Darko Milanič je prepričan, da se lahko njegovi izbranci postavijo po robu favoriziranemu Maccabiju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Darko Milanič je prepričan, da se lahko njegovi izbranci postavijo po robu favoriziranemu Maccabiju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Mitja Viler
Mitja Viler zaradi poškodbe ni v kadru vijoličastih za srečanje v sredo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Mislim, da je Maccabi zelo dobra ekipa, igrajo zelo hitro. Na videoposnetku smo videli, da je igrišče hitro. Prepričan sem, da bomo iz sebe iztisnili 150 odstotkov," je pred prvo tekmo 3. predkroga Lige prvakov v Haifi povedal Aleksander Rajčević.

Veliko bralcev zanima, kaj bo s prenosom iz Haife. Odgovorni na športnem programu se še vedno pogajajo. Ko bo odločitev znana, bomo novico povzeli tudi na MMC-ju.

Milanič obljublja aktivno igro
"Želimo biti veliko pri žogi, hočemo igrati in biti nevarni. Niti slučajno ne pride v poštev samo branjenje svojih vrat, moramo začeti hrabro. Na prvi tekmi je cilj pripeljati domov aktiven rezultat, ki bi nam omogočal napredovanje. Zavedamo se, da bo težko, nasprotnik je dober, a je tudi naše moštvo kvalitetno, v vzponu. V soboto smo proti Nafti dobro stali na igrišču, igra ekipe mi je bila všeč. Fantje si zaslužijo pohvale, tudi Jasmin Handanović je prispeval delež in prinesel dodatno mirnost v igro. Zdaj imamo na voljo še širši izbor igralcev, saj sta po zaporednih nastopih počivala Mezga in Filipović, nekatere smo pustili na klopi. Fantom zaupam, imamo možnosti za uvrstitev v naslednji krog, seveda pa moramo odigrati dve fantastični tekmi," je pred potjo dejal trener Darko Milanič.

Viler ni potoval v Izrael
Strateg slovenskih prvakov je izbral 21 kandidatov za tekmo v Izraelu: Handanović, Pridigar, Radan, Rajčević, Arghus, Vidović, Mejač, Milec, Trajkovski, Mertelj, Filipović, Mezga, Cvijanović, Da Silva, Dodlek, Rep, Ibraimi, Tavares, Velikonja, Berić in Volaš. Zaradi poškodbe trebušne stene je doma ostal Mitja Viler, prav tako še nista v tekmovalnem ritmu Nejc Potokar in Aleš Majer. Uradni trening Maribora na stadionu Kiryat Eliazer bo v torek zvečer.

"V Izrael odhajamo z namenom, da bi skušali doseči ugoden rezultat. Naša ekipa je sposobna uresničiti cilj, čeprav so Izraelci favoriti. Tekmece poznamo, spremljali smo njihove nastope. Jih spoštujemo, a se jih ne bojimo. Verjamem, da lahko z dobrim rezultatom iz Izraela v povratnem dvoboju pred polnim Ljudskim vrtom naredimo marsikaj," je povedal Dalibor Volaš, ki je v soboto dosegel zadetek na tekmi v Lendavi, Maribor je premagal Nafto z 2:1.

3. predkrog, prve tekme, sreda ob 20.05:
MACCABI HAIFA - MARIBOR

Povratna tekma bo 3. avgusta ob 20.45.
Torek:
ZESTAFONI (GRU) - STURM
EKRANAS (LIT) - BATE BORISOV (BLR)
APOEL (CIP) - SLOVAN BRATISLAVA
LITEX - WISLA KRAKOV
DINAMO KIJEV - RUBIN KAZAN
GENK (BEL) - PARTIZAN
GLASGOW RANGERS - MALMÖ
TWENTE - VASLUI (ROM)

Sreda:
HJK HELSINKI - DINAMO ZAGREB
KÖBENHAVN - SHAMROCK ROVERS (IRS)
ODENSE - PANATHINAIKOS
STANDARD LIEGE - ZÜRICH
ROSENBORG - PLZEN
BENFICA - TRABZONSPOR (TUR)