Nogomet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.3 od 26 glasov Ocenite to novico!
NK Maribor preživlja burno obdobje, potem ko so najbolj vročekrvni navijači vdrli na trening in igralcem postavili ultimat, Ibraimi pa se je zoperstavil Zlatku Zahoviču in zahteval, da zaščiti nogometaše pred nasiljem. Sledila je izmenjava nič kaj prijaznih SMS-ov ... Foto: www.alesfevzer.com
       SMS-sporočila, ki jih je Zahovič pisal Ibraimiju, so groba kršitev. Nedopustno je v odnosu nadrejenega do podrejenega. Sprašujem se, ali resno tako razmišlja, kot je bilo soditi po SMS-ih, ali pa je to samo njegova taktika oziroma nekakšen psihoteror, da posameznika motivira in ga drži v šahu.       
 Luka Petrič
Marko Nikolić
Marko Nikolić od včeraj ni več trener Olimpije. Odnesla ga je rasistična opazka, ki jo je, resda v afektu, namenil Blessingu Elekeju. Foto: www.alesfevzer.com
       Tudi v afektu si trener neke ekipe, ki bi bila rada državni prvak, ne sme privoščiti takšnih besed, je pa to očitno Nikolićev način komuniciranja, torej uporaba psovk za vsako ceno.       
 Andrej Stare
Jan Oblak
Jan Oblak blesti v vratih Atletica in je v igri za naslov španskega in evropskega prvaka. Foto: Reuters
       Morda je tekma v Krškem pokazala, da se Maribor vendarle malce dviguje, a je tudi Olimpija pokazala zrelost v Domžalah. Pričakujem, da se bo mrtvi tek nadaljeval, še najlepše pa bi bilo, čeprav pravijo, da se prvenstva odločajo na "malih" tekmah, da bi o prvaku odločil večni derbi.       
 Dejan Obrez
Neymar, Luis Suarez in Lionel Messi
Trojica Messi-Neymar-Suarez je bila to sezono strah in trepet nasprotnih obramb, v zadnjem obdobju pa nima več čarobne moči. Ob porazu proti Atleticu so si podali le 12-krat, pri čemer je Messi le enkrat podal Neymarju in nikoli Suarezu. Trener Barcelone Luis Enrique bo moral hitro najti rešitev, da reši sezono z naslovom španskega prvaka in pokalnega zmagovalca. Foto: EPA
       Pred letom in pol je, denimo, v Mariboru odmeval primer "namišljeni kapetan", a tedaj duh ni ušel iz steklenice. Tokrat je. Zahovič se zdaj verjetno nekaj časa ne bo izpostavljal. Če bodo izidi dobri, se bo dogajanje umirilo, če ne bo lovorik, se obetajo novi vroči dnevi.       
 Matej Rijavec
VIDEO
Andrej Stare o navijaški...

Dodaj v

Na strani Maribora izkušnje in kakovost

Kdo bo prvak v Sloveniji, Španiji in Evropi?
19. april 2016 ob 06:30
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Očitno prihaja do šumov v komunikaciji. V Srbiji 'jebemtimater' pomeni 'kako si, dobro zgledaš', pri nas pa je nedopustna psovka."

S temi sočnimi besedami je spor med Zlatkom Zahovičem in Agimom Ibraimijem komentiral Andrej Stare. Kako bodo zapleti in škandali v Olimpiji in Mariboru vplivali na finiš Prve lige (do konca je še šest krogov, Olimpija pa ima dve točki prednosti pred Mariborom), smo se pogovarjali s komentatorji nogometnega dogajanja Dejanom Obrezom (Sport klub), Andrejem Staretom (TV Slovenija) in Luko Petričem (Radio Slovenija) ter našim sodelavcem Matejem Rijavcem (MMC RTV Slovenija), dotaknili pa smo se tudi razburljivega dogajanja v mednarodnem nogometu.


Kako komentirate dogajanje v NK Maribor?
Dejan Obrez: Žal mi je, da je do tega prišlo, glede na to, da je letošnja domača sezona kot en 'cukrček', zdaj pa so jo skalili dogodki v Mariboru in pri Olimpiji. Ne eni ne drugi si tega ne bi smeli privoščiti. Način Zahovičeve komunikacije je neprimeren, je pa prav, da je to prišlo v javnost, kar je tudi dobro opozorilo za vodstvo naših klubov.

Andrej Stare: Vsaka družina ima svoje skrivnosti, morajo pa te ostati znotraj nje. Čim pridejo ven, se lahko te skrivnosti različno interpretirajo. Takšen primer je bil SP 2002, zdaj se podobno dogaja v Mariboru. Ne bi se postavil na nobeno stran, očitno pa prihaja do šumov v medsebojni komunikaciji, ker ljudje, ki niso iz slovenskega športnokulturnega okrožja, uporabljajo kombinacijo besed in pridevnikov drugače kot velevajo naše norme. V Srbiji 'jebemtimater' pomeni 'kako si, dobro zgledaš', pri nas pa je to nedopustna psovka. Ljudje, ki niso iz našega okoliša, prinašajo k nam te nezaželene modele, ki so sporni zlasti z vidika vzgoje mladine.

Luka Petrič: SMS-sporočila, ki jih je Zahovič pisal Ibraimiju, so groba kršitev. Nedopustno je v odnosu nadrejenega do podrejenega. Sprašujem se, ali resno tako razmišlja, kot je bilo soditi po SMS-ih, ali pa je to samo njegova taktika oziroma nekakšen psihoteror, da posameznika motivira in ga drži v šahu. Je pa sporno že to, da so spustili navijače na trening, saj nimajo tam kaj iskati, kaj šele, da fizično obračunavajo z igralci.

Matej Rijavec: Poznavajoč zgodovino Zahovičevih konfliktov z raznoraznimi nogometnimi deležniki, je bilo najbrž samo vprašanje časa, kdaj se mu bo zgodil tako silovit konflikt s katerim od nogometašev, da vsega prahu ne bo mogoče kar tako pomesti pod preprogo. Stresna sezona je prižgala iskro za ogenj v strehi. Kar nekaj je bilo dogodkov v zadnjih letih, kjer se zdi, da je bil vzorec njegovega obnašanja podoben kot pri tej aferi, spomnimo se na primer incidenta s predsednikom NZS-ja Aleksandrom Čeferinom in generalnim sekretarjem Alešem Zavrlom na derbiju v Stožicah pred štirimi leti ter septembrsko dogajanje v Zavrču. Tudi s slačilnico je že imel težave. Pred letom in pol je, denimo, v Mariboru odmeval primer "namišljeni kapetan", a tedaj duh ni ušel iz steklenice. Tokrat je. Zahovič se zdaj verjetno nekaj časa ne bo izpostavljal. Če bodo izidi dobri, se bo dogajanje umirilo, če ne bo lovorik, se obetajo novi vroči dnevi. Vsekakor pa sta močno prizadeta Zahovičev ugled in ugled kluba.


Je trener Olimpije Marko Nikolić dobil primerno kazen, sedem tekem prepovedi vodenja in včeraj tudi slovo od Olimpije?
Dejan Obrez: Tu gledam malce drugače. Pri pisanju SMS-sporočil pomisliš, kaj boš napisal, med tekmo pa se reče marsikaj, zato mislim, da bi lahko Nikolić dobil blažjo kazen. Na njegove opazke ne gledam kot na katastrofo, saj sem bil tudi sam športnik in vem, da na igrišču rečeš marsikaj, a se potem to hitro pozabi. Drugače je seveda, če se zgodba vleče še na treningih, ampak pri Olimpiji tega ni bilo.

Andrej Stare: Mislim, da je ta kazen sedmih tekem primerna, morda še celo prenizka. Svetovni nogomet, Fifa, Uefa, vsi so se zavezali k projektu boja proti rasizmu in tu velja ničelna toleranca. Tudi v afektu si trener neke ekipe, ki bi bila rada državni prvak, ne sme privoščiti takšnih besed, je pa to očitno Nikolićev način komuniciranja, torej uporaba psovk za vsako ceno.

Luka Petrič: Prav je, da je dobil konkretno kazen, vsaj za slovenske razmere, sem pa presenečen, da ga je vodstvo kluba zamenjalo po tem, ko ga je kaznovala Nogometna zveza. Zakaj ga niso zamenjali takoj, ko se je zgodil incident, ampak šele zdaj, ko je dobil kazen? Razumem menjavo zaradi rasizma, ne razumem menjave zaradi kazni. Prej bi pričakoval, da bodo do konca letošnjega prvenstva pripeljali začasnega trenerja.

Matej Rijavec: Po disciplinskem pravilniku NZS-ja za njegov prekršek manj kot pet tekem prepovedi vodenja ekipe ne bi mogel dobiti. Disciplinski sodnik se je za kazen sedmih tekem najbrž odločil, ker jih je bilo toliko do konca sezone. Če bi jih bilo šest, bi prejel šest tekem kazni, če bi jih bilo osem, pa osem tekem kazni. Takoj, ko ga je kamera ujela pri izrečenih besedah, je bilo torej jasno, da ga čaka vsaj pet tekem kazni. Razen, če se NZS ne bi odločil za uvedbo disciplinskega postopka, kar pa je bilo ob vseh mednarodnih kampanjah proti rasizmu v nogometu takorekoč nemogoče. Izgovori, da v omenjeni opazki ni bilo nikakršnega namena žalitve na rasni osnovi ali česa podobnega, pa so podobni izgovorom športnikov, ki jih ujamejo pri zlorabi nedovoljenih poživil, češ da ne vedo, kako so se sledi teh poživil znašle v njihovem telesu. Tudi če res ne vedo, je dopinški test pozitiven. In morajo nositi posledice, četudi je šlo za nenameren vnos prepovedanih snovi v telo. S pritožbo bi zato Nikoliću uspelo kvečjemu le znižati kazen na pet tekem, a tudi v tem primeru ne bi mogel voditi moštva na bržkone odločilnem derbiju proti Mariboru 7. maja. S prekinitvijo pogodbe je Mandarić povlekel najbolj rigorozno potezo, a njegovi pravi nameni še niso popolnoma jasni. Morda ima skritega kakšnega aduta v rokavu, za katerega v tem trenutku še ne vemo. Če bo na klop Olimpije sedel nov trener, bomo na odločitev o Nikolićevem slovesu začeli gledati z nekoliko drugačega zornega kota, saj se bomo začeli spraševati, ali ni morda Mandarić poleg "plačila" za veliko napako trenerja, kar je navedel na novinarski konferenci, želel tudi čim boljšo rešitev na klopi v odločilnem delu sezone.


Komu dajete prednost v boju za naslov, Olimpiji ali Mariboru?
Dejan Obrez: Morda je tekma v Krškem pokazala, da se Maribor vendarle malce dviguje, a je tudi Olimpija pokazala zrelost v Domžalah. Pričakujem, da se bo mrtvi tek nadaljeval, še najlepše pa bi bilo, čeprav pravijo, da se prvenstva odločajo na "malih" tekmah, da bi o prvaku odločil večni derbi. V Stožicah bo 7. maja praznik nogometa in to bo največja promocija za naš nogomet.

Andrej Stare: Možnosti so 50:50. Olimpija sicer ima dve točki prednosti, čaka jo še derbi z Mariborom v Stožicah, ima pa tudi tri težka gostovanja (Luka Koper, Celje, Rudar). Maribor ima kakovostnejši izbor igralcev kot Olimpija. Medtem ko pri Olimpiji vsak krog nekdo odpade in zaradi nepripravljenosti pokajo mišice, se pri Mariboru en igralec manj ne pozna toliko. Ne more se igralec, kot je Eleke, vsako tekmo držati za mišico. Očitno ni dobro pripravljen ali pa se slabo ogreje.

Luka Petrič: Težko bi ugibal, preveč spremenljivk je. Že če bi bilo vse normalno, bi bil razplet negotov, menim pa, da je Maribor v rahli prednosti zaradi izkušenj, saj je moštvo že dlje časa skupaj in vajeno boja za naslov.

Matej Rijavec: Mariboru. Zaradi daljše klopi in večjih izkušenj igralcev v podobnih položajih. Olimpiji po poškodbi Blessinga Elekeja primanjkuje pravih napadalcev. Zanimivo bo spremljati že sobotno tekmo, ko v Stožicah gostuje Krško s tremi nabrušenimi posojenimi nogometaši Maribora v prvi postavi.


Barcelona je s tremi zaporednimi porazi zapletla položaj v španskem prvenstvu. Kdo bo zmagovalec La lige?
Dejan Obrez: Pred dvema tednoma bi si upal dati roko v ogenj, da bo Barcelona. Po tekmah južnoameriških kvalikacij za SP se nikakor ne more sestaviti, Messi, Neymar in Suarez so padli v formi. Tudi meni je uganka, da ekipa ki je blestela, kot je rekel Goran (Obrez), kot da bi ugasnili luč. Izpadli so iz Lige prvakov in pod vprašaj postavili naslov v Španiji. Med tremi, ki so v igri, bi se težko odločil, a Barcelona ima za zdaj še vse v svojih rokah. Zanimivo bo videti, ali se bo zdaj znala postaviti na noge. Bi pa osebno privoščil naslov Janu Oblaku.

Andrej Stare: Krize Barcelone mora biti tudi enkrat konec. Na roke ji gre, da sta Atletico in Real ostala v Ligi prvakov in se lahko osredotočijo le na prvenstvo in pokal. Vse je še mogoče, bi pa privoščil, da je prvak Jan Oblak.

Luka Petrič: Pred dvema tednoma bi vsak rekel Barcelona, a zdaj se je zapletlo. Real ima najtežji spored, Atletico je super suveren in ne izgublja točk, ne privošči si spodrsljajev, je pa Barca še vedno Barca. Če je glavni problem izčrpanost, kar mnogi menijo, čaka Barcelono zahtevna preizkušnja že v naslednjem krogu, saj že med tednom igra v La Coruni. Res pa je, da se Barceloni ni več treba obremenjevati z Ligo prvakov. Barcelona ima kratko klop, glavni igralci Messi, Neymar in Suarez niso čisto pravi, je pa zanimivo, da v nedeljo proti Valencii kljub zaostanku Enrique ni opravil nobene menjave in na primer ni vnesel kakšne svežine po bokih. Če moram izbirati, bi rekel, da bo prvak Atletico. Pripisujem mu največ možnosti, ker dela najmanj napak.

Matej Rijavec:
Španskega prvenstva ne spremljam dovolj podrobno, da bi lahko relevantno ocenil situacijo. Kljub krizi, v kateri se je znašla, bom rekel Barcelona, ker ni več obremenjena s polfinalom Lige prvakov.


Kakšen pa bo po vašem razplet v Ligi prvakov?
Dejan Obrez: Rad bi, da Ligo prvakov osvoji Jan Oblak, res pa je, da navijam za Angleže, tako v Ligi prvakov kot v Evropski ligi. A realno ima Manchester City najmanj možnosti. Z Goranom, ki je privrženec španskega nogometa, se pogosto 'bockava' in zadnja leta sem moral bil bolj tiho, zdaj pa spet prihajam na zeleno vejo, čeprav so jasno minili časi, ko so bili trije angleški klubi v polfinalu Lige prvakov.

Andrej Stare: Mislim, da se bosta v finalu srečala Real in Bayern, čeprav Bayern ne bo imel lahkega dela z granitno obrambo Atletica.

Luka Petrič: Z žrebom sta verjetno najbolj zadovoljna Manchester City in Real Madrid, saj si nihče ni želel Atletica, ker je proti njemu najteže igrati. Bayern je bil v zadnjih treh letih, odkar ga vodi trener Guardiola, že precej bolj suveren, kot je zdaj. Od vseh ga najlaže izloči Atletico, zato bi mu v tem dvoboju celo dal rahlo prednost. Atletico težko prejema gole, vratar Jan Oblak je suveren in v vsaki prvini dobi vsaj štiri zvezdice od petih. Že pri Benfici se je videlo, da je zelo prepričljiv, ko ima pred seboj stabilno obrambo, isto se dogaja pri Atleticu. V zadnjih treh sezonah je skoraj 60-krat mrežo ohranil nedotaknjeno, kar je fantastičen izkupiček.

Matej Rijavec: Real Madrid bo v finalu premagal Bayern.


V reprezentanci sta precej neopazna, v klubu prvi violini: Josip Iličić kot prvi napadalec Fiorentine, Valter Birsa kot prvi organizator napada Chieva. Kako komentirate, da za reprezentanco ne dajeta tistega, kar znata?
Dejan Obrez: Vprašajmo se, ali je to res zgolj njuna krivda? Morda v reprezentanci ne čutita takšnega zaupanja. Ne vem, ne bi rad govoril čez strokovno vodstvo, a to je vprašanje predvsem za vodstvo reprezentance, da se malo pogovorijo z obema in si porazdelijo vloge. Vse s ciljem, da bi slovenska reprezentanca kazala boljši obraz. Vsekakor ju bo treba prebuditi, sicer se nam ne piše dobro. Sem pa vesel, da se uveljavljajo nekateri mlajši, na primer Verbič in Bezjak. To je pozitiven vidik zadnjih reprezentančnih akcij.

Andrej Stare: Iličića čakam že 40 tekem, da bo eksplodiral, tudi Birsa je imel že boljše trenutke. Če bi igrala tako, kot pri svojih klubih, mislim, da za našo reprezentanco ne bi bilo zime in bi bila vsaj 20 odstotkov boljša.

Luka Petrič: Ker je drugačen sistem igre, predvsem ker je reprezentanca v zadnjem ciklu igrala manj odprto kot Fiorentina in si Katanec težko privošči, da bi dal Iličiću proste roke. Najboljša tekma slovenske reprezentance v zadnjem obdobju je bila tista proti Ukrajini doma, ko Iličić ni začel. Tipična igra, z vrlinami vseh uspešnih slovenskih reprezentanc: borbena, da se igralci zarijejo v zemljo, da bi le iztržili ugoden izid. Je pa seveda jasno, da Iličić lahko da reprezentanci dodano vrednost, spomnim naj le, kako je "odprl" Angleže.

Matej Rijavec: O tem bi lahko razpravljali na dolgo in široko, a bom odgovoril na kratko in z vprašanjem. Vsaka ekipa ima svoje zakonitosti in svojo dinamiko. Zakaj je Eleke pri Gorici blestel, v Olimpiji pa ne?

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
damjannoo
# 19.04.2016 ob 07:17
"Navijačem" Maribora prepovedat obisk na vseh tekmah. Sramota za Maribor in celo Slovenijo. V Krškem so vdrli na balinišče in pošteno uničili rekvizite (stole, klopi, kante za smeti...) Da jih ni sram. To niso nobeni navijači. Prijava je podana
maxbernie
# 19.04.2016 ob 07:52
Rad bi videl g. Stareta, kako se sprehaja po srbskih mestih in vaseh in prebivalcem voščil en tak prav prijazen 'jebemtimater'.
Potem bi se vrnil domov in bi ga doma nabuškanega prijatelji vprašali: "Kako si? Ne izgledaš dobro."
AM
# 19.04.2016 ob 07:36
Nisem prebral članka, ampak moram komentirati naslov:

"Očitno prihaja do šumov v komunikaciji. V Srbiji 'jebemtimater' pomeni 'kako si, dobro zgledaš', pri nas pa je nedopustna psovka."

Se je pač potrebno prilagoditi okolju, kjer se nahajaš. Če si v SLO je to psovka in se moraš pač sprijazniti s tem in navaditi na to. Če se na to ne moreš navaditi, ne hodi v SLO.
Pueblo Libre
# 19.04.2016 ob 08:23
Jao jao jao... Andrej Stare "Očitno prihaja do šumov v komunikaciji. V Srbiji 'jebemtimater' pomeni 'kako si, dobro zgledaš', pri nas pa je nedopustna psovka."

Spoštovani g. Stare, javno vas pozivam da se odpravite v Zagreb, Sarajevo ali Beograd ter naključnim mimoidočim "jebete mater" ... dvomim da vam bo kdo odgovoril "hvala" ali pa "dobro sem"
Predlagam vam da s seboj vzamete še kamermana kateri naj vse skupaj subtilno snema, kompilacijo pa boste lahko prodal RTV-ju da jo gledamo med polčasi ob glasbeni spremljavi Benny Hill showa...
Euripides
# 19.04.2016 ob 08:02
G. Stare, ali klofuta navija?a igralcu v Srbiji pomeni kompliment?
Springbok
# 19.04.2016 ob 08:05
Ko sem še služil vojaški rok v nekdanji JLA, sem imel podčastnika, starijeg zastavnika, prečanskega Srba (Srba iz Bosne za tiste s slabšim zgodovinskim spominom), ki je piz..., pič..., ku...., je.... uporabljal namesto ločil:
- piz....: je bila vejica,
- pič...: je bila pika,
- kur...je bil vprašaj,
- je... bil klicaj.

Iz konteksta si lahko ugotovil, da so bili piz..., pič..., ku...., je.... tudi substituti. Na primer:
- onaj ku... namesto osebnega zaimka,
- pič.... oznaka za starhopetca
- piz... oznaka za zahrbtno karakterno slabo osebo, v kombinaciji s končnico .....arija pa je bila substitut za manjšo nepravilnost, ki smo jo lahko sami uredili na ravni voda ali čete,
- jeb... je bil dopusten v kombinaciji z "se" nikoli pa v kombinaciji z mamo ali sestro.

Če odštejemo pisan besednjak, je bil straiji vodnik zelo dobra oseba, ki je fantom vselej pomagal. Na besednjak se pač privadiš. Danes v Sloveniji verjetni ni primeren, razen na Fužinah.
joy
# 19.04.2016 ob 08:33
Na strani Maribora niso samo izkušnje in kakovost ... že to bi bi lahko dovolj, ampak zdaj so se okoliščine tako močno spremenile, da bi bil res čudež, če Maribor ne osvoji naslova. Res škoda, ker ne bo šlo za enakovreden boj. Seveda ni še konec ... ampak trenutno razmerje je 70:30 v korist Maribora.
garincha
# 19.04.2016 ob 07:49
Ta Obrez ni Obrez, ki komentira Barcelono.
Je njegov brat, ki komentira angleški nogomet.
Obreza sta čez noč spremenila odnos do
Zahoviča. Predvsem st. s svojimi novinarji bije
pravo vojno proti Zahoviču v reviji "EKIPA"
Sta, pa oba ogromno pred Staretom, kar se tiče
nogometnega znanja in tudi bolj sta na tekočem
z nogometnimi dogajanji. Skoraj dva krat na teden
komentirata, Stare, pa dva do tri krat na leto. Edino,
če niso kakšni večji turnirji. RTV potem pošlje njega
in Milovanoviča, žal.
Tu bi se strinjal s komunjaro. Glede kletvic, so
južnjaki precej bolj dovzetni in občutljivi, kot mi.
pravaresnica123
# 19.04.2016 ob 07:22
Srbi pri Olimpiji so vam včeraj nastavilo ogledalo! Sploh Zahoviću. Res me zanima, ali ima vodstvo jajca?
N3rw3
# 19.04.2016 ob 10:05
Joj, kakšne strelja ta Stare. Človek je čisti laik. V bivših republikah se v pogovorih uporablja definitvno več kletvic kot pri nas, posebej velja za Srbijo in Bosno, ampak je znotraj takšne komunikacije čisto preveč pomenov, ki bi se jih tako na splošno povzelo, kot opisuje Stare. Ravno zaradi takšnega prepričanja, kot ga ima slednji, se potem preklinjanje pri nas uporablja na čisto drugačen način. V Srbiji in Bosni ti noben ne bo je... mater ali sestre ali kogarkoli v povezavi z družino, če ne gre za konfliktno situacijo, medtem ko je pri nas "jebemtimater" čisto "normalna" psovka in ne prizadene tako močno, kot je ravno v omenjenih dveh država. Kakšen "dober dan", "kako si"... Joj, joj, Stare!!
dadinho10
# 19.04.2016 ob 08:56
ne vem kaj pa stare misli pod tistim jebemtimter....to ni pozdrav, je pa res da se "juzno" dosti uporablja in ni prevelikih zamer....crnogorci jebejo oca, Albanci pa so recimo zelo obcutljivi na to besedno zvezo.....
niti ne odobravam tega, niti ne prevec zamerim...
da pa je to v srbiji pozdrav, ne drzi....
dadinho10
# 19.04.2016 ob 08:46
zanimivo je kako nasprotna mnenja imata obrez in stare glede tega o kazni......
obrez pravi da je vredi da je prislo ven, stare pa da mora ostati znotraj....
obrez pravi da kazen ni prava, stare da je ok....
sam bi rekel, da je tako...res je da mora ostati znotraj slacilnice, vendar vcasih pa ne gre drugace kot da predstavis "pravo" zgodbo, posebej ce se po medijih spekulira da si krivec ti...
nikolic je naredil napako in je kaznovan....vendar, kazen bi moral dobiti predvsem on, torej denarno kazen dokaj visoko......to kar je dobil po moje pusca odprto o nekih podzemnih igrah.....
kar se tice pripravljenosti, je to nasa velika slabost....vecina igralcev ne zivi sportno, tako kot je treba....ne prehranjujejo se pravilno, mc donalds, pizze, hamburgerji, kebabi, niso prava hrana....coca cola, pivo tudi ne....da o zganih ne govorim.....ponocevanje, pokonci biti do 2,3 zjutraj, igrati poker on line pozno v noc itd......
in potem pecejo misice, nimajo kondicije za vec kot 60 minut...to je tako, in dokler se bo tako mnenje vleklo, bodo nasi nogometasi tako zazeleni kot so.....
partibrejker
# 19.04.2016 ob 08:42
No, g. Stare, tole je pa milo receno neokusno in podcenjujoce do vsega zivlja v Srbiji. Ne vem sicer po katerih krajih ste hodili, da so vam tako prijetno voscili dober dan, ampak ce ste imeli tudi tam take komentarje, se niti ne cudim.

To je priblizno v stilu "crnci-banana" samo na nacionalnem nivoju pa cetudi je prikrito v nekem komentarju nekega dogajanja. Skrajno sem razocaran nad vami.
prinsessa
# 19.04.2016 ob 10:32
Ljudje, o kakšnih je*em ti m*ter govorite? Zahović je Ibraimiju povedal še precej več, kot samo to kletvico? Kaj pa tista: tvoja mera je smrt? Pijan si, ko se klanjaš? Zato so tudi mrtvi? Pa žaljenje z besedami govno itd? Jeb*em ti m*ater je bil samo vrh gore..
Bivši uporabnik
# 19.04.2016 ob 06:56
Obrez je pomagal smestit Ibraimijevo jokanje, a vi ga sprasujete o Nk Mariboru.
Anfield1892
# 19.04.2016 ob 19:04
"Očitno prihaja do šumov v komunikaciji. V Srbiji 'jebemtimater' pomeni 'kako si, dobro zgledaš', pri nas pa je nedopustna psovka."

Tokrat je pa Andrej Stare totalno brcnil v temo. Zadeva je namreč ravno obratna, pri nas se s takšno opazko obkladamo prkatično vsak dan, medtem ko na Balkanu, se pravi tudi v Srbiji, česa takšnega niti slučajno ne smeš nikomur reči, seveda če sebi želiš dobro. To je morda celo najhujša izmed vseh možnih žaljivk. Res me čudi, da Stare tega po vseh teh letih ne ve!?
alfabet
# 19.04.2016 ob 13:55
...ker ljudje, ki niso iz slovenskega športnokulturnega okrožja, uporabljajo kombinacijo besed in pridevnikov drugače kot velevajo naše norme. V Srbiji 'jebemtimater' pomeni 'kako si, dobro zgledaš', pri nas pa je to nedopustna psovka. Ljudje, ki niso iz našega okoliša, prinašajo k nam te nezaželene modele, ki so sporni zlasti z vidika vzgoje mladine.

Pa saj ne mores verjet... Spet balkanci krivi, Slovenci pa lepo vzgojeni, kultivirani itd.
1) Gospodu Staretu predlagam, naj gre v Srbijo in poskusi nekoga pozdraviti z "jebemtimater", potem pa lahko pride porocat o odzivu. Verjetno niti porocat ne bo treba, ker se bo itak z modric videlo, kako je bil njegov "pozdrav" sprejet.
2) Nas okolis je sam kriv za slabo vzgojo, nic ni treba krivcev iskat na jugu. Ce si pogledamo afero Ibraimi - Zahovic in njuno komunikacijo, kdo je tu "balkanc" v slabem pomenu besede in kdo klen Slovenec? Tipicno slovensko, krivi so drugi, po moznosti juznjaki, mi smo samo padli pod njihov slab vpliv.
3) Pri nogometu se je vedno preklinjalo, povsod. V Spaniji, Angliji, pri nas... Spet, to ni nekaj, kar so prinesli "ljudje, ki niso iz nasega okolisa". Ja, lahko poskusamo omejit, ampak a resno mislite, da bomo scasoma prisli do tocke, ko bo nerganje med tekmo slisati nekako tako: "ja hudirja no, tega ti pa res ni bilo treba!" ali pa "krscenmaticek, s tvojo odlocitvijo se pa res ne morem strinjat"? Predlagam ogled kake tekme Premier league in branje ustnic v spornih situacijah. Pa so to "kultivirani" Anglezi in ne divjaki iz "drugih okolij", ki kvarijo naso kleno slovensko mladino.

Se pa tu vidi vsa dvolicnost nase druzbe. Rasizem naceloma obsojamo, ampak je popolnoma sprejemljivo, da obtozujemo in kritiziramo Srbe, Bosance, Hrvate, Albance... Ker so drugacni (manj razviti recimo) kot mi. Ampak to ni rasizem/ksenofobija, to so dejstva. Baje. In to podpiramo.
Kobalt
# 19.04.2016 ob 10:43
Jao, bože mili, s kje ste potegnil tega alkoholika, da komentira stanje v slo futbalu.
judoka
# 19.04.2016 ob 09:57
Stare je cisto izven (verbalne)forme zadnje case.
Bormio
# 19.04.2016 ob 09:30
Takšno nekulturno izrazoslovje je pač plod primitivizma.
komunjara
# 19.04.2016 ob 14:59
Kot navijaca olimpije me zanima, ali obstaja forum, kjer se razpravlja o bolj strokovnih stvareh, kot npr kaka formacija bi najbolj ustrezala olimpiji, zdaj ko je eleke poskodovan, ipd..hvala za odgovor
Toldo
# 19.04.2016 ob 14:47
kot ponavadi sem napisal normalen komentar, za razliko od tebe nisem v službi blatenja nekega kluba.
Lemniskata
# 19.04.2016 ob 13:32
Sicer pa upam, da so to samo špekulacije in da Mandarič ostane.
NoriPlanet
# 19.04.2016 ob 10:51
"Očitno prihaja do šumov v komunikaciji. V Srbiji 'jebemtimater' pomeni 'kako si, dobro zgledaš', pri nas pa je nedopustna psovka."

Zakaj takšno zavajanje ?
Pojdite v Beograd in ljudi ogovarjajte z "jebemtimater".
Vas bom potem vprašal za vaše zdravje.
Ta psovka izraža nezadovoljstvo in se jo množično uporablja v negativnem kontekstu.
Igor E
# 19.04.2016 ob 09:59
Mandarić itak odhaja poleti, tako da je vseeno če bo Maribor prvak. Olimpijo je tako še en "Gospod" več osiromašil za dva dobra igralca, zalsužil čista dva miliončka, sedaj pa veselo stran. Toliko o "Gospodovih" predavanjih o dolgoročnih načrtih z Olimpijo, akademiji...

Tale premeteni gospod očitno vsake par let pride v Slovenijo, si nabere nekaj lahkega denarja in odide.
Sanmaranzano
# 19.04.2016 ob 07:13
Goran Obrez je postal katastrofa od komentatorja in sramota za komentatorski poklic
Toldo
# 19.04.2016 ob 14:41
ma kakšne izkušnje, na koncu bo odločilo to, da ima MB pač daljšo klop in dlje časa igrajo skupaj, so bolj uigrani. V evropi pa ekspresno izpadanje enih in drugih, ker to ni nič.
vrtojb5
# 19.04.2016 ob 13:35
res ne vem zakaj stareta vabijo v take oddaje, nima dejansko nicesar za povedati
miss_theory
# 19.04.2016 ob 13:24
Kultura obnašanja v nogometu v Sloveniji je zelo nizka. Veseli me, da se je Nikolića sankcioniralo, saj je to obet, da se bo nekaj spremenilo.

Spremembe so potrebne (izobraževanje, standardi, nadzor in sankcije), ker ni normalno, da trenerji in publika na tekmi mlajših dečkov svoje varovance pošiljajo v p.m. (to je ena od bolj milih oblik izražanja). Če se nad otroci izvaja verbalno nasilje (in se to smatra kot normalno), ni za pričakovati, da bo na članskih tekmah kaj drugače. NZS bi na tem področju morala storiti več.

Glede slovenskih komentatorjev, pa imam najraje, da so pretežno tiho (v njihovem komentiranju je redko dodana vrednost). A to jim ponavadi ne rata, ker se vedejo, kot da so plačani po minuti govora.
AndyM
# 19.04.2016 ob 10:35
kapodol:
Sicer pa . . . kruha in iger . . . samo da se ne piše o Cmerarju in njegovem "dream teamu", ki lepo dalje prikrito krade.

To me pa se bolj zanima kot domac nogomet! Prosim te, bodi konkreten, nastej kje vse se trenutno to dogaja, jaz bom pa poskrbel, da bom podal kazenske ovadbe.
opusdei
# 19.04.2016 ob 10:22
Obreza sprašujete? Bolj rumen od požarja!!!
veleum77
# 19.04.2016 ob 10:05
"Očitno prihaja do šumov v komunikaciji. V Srbiji 'jebemtimater' pomeni 'kako si, dobro zgledaš', pri nas pa je nedopustna psovka."

v črnskih getih je tudi v navadi , da se med sabo kličejo " whats up nigga" . daj naj to en bledoličnež tam reče. bo prišel prestreljen nazaj , ne samo pretepen. :)

sicer je pa vse bolj v navadi , da se čez belce lahko govori kakorkoli. samo poglejte si zadnje Tarantinove filme.
zvit kot presta
# 19.04.2016 ob 10:29
Vsaka kazen naj bi bila vzgoja, zato pač je. Tudi tale. Je pa seveda na nekdanjem YU prostoru takšno govorjenje žal zelo udomačeno. Zal so številni s "srbohrvaškega" govornega območja zelo prostaški pri komunikaciji. Močno prostaški!!! Ta prostaškost je pri njih že splošno sprejeta kot sprejemljiva, ali se vanjo vsaj nihče več ne obregne. Pa ni prav. na žalost se to prenaša tudi v SLO. Ko med mladimi postane pozdrav a la "kako si pič... ti materina?" povsem družbeno sprejemlniv, bi to moral biti alarm za družbo v celoti, ne zgolj športno (beri nogometno). Iz tega izhaja tudi zadnja rasistična opazka.
Typha Latifolia
# 19.04.2016 ob 09:42
V napovedniku pod naslovom se malce hecajo.
Pri nas vsaj na primorskem je ravno obratno JBTM ne pomeni nič je kot polnilo med besedami.
lookaaa
# 19.04.2016 ob 08:50
pravaresnica123

19.04.2016 ob 07:22
Srbi pri Olimpiji so vam včeraj nastavilo ogledalo! Sploh Zahoviću. Res me zanima, ali ima vodstvo jajca?

_____

srbi niso nastavili ogledala, ampak cakali, kaj bo rekla NZS in tudi FIFA. sele nato so reagirali. ce nebi, bi lahko prisla tudi visoka kazen z naslova FIFE. Po drugi strani pa je brez veze vztrajat z izkljucenim trenerjem.
Čeprav je vsaj v intervjujih Mandarič velik gospod, je treba pogledati tudi ta vidik.
Janezski
# 19.04.2016 ob 08:03
AM, tako je! Mene BMK, kaj to pomeni nekje tamo dole.
kren66
# 19.04.2016 ob 12:58
Dvomim da bo Mandarić že po enem letu spakiral kovčke, če pa bo pa bi to znal bit konec Olimpije ali ap vsaj konec konkurenčne Olimpije.

prinsessa ....Zahović pa je o njegovi veri povedal to kar si nas večina misli, al smatramo muslimansko vero za strpno in miroljubno?
alkum
# 19.04.2016 ob 12:51
Šurda
Ti kot velik poznavalec vsega kar se dogaja vsepovsod v Sloveniji verjetno veš,kaj je leva politika obljubila Mandariniču,da je prišel v Lj? Ampak očitno da tega ne bo dobil, tako kot ni v Kopru in bo spet odšel
veleum77
# 19.04.2016 ob 10:32
N3rw3

eni si med sabo hebejo vse po spisku, drugi med sabo uporabljajo žaljivke , ki jih je zanje sproducirala neka druga skupina ljudi.....
gtaman
# 19.04.2016 ob 09:56
Kdorkoli ze bo prvak, s tako igro, bo sramota v Evropi
alkum
# 19.04.2016 ob 07:09
Res ste zadeli z Obrezom,ki se na vso moč trudi kako očrniti Zahoviča in NK MB.
robi82
# 19.04.2016 ob 15:40
Zahovič in Katanec imata spet skupno točko. Obema se stemni pred očmi , ko vidita Obreza in novinarje Ekipa.

Maribor,Atletico,Bayern , preprosto ko pasulj ;)

Reprezentanca: Kdor ni sposoben teči 90 minut in pustiti srce na igrišču, ga ne rabimo!
Mi smo Slovenija, vse kar smo dosegli , smo si izborili. Poglejte K. Kampla najboljši igralec in najbolj bojevit.
Lemniskata
# 19.04.2016 ob 13:19
pero aroma

Mandarič naj bi res pakiral kovčke in to zaradi spora z mestno občino (oz županom), ki naj bi obljubljal pomoč pri gradnji nogometne akademije, sedaj pa se zatika.
wesley90
# 19.04.2016 ob 13:03
Res ste zadeli z Obrezom,ki se na vso moč trudi kako očrniti Zahoviča in NK MB.

Nova zarota torej? Če se jih že išče na vsakem koraku, se geniji pozanimajte kateri Obrez je pri Ekipi. :)
Vision
# 19.04.2016 ob 12:54
@Šurda, "doli" na Štajerskem? Maribor je severneje od Ljubljane, torej "zgoraj". Razen, če greš dol na Nizozemsko in gor v Srbijo, drugače :-)
nenn0
# 19.04.2016 ob 12:33
Obreza sta spremenila odnos, odkar sin enega izmed njiju ni več v NK Maribor...
N3rw3
# 19.04.2016 ob 10:10
veleum77,

kaj tebi ni jasno? Črnc črnca ne more prizadeti s tem, ko mu reče "nigga". In Srb Srbu oz. Bosanec Bosancu ne reče: pa gde si, je... ti mater, ampak npr. pa gde si, je... ti žito, sunce, itd.
Leut
# 19.04.2016 ob 09:47
Najbolj bedno je tako neprimerno, primitivno govorjenje opravičevat s tem kaj določena besedna zveza pomeni v Srbiji. Tukaj je Slovenija in veljajo slovenske navade in pravila. Menda se ne bomo še v svoji državi prilagajali tujim navadam?
cerebro
# 19.04.2016 ob 08:11
Glede obreza in zamere do NK Maribor pa pač gola užaljenost, da njegov sinko ni bil dovolj dober za fuzbal v pogonu nogometne šole.
vrtojb5
# 19.04.2016 ob 07:29
pri nas so komentatorji slabi, Bergant, Stare, Obrez, Laurenčič, Ališič, za mene to ni nikakršno komentiranje, ampak na čase kar direktno pristransko napadanje športnikov, s tem, da teli komentatorji dostikrat nimajo pojma o športu samem
Prva slovenska nogometna liga
link
Viole grozijo Mitroviću, novinar na pomoč na policijo
293
20. marec 2018 ob 18:31 Novinar športnega časnika EkipaSN Dejan Mitrović, nad katerim se je v soboto znesel športni direktor NK-ja Maribor Zlatko Zahovič, je zaradi groženj poiskal pomoč na policiji.
Več novic ...
Kazalo