Carlo Ancelotti je sezono začel slabše od lastnih napovedi. Foto: EPA
Carlo Ancelotti je sezono začel slabše od lastnih napovedi. Foto: EPA

Ko je italijanski strateg junija prišel na klop madridskega Reala je obljubil "spektakularen nogomet," ki bo temeljil na napadalni igri. Real je v soboto izgubil mestni derbi proti Atleticu (1:0), za katerim zdaj na lestvici zaostaja že za pet točk. Popoln izkupiček točk ima tudi Barcelona, ki je v primerjavi z Realom dosegla 10 zadetkov več.

Trener: "Igrati moramo hitreje"
Ancelotti je po tekmi razlagal: "Imeli smo enake težave kot na zadnjih tekmah. Vse poteka prepočasi in ko žoga pride v napad, napadalci nimajo dovolj prostora. Igrati moramo hitreje, precej hitreje. Nimamo težave s sistemom ali igralci, le s hitrostjo. Pet točk razlike še ne pomeni ničesar, sezona je še dolga."

Ronaldo: Igrali smo slabo
Trener Reala je deležen vse večjega števila kritik, a igralci stojijo na njegovi strani. Ronaldo tako pravi: "S trenerjem sem zelo zadovoljen. Je eden najboljših trenerjev, s katerim sem delal. Priznati si moramo, da smo igralci tisti, ki smo igrali slabo. Jaz sem igral slabo."

Za Messija tri tedne počitka
Napadalec Barcelone Lionel Messi se je poškodoval na gostovanju pri Almerii (2:0). Argentinec bo moral po prvih napovedih zaradi poškodbe noge počivati tri tedne.