Marka Šulerja bo v obrambi zamenjal Jean-Claude Billlong. Foto: www.alesfevzer.com
Marka Šulerja bo v obrambi zamenjal Jean-Claude Billlong. Foto: www.alesfevzer.com
Mariborčani že trenirali v Sevilli
Milanič prepričan, da bo tudi Sevilla pod pritiskom
Maribor na prvo gostovanje v Ligi prvakov

Trener Darko Milanič je s sabo vzel 21 nogometašev. Poleg Denisa Šmeja in Dareta Vršiča je moral doma ostati tudi steber obrambe Marko Šuler, pri katerem so natančnejši zdravniški pregledi pokazal resnejšo poškodbo gležnja. Nared bo Martin Kramarič, ki je na petkovi tekmi proti Aluminiju dobil le močnejši udarec.

Petkratni zmagovalci Evropske lige so nesporni favoriti. "Tekme se bo treba lotiti odločno. Moramo biti na najvišjem možnem nivoju. Prisotna mora biti ogromna želja, moramo se pokazati v najboljši luči in narediti vse, da se v domovino vrnemo zadovoljni. Igramo proti favoritu, kar je popolnoma jasno. Naša naloga pa je, da odigramo vrhunsko tekmo," je dejal trener Maribora Darko Milanič pred odhodom na letalo.

Sevilla je konec tedna doživela prvi prvenstveni poraz. Z 2:0 je bil v Madridu boljši Atletico. Trener Eduardo Berizzo je na igrišče poslal povsem spremenjeno enajsterico, tako da bodo glavni igralci na obračunu z vijoličastimi povsem spočiti.

"Pogovorili smo se, nekaj treningov opravili in našli način, kako se lotiti tekmeca. To bomo skušali jutri tudi pokazati. Temperaturna razlika je velika. Če smo pred tekmo v Izraelu govorili, da nas bo to nekoliko motilo, bo najverjetneje tudi v Sevilli tako. To je dejavnik, na katerega se bomo morali zelo hitro privaditi. Petnajst stopinj Celzija razlike je veliko, zraven še hrupno navijanje s tribun. To smo hoteli, zdaj smo tu in svojo kožo bomo prodali zelo drago," je še povedal Milanič.

Sevilla je na šestih prvenstvenih tekmah zabila samo sedem golov, a prejela tudi le tri. Glavna nevarnost za Jasmina Handanovića bodo Steven N'Zonzi, Jesus Navas in Sarabia.

Andaluzijci veljajo za favorita skupine, kar so pokazali že na uvodni tekmi v Liverpoolu, kjer sta se tekmeca razšla z 2:2. "Liverpool igra povsem drugačen nogomet, izjemno napadalen. Ko igraš tako, odpiraš prostor tekmecu. Po eni strani bi vsi radi gledali nogometa, ki je brez zadržkov v fazi napada. Sevilla igra drugače. Trener je Argentinec, z izredno disciplino in mogoče zaradi tega, ker so zelo delovna ekipa, so favoriti te skupine," dodaja Milanič.

2. KROG, torek ob 20.45, skupina E:
SEVILLA - MARIBOR
SPARTAK MOSKVA - LIVERPOOL

Lestvica:                           
SEVILLA             1  0 1 0  2:2  1
LIVERPOOL           1  0 1 0  2:2  1
MARIBOR             1  0 1 0  1:1  1
SPARTAK MOSKVA      1  0 1 0  1:1  1


Mariborčani že trenirali v Sevilli
Milanič prepričan, da bo tudi Sevilla pod pritiskom
Maribor na prvo gostovanje v Ligi prvakov