Mile Ačimović je z mesta športnega direktorja Olimpije odstopil 5. septembra 2012, zdaj pa se po dveh letih znova vrača na isto delovno mesto. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Mile Ačimović je z mesta športnega direktorja Olimpije odstopil 5. septembra 2012, zdaj pa se po dveh letih znova vrača na isto delovno mesto. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Naša realnost v tem trenutku so tekme državnega prvenstva, na katerih bomo iskali pot do novih zmag.

Olimpija - Chelsea
Olimpijo po prijateljski tekmi s Chelseajem čaka boj v Prvi ligi in tudi boj za čim več navijačev. Lani si je vseh 18 domačih ligaških tekem ogledalo 16.597 ljudi, medtem ko je bilo v nedeljo v Stožicah 15.972 gledalcev. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Vesel sem, da se vračam domov. Olimpija je moj klub, z energijo, vnemo in motivacijo vseh, ki delajo v dobrobit le-tega, verjamem, da se nam obetajo boljši časi. Moštvo je zelo nadarjeno, zato komaj čakam, da zaviham rokave," je ob med zmaje za klubsko spletno stran povedal Mile Ačimović, ki se je prvi delovni dan že odpravil z moštvom na minipriprave na Čatež.

Ekipa ima prostor za napredek
"To je dobra poteza vodstva kluba, saj je po tako veliki tekmi, kot je bila nedeljska s Chelseajem, koristno za ekipo, da za nekaj dni zamenja okolje in se psihično pripravi na pomembnejše preizkušnje. Naša realnost v tem trenutku so tekme državnega prvenstva, na katerih bomo iskali pot do novih zmag. Ekipa je dobro vodena in ima prostor za napredek. Osebno verjamem v zmaje,"
je še poudaril otrok Olimpije, ki je bil pred leti že na položaju športnega direktorja.

Prvič kot direktor zdržal leto in pol
Po igralski upokojitvi pri Austrii Dunaj se je Mile vrnil v domovino in januarja 2011 je postal športni direktor Olimpije, s katerim se je želel predsednik in glavni pokrovitelj kluba Izet Rastoder spustiti v tekmovalni dvoboj z Mariborom. V naslednji sezoni 2011/12 je nova Olimpija prvič osvojila drugo mesto v Prvi ligi, a pri tem zaostala za prvakom Mariborom kar za 20 točk. Slab prvenstveni začetek naslednje sezone je privedel do položaja, v katerem je septembra 2012 odstopil kot odgovoren za neprepričljive predstave. Pred tem je v Evropski ligi Olimpija tesno izpadla v 3. predkrogu ravno z Ačimovićevo Austrio.

Najprej odškodnina, uvodna zmaga in še Chelsea
Po mesecih negotovosti, ko je predsednik Rastoder grozil, da se bo umaknil iz kluba, ki bi mu grozil vnovični potop, se je v zadnjih tednih zgodil preobrat. Ljubljanski klub se je finančno okrepil z deležem odškodnine za prestop Jana Oblaka iz Benfice v Atletico Madrid. Uradno so za nekdanjega čuvaja mreže, ki so ga leta 2010 za 1,7 milijona evrov prodali na Portugalsko, zdaj prejeli 400 tisoč evrov iz solidarnostnega sklada Uefe, neuradno pa še 10-odstotni delež in s tem še 1,6 milijona evrov.

Sledila je prijateljska tekma s Chelseajem, ki je prvič napolnil Stožice do vrha s kakšno klubsko tekmo. Ob tem je pomembno tudi, da je Olimpija prvič v Prvi ligi začela sezono z zmago (nad Krko s 3:1), ob tem bodo zmaji prvenstvo nadaljevali s kar dvema tekmama manj.

Bo omehčal tudi GD-je?
O viziji, strategiji in ciljih za to sezono in naprej bo Milenko Ačimović spregovoril na novinarski konferenci, ki bo na sporedu po vrnitvi s priprav, predvidoma naslednji torek. Se bodo omehčali tudi organizirani navijači Green Dragons, ki vztrajajo pri bojkotu domačih tekem, dokler iz kluba ne odide predsednik Rastoder?

Naša realnost v tem trenutku so tekme državnega prvenstva, na katerih bomo iskali pot do novih zmag.