Jose Mourinho je novinarjem razkril, da na četrtkovem obračunu v Barceloni ne bo računal na poškodovanega Pepeja. Foto: EPA
Jose Mourinho je novinarjem razkril, da na četrtkovem obračunu v Barceloni ne bo računal na poškodovanega Pepeja. Foto: EPA

Pepe zagotovo ne bo igral. Nečloveško je po takšni poškodbi izpostavljati igralca, čeprav gre za največji derbi na svetu. Trenutno okreva po pričakovanjih in, kot kaže, bo lahko zaigral v nedeljo proti Getafeju.

Pepe, Iker Casillas
Takole sta v 1. krogu španskega prvenstva na Santiagu Bernabeuu proti Valencii (1:1) trčila Iker Casillas in Pepe. Prvi je lahko po zdravniški pomoči tekmo nadaljeval, drugi pa se po odmoru ni več vrnil na zelenico. Foto: Reuters

V četrtek zvečer se bosta madridski Real in Barcelona prvič pomerila v novi sezoni. Na Camp Nouu bosta odigrala prvo tekmo španskega superpokala. Nogometni navdušenci bodo lahko prvič v letošnji sezoni uživali v medsebojnem obračunu dveh največjih nogometnih klubov na Pirenejskem polotoku in videli, kako se bo Barcelona pod vodstvom novega trenerja Tita Vilanove odrezala proti aktualnim španskim prvakom.

Mourinho ne da veliko na superpokal
Na novinarski konferenci je Mourinho poudaril, da so derbiji sicer vedno pomembni, a da prva 'el clasica' v sezoni še ne bosta nakazala razpleta letošnjega španskega prvenstva. "Mislim, da ni nikakršne povezave med zmagovalcem superpokala in tem, kako se bo razpletala letošnja sezona. Lani smo denimo izgubili v finalu superpokala, a nato osvojili prvenstvo in podrli številne rekorde," je dejal Portugalec, ki je v lanskem superpokalnem obračunu dvignil veliko prahu. Ob koncu srečanja je sledil množični pretep, zaradi katerega so bili izključeni trije nogometaši, Mourinho pa je sredi vsega tega Vilanovo s prstom sunil še v oko.

Pepe za 'el clasico' še ne bo nared
Kot kaže, bo tokratni superpokal precej mirnejši, glavna tema novinarske konference v Madridu je bil predvsem branilec Pepe, ki je v uvodnem krogu španskega prvenstva proti Valencii (1:1) staknil poškodbo glave. "Pepe zagotovo ne bo igral. Nečloveško je po takšni poškodbi izpostavljati igralca, čeprav gre za največji derbi na svetu. Trenutno okreva po pričakovanjih in, kot kaže, bo lahko zaigral v nedeljo proti Getafeju," je povedal 49-letnik. Pepe je v nedeljo na Santiagu Bernabeuu srečanje končal v prvem polčasu, ko je z glavo trčil v Ikerja Casillasa, ki je prav tako negibno obležal na tleh. Španski reprezentančni vratar je tekmo lahko nadaljeval, Pepe pa se po odmoru ni več vrnil na zelenico, tako da je namesto njega v osrčju obrambe ob Sergiu Ramosu zaigral Raul Albiol, ki bo najverjetneje priložnost v začetni postavi dobil tudi v četrtek v katalonski prestolnici.

Kje so odmevni prestopi?
Do konca prestopnega roka je še dober teden, pri Realu pa v klub med poletjem niso pripeljali še nobene okrepitve, čeprav so španski in britanski mediji hrvaškega vezista Tottenhama Luko Modrića že večkrat oblekli v madridski dres. V zadnjem času se poleg Modrića veliko govori tudi o Turku Nuriju Sahinu in Brazilcu Kakaju. Prvega želi Mourinho posoditi na Otok, kjer sta med favoriti za njegov podpis Arsenal in Liverpool, medtem ko naj bi bil Kaka po poročanju nekaterih medijev blizu vrnitvi v Milan. "O Kakaju vam ne morem povedati nič novega, kje bo v novi sezoni igral Sahin, pa mi je popolnoma vseeno. Ali bo igral pri Arsenalu, Liverpoolu ali Tottenhamu - vseeno mi je. Pomembno je, da pridno nabira izkušnje in se veliko nauči. Za Sahina imamo na mizi veliko ponudb, za Kakaja pa še nobene uradne," je sklenil trener Reala, ki želi letos še s tretjim različnim klubom osvojiti naslov evropskega prvaka.

Pepe zagotovo ne bo igral. Nečloveško je po takšni poškodbi izpostavljati igralca, čeprav gre za največji derbi na svetu. Trenutno okreva po pričakovanjih in, kot kaže, bo lahko zaigral v nedeljo proti Getafeju.