Martin Milec bo prvič oblekel članski dres slovenske reprezentance. Foto: EPA
Martin Milec bo prvič oblekel članski dres slovenske reprezentance. Foto: EPA
Roman Bezjak
24-letni Roman Bezjak (v sredini) je član bolgarskega prvaka Ludogorca. Foto: Aleš Fevžer

Tako za Milca, branilca Maribora, kot tudi za Bezjaka, napadalca Ludogorca, je to krstni vpoklic v člansko reprezentanco. Oba sta že branila barve Slovenije v mlajših kategorijah.

Brez Iličića, Ilića, Cesarja, Novakovića in Ljubijankića
Med devetnajstimi izbranci ne bo novega člana Fiorentine Josipa Iličića, ki je obnovil staro poškodbo, tako da z vijoličastimi ni odpotoval na turnejo v Španijo in Portugalsko. Zaradi administrativnih težav s potnim listom pa Katanec ne bo mogel računati na Branka Ilića. Tekmo s Finci bosta zaradi oddaljenosti Japonske, kjer igrata, izpustila Milivoje Novaković in Zlatan Ljubijankić. Na tekmi s Finci ne bo niti kapetana Boštjana Cesarja, ki bo zaradi kartonov izpustil tekmo z Albanijo.

S Finci v Turkuju
Reprezentanca se bo v ponedeljek zbrala kar na Finskem, kjer jo v sredo v Turkuju čaka prijateljska tekma z domačo reprezentanco. Srečanje bo zadnji test pred pomembnima septembrskima kvalifikacijskima tekmama z Albanijo (6.) in Ciprom (10.).

SEZNAM SLOVENIJE ZA FINSKO
Vratarji:
Samir Handanovič (Inter), Jasmin Handanovič (Maribor), Vid Belec (Olhanense);

Obrambni igralci: Siniša Anđelkovič (Palermo), Mišo Brečko (Köln), Martin Milec (Maribor), Bojan Jokić (Villareal), Dejan Kelhar (Qabala, Dominic Maroh (Köln), Andraž Struna (Cracovia);

Zvezni igralci: Valter Birsa (Genoa), Željko Filipović (Maribor), Kevin Kampl (Red Bul Salzburg), Andraž Kirm (Gröningen), Rene Krhin (Bologna), Jasmin Kurtić (Sassuolo);

Napadalci: Zlatko Dedić (Dynamo Dresden), Tim Matavž (PSV Eindhoven), Roman Bezjak (Ludogorec).