčasu pošle moči. Foto: Ervin Čurlič
Mariborčani preskočili drugoligaša iz Tolmina

Mariborčanom so se gostitelji na razmočeni zelenici v Tolminu v prvem polčasu dobro zoperstavili, v nadaljevanju pa so popustili, prevladala je kakovost aktualnih državnih prvakov.

Za vodstvo je v 47. minuti - le minuto po tem, ko se je na drugi strani igrišča s pomembno obrambo izkazal Jasmin Handanović - poskrbel Dalibor Volaš, ki je zadetek dosegel s strelom z glavo, potem ko ga je z natančnim predložkom po uspešnem prodoru našel Petar Stojanović. Na 0:2 je s prostega strela - ob slabšem posredovanju vratarja Marka Deronje - povišal Amir Dervišević.

Filipović izključen v 88. minuti
Nogometašem Tolmina so pojenjale moči, Mariborčani so prevzeli pobudo na zelenici, še tretji zadetek na tekmi je padel v 72. minuti. Po lepi akciji je rezervist Gregor Bajde preigral vratarja in žogo ob vratnici poslal v prazno mrežo. Vijoličasti so srečanje sicer sklenili z desetimi možmi na zelenici, ob koncu tekme je bil zaradi prekrška nad Osujijem Bedejem Amarachijem izključen Željko Filipović.

Domžale ugnale Ilirijo
Ilirija je v osmini finala gostila Domžale, ki so v prednost smuknile v zaključku prvega polčasa, ko je v polno zadel Rudi Požeg Vancaš. Ta je odlično kombiniral z Juninhom in brez težav z desetih metrov matiral domačega vratarja Marka Kralja. Po uri igre so gostje vodstvo podvojili. Jure Balkovec je iz kota poslal predložek pred vrata, kjer je z glavo spretno zadetek dosegel Gaber Dobrovoljc. Ilirija je v 72. minuti zaostanek prepolovila prek rezervista Žige Urtlja, ki je iz neposredne bližine premagal Adnana Golubovića, a je prednost dveh zadetkov že naslednji hip vzpostavil Aladin Šišić. 23-letnik je z volejem zadel pod prečko.

V četrtfinale so se ob Mariboru in Domžalah uvrstili še Olimpija, Luka Koper, Celje, Drava Ptuj in Rudar iz Velenja, ki je po preobratu - zmagoviti zadetek je dosegel Jaka Ihbeisheh - izločil Krko.

Pokal Slovenije, osmina finala

TKK Tolmin - MARIBOR 0:3 (0:0)
1.300; Volaš 47., Dervišević 51., Bajde 72.
RK: Filipović 88./Maribor

TKK Tolmin: Deronja, Kucalović, Lipužič Bratuž (77./Rojc), Šuligoj, Zornik, Rakušček (62./Kavčič), Da. Sokanović, Osuji, Kanalec, Kadrija (62./Kauber), De. Sokanović.

NK Maribor: Handanović, Stojanović (59./Bajde), Mertelj, Filipović, Janža, Dervišević, Vršič (75./Hotić), Vujčić, Janković (67./Vokić), Bohar, Volaš.

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)

Ilirija Extra Lux - DOMŽALE 1:3 (0:1)
645; Urtelj 72.; Požeg Vancaš 39., Dobrovoljc 60., Šišić 73.

Farmtech Veržej - ZAVRČ 0:4 (0:0)
200; Polič 60./11-m, 82., Pihler 75., Glavica 84.

RUDAR VELENJE - Krka 3:2 (2:2)
600; Knezović 38., Babić 44., Ihbeisheh 55.; Novinić 4./11-m, Dangubić 15.


Že odigrano:
Ivančna Gorica - OLIMPIJA 1:3 (0:1)
Zarica Kranj - LUKA KOPER 0:3 (0:0)
Mura - CELJE 0:3 (0:2)
DRAVA PTUJ - Triglav Kranj * 6:4 (1:0)
* - po enajstmetrovkah

Mariborčani preskočili drugoligaša iz Tolmina