Dejan Mezga je dosegel dva zadetka. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dejan Mezga je dosegel dva zadetka. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Robert Berić
Robert Berić je podal pri prvem in dosegel drugi zadetek. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Viole
Mariborčane je na stadionu Josa Nosbauma spodbujalo okoli 100 najzvestejših navijačev. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec

Vijoličasti, ki so na jugozahod Luksemburga prišli s prednostjo dveh zadetkov, so prvo nevarno akcijo izpeljali v 7. minuti, ko je prodor Dejana Mezge kot zadnji branilec ustavil Jean-Philippa Cailleta in prejel "le" rumeni karton. S prostega strela, ki je sledil, je Martin Milec namučil vratarja Jonathana Jouberta.

V 26. minuti se je domača mreža le zatresla. Robert Berić je odlično prodrl in žogo podal na rob kazenskega prostora, kjer jo je z natančnim strelom za hrbet Jouberta pospravil Mezga. Dudelange je izenačil v 54. minuti, ko je Marka Pridigarja prav tako z roba kazenskega prostora matiral Daniel Da Mota.

Berić ubil tri muhe na en mah
Robert Berić
(72.) je poskrbel za novo vodstvo Mariborčanov. Po strelu Mezge se je žoga odbila do Berića, ki jo je nato pospravil v mrežo. Malo pozneje je Berić v roko zadel Cailleta, ki mu je malteški sodnik Marco Borg pokazal drugi rumeni karton, kar je pomenilo predčasni odhod v slačilnico. Hkrati dosojeno enajstmetrovko je uspešno izvedel Mezga. Ob tem je zaradi ugovarjanja moral pod tuš še Da Mota in tekma je bila odločena.

Trener Darko Milanič je doma pustil poškodovana Mitjo Vilerja in Agima Ibraimija, medtem ko se je v moštvo vrnil Aleksander Rajčević. "Popolnoma zasluženo smo napredovali v naslednji krog. Kljub temu da je bil nasprotnik kakovosten, smo odigrali dobro tekmo in zmagali. V enem trenutku tekme je bilo vse skupaj zelo mirno, po izenačujočem zadetku gostiteljev pa se je tekma dodobra razživela. Imeli smo dovolj znanja, da smo zadeli drugič in tretjič ter povsem umirili gostitelje," je tekmo ocenil mariborski strateg Milanič.

Maribor se bo v 3. predkrogu bržkone pomeril z Maccabijem Haifo, ki je na prvi tekmi s 5:1 ugnal Borca iz Banjaluke. Povratna tekma bo v sredo.
LIGA PRVAKOV
2. PREDKROG, povratna tekma

Dudelange - MARIBOR 0:2
1:3 (0:1)
1.152; Da Mota 54.; Mezga 26., 76./11-m, Berić 72.
: Caillet 75., Da Mota 76./Dudelange

Dudelange: Joubert; Rentmeister, Caillet , Tournut, Payal (62./Malget); Sanchez, Wiggers , Benzouien; Bensi (66./Gruszczynski), Da Mota ; Abdullei (80./Olle-Nicolle).

Maribor:
Pridigar; Milec, Rajčević, Arghus , Mejač; Mezga, Filipović (60./Gabriel), Cvijanovič, Mertelj; Berić (79./Volaš), Velikonja (64./Tavares).

Sodnik: Marco Borg (Malta)

Flora - SHAMROCK ROVERS 0:0 0:1
Neftči - DINAMO ZAGREB 0:0 0:3
Tobol (KAZ) - SLOVAN BRATISLAVA 1:1 (0:1) 0:2
EKRANAS (LIT)
- Valletta 1:0 (1:0) 3:2
HJK (FIN)
- Bangor City 10:0 (2:0) 3:0
BATE BORISOV
- Linfield 2:0 (0:0) 1:1
LITEX (BLG)
- Mogren 3:0 (1:0) 2:1
Torshavn (FER) - MALMÖ 1:1 (0:0) 0:2
PLZEN
- Pjunik (ARM) 5:1 (3:0) 4:0
WISLA KRAKOV
- Skonto 2:0 (1:0) 0:1
Skendija - PARTIZAN BEOGRAD 0:1 (0:0) 0:4
Jovančić 68.

Sreda:
APOEL (CIP) - SKENDERBEU (ALB) 2:0
DACIA (MOL) - ZESTAFONI (GRU) 0:3
VIDEOTON (MAD) - STURM 0:2
BORAC - MACABI HAIFA (IZR) 1:5
BREIDABLIK (ISL) - ROSENBORG 0:5

V odebeljenem tisku je izid prvih tekem.