Neymar in Lionel Messi se veselita prvega zadetka na stadionu Emirates. Argentinec je sploh prvič v karieri spravil žogo za hrbet Petra Čecha. Blestel je tudi ob izločitvi Arsenala v Ligi prvakov leta 2010 in 2011. Foto: Reuters
Neymar in Lionel Messi se veselita prvega zadetka na stadionu Emirates. Argentinec je sploh prvič v karieri spravil žogo za hrbet Petra Čecha. Blestel je tudi ob izločitvi Arsenala v Ligi prvakov leta 2010 in 2011. Foto: Reuters
Petr Čech
Čech je moral dvakrat pobrati žogo iz mreže. Foto: Reuters
Arjen Robben
Arjen Robben se objema s trenerjem Pepom Guardiolo po zadetku za vodstvo z 0:2. Foto: Reuters
Stefano Sturaro
Stefano Sturaro je končni izid postavil v 76. minuti. Foto: Reuters

V Londonu je prvi gol padel šele v 71. minuti, ko je po hitrem protinapadu zadel Lionel Messi. Z leve strani mu je pred vrata podal Neymar. Messi je vodstvo povišal v 83. minuti z 11-metrovke, ko je Čecha poslal v eno smer, žogo pa v drugo. Prekršek nad Argentincem je le minuto po vstopu na igrišče storil Mathieu Flamini. Med prvim in drugim golom je veselje Luisu Suarezu preprečila vratnica. Trener Barce Luis Enrique je do konca tekme na zelenici pustil enajsterico, ki je začela srečanje.

Barcelona je imela v prvem polčasu kar 71 odstotkov časa žogo v svoji posesti, a ni sprožila niti enega strela v okvir vrat. Najlepšo priložnost si je pripravila v sodnikovem podaljšku, ko je po podaji Danija Alvesa z desne strani Suarez z glavo streljal mimo vratnice. Malo predtem je Čech ubranil poskus Neymarja. Gostitelji so bili najbolj nevarni v 22. minuti, ko so nekaj časa iskali pravo priložnost za strel v kazenskem prostoru, nato pa je poskusil Alex Oxlade Chamberlain, a je žoga zletela naravnost v Marca Andreja ter Stegna. Nemški vratar se je moral bolj izkazati v 60. minuti, ko je lepo ubranil poskus Olivierja Girouda z glavo iz bližine. Končna statistika: posest žoge - 35:65 odstotkov, streli 7:16, v okvir vrat: 2:5.

Na Allianz Areni bo še napeto
V Torinu je v 43. minuti boljšo igro Bavarcev z zadetkom za 0:1 kronal Thomas Müller, ki je imel že prej izvrstno priložnost. Predložek v kazenski prostor je z desne strani poslal Arjen Robben, na drugi strani je žogo pred vrata zavrnil Douglas Costa, tam je žoga zadela Andreo Barzaglija in končala pred nogami Müllerja, ta pa je z 10 metrov matiral Gianluigija Buffona. V 55. minuti je vodstvo gostov v svojem slogu z lepim strelom povišal Robben s prvim zadetkom letos. Po protinapadu je prejel žogo na desni strani kazenskega prostora, potegnil proti sredini in z levico neubranljivo sprožil.
Sedem minut pozneje je po napaki Joshue Kimmicha in podaji Maria Mandžukića znižal Paulo Dybala, ki se je znašel sam pred Manuelom Neuerjem. V 76. minuti je sledilo izenačenje rezervista Stefana Sturara, ki je sklenil izjemno akcijo Mandžukića in Alvara Morate. Španec je z leve strani podal z glavo, Sturaro pa je iz bližine zabil žogo pod prečko. Predtem je v 68. minuti Neuer ubranil poskus Juana Cuadrada, ko si je žogo priboril neumorni Mandžukić in krenil v protinapad. Končna statistika: posest žoge - 36:64 odstotkov, streli 12:14, v okvir vrat: 7:5.

V sredo bosta še zadnji tekmi osmine finala PSV - Atletico Madrid in Dinamo Kijev - Manchester City.

Osmina finala, prvi tekmi:
ARSENAL - BARCELONA 0:2 (0:0)
Messi 71., 83./11-m

Arsenal: Čech, Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal , Coquelin ( 82./Flamini), Oxlade-Chamberlain ( 50./Walcott), Ramsey, Özil, Sanchez, Giroud ( 73./Welbeck).

Barcelona: ter Stegen, Alves, Pique , Mascherano, Jordi Alba, Rakitić, Busquets, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar.

Sodnik: Cüneyt Cakir (Turčija)



JUVENTUS - BAYERN 2:2 (0:1)
Dybala 63., Sturaro 76.; Müller 43., Robben 55.

Juventus:
Buffon, Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra, Khedira ( 69./Sturaro), Marchisio ( 46./Hernanes), Cuadrado, Pogba, Mandžukić, Dybala ( 75./Morata ).

Bayern: Neuer, Lahm, Kimmich, Alaba, Juan Bernat ( 74./Benatia), Vidal , Thiago, Robben, Douglas Costa ( 84./Ribery), Müller, Lewandowski .

Sodnik: Martin Atkinson (Anglija)

Povratni tekmi bosta 16. marca.