Alarm v Madridu, ki se je prižgal po dveh prvenstvenih porazih, je znova utišan. Foto: EPA
Alarm v Madridu, ki se je prižgal po dveh prvenstvenih porazih, je znova utišan. Foto: EPA
Matija Nastasić in Karim Benzema
Matija Nastasić je presenetljivo debitiral proti Realu iz Madrida. Foto: Reuters

Z visoko dvignjenimi rokami je skočil s klopi in se po kolenih zadrsal po zelenici Santiago Bernabeua. Olajšanje je bilo očitno. "Real Madrid lahko izgubi, Mourinho lahko izgubi, moja igralci lahko izgubijo, toda samo, če igrajo tako kot nocoj. Tudi če bi izgubili, bi bil ponosen. Nocoj smo slavili zasluženo. Popolnoma. DNK Real Madrida se je vrnil. Zato sem tako srečen," je bil po razburljivi zmagi nad Manchester Cityjem (3:2) vzhičen Mourinho, ki sta ga dva poraza na začetku prvenstva in saga o nezadovoljstvu Cristiana Ronalda očitno zelo prizadela.

Ronaldo smešil Maicona
Junak je bil znova Ronaldo, ki je vso tekmo vrtel Brazilca Maicona kot na plesišču. Ko je dosegel zmagoviti zadetek, ga soigralci kar nekaj časa niso pustili iz objema in tako pokazali, da so domnevne težave v slačilnici prenapihnjene. "Žalostni" Ronaldo, kot se je sam opisal pred odhodom na reprezentančni odmor, ima zdaj spet razlog za smeh. Na vprašanje o proslavljanju zadetka je bil Portugalec kratek: "Slavim, ko se mi zdi, da je treba slaviti."

Neuspelo Mancinijevo maščevanje
Trener Manchester Cityja Roberto Mancini, ki ga je Mourinho pred leti "zrušil" s klopi Interja, tokrat ni dobil zadoščenja, čeprav so njegovi varovanci vodili do 87. minute. "V sami končnici tekme smo naredili nekaj velikih napak. Na Santiago Bernabeuu je dovoljeno izgubiti, toda po dobri igri v drugem delu si tega nismo zaslužili. Raočarani smo. Pred nami je še pet tekem. Zdaj moramo premagati Borussio," je povedal Mancini, ki se je pred tekmo odločil za pogumno potezo in dal priložnost komaj 19-letnemu branilcu Matiji Nastasiću. Srb je v svojem prvem nastopu v dresu Manchester Cityja svojo nalogo opravil solidno, čeprav je bil krivec za izenačujoči zadetek Karima Benzemaja.